گردشگری ترکیه به تنهایی درآمدی معادل نصف درآمد نفتی ایران را دارد

ترکیه با صدور گواهینامههای ویژه در صدد نجات صنعت بحران زده گردشگری در این کشور است. پس از کاهش محدودبتهای کرونایی، ترکیه از آلمان خواسته هشدار مسافرت به آن کشور را لغو کند. این کشور از یازدهم تیر ماه آماده پذیرایی از گردشگران خارجی خواهد بود.
ترکیه با ثبت بیش از ۱۹۰ هزار مبتلا به ویروس کرونا در رتبه سیزدهم کشورهای آلوده به این ویروس قرار دارد. مقامات دولتی آنکارا، رفع تدریجی محدودیتها را تنها راه چاره برای نجات اقتصاد متزلزل ترکیه میدانند. پیش بینی میشود تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، یک تریلیون دلار به گردشگری ترکیه خسارت وارد شود در حالی که یکی از اصلیترین درآمدهای ترکیه از صنعت گردشگری تامین میشود.
طی چند ماه گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، این صنعت در سطح جهانی دچار رکود شده است اما حالا ترکیه با در نظر گرفتن تدابیری در صدد احیای این صنعت و رونق بخشی آن است. از سوی دیگر برخی نگرانند رفع محدودیتها که ترکیه برای نجات اقتصادش تدارک دیده زمینه اوجگیری مجدد شیو.ع ویروس کرونا را در این کشور فراهم کند.
تعداد گردشگران ترکیه در ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۱۹، نزدیک به ۴۳ میلیون نفر بوده و درآمد گردشگری ترکیه در همان سال از ۳۲ میلیارد دلار عبور کرده است. رقمی که نصف درآمد سالانه نفتی ایران است. در همین زمان، روسها با هفت میلیون و ۱۷ هزار گردشگر، بیشترین میزان گردشگران خارجی را در ترکیه داشتند. پس از روسها، آلمان با داشتن ۵ میلیون گردشگر، دومین کشور صادر کننده توریست به ترکیه را داشته است. رتبه سوم بی هیچ حرف و حدیثی به گردشگران ایرانی تعلق میگیرد که با بیش از ۲ میلیون بازدید کننده، سومین جمعیت گردشگران خارجی کشور ترکیه محسوب میشوند.
ترکیه تنها با گردشگری از مزار مولانا، شاعر بزرگ پارسی زبان، سالانه ۲ میلیارد دلار درآمد دارد. به جهت بزرگداشت مراسم مولانا گردشگران زیادی از سراسر دنیا به قونیه سفر میکنند و به این بهانه میتوانند با حضور در این مراسم رقص سماع را هم مشاهده کنند. ترکیه در حالی از نام مولانا برای توسعه گردشگری خود بهره میگیرد که ایران همچنان نتوانسته از طریق برگزاری رویدادهایی با محوریت این شاعر و ادیب بزرگ پارسی زبان، درآمدهای گردشگری خود را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: کرونا به صنعت گردشگری دنیا هم رحم نکرد!
یک نظر