کوچکترین خزندهی جهان کشف شد + عکس

پژوهشگران از کشف گونهای جدید از آفتابپرست – که خود نام نانو آفتاب پرست روی آن گذاشتهاند – خبر دادهاند. اندازهی این آفتابپرست به حدی کوچک است که اکنون لقب کوچکترین خزندهی جهان را به خود گرفتهاست.
این گونهی جدید آفتابپرست در مناطق شمالی جزیرهی ماداگاسکار در شرق قارهی آفریقا کشف شده و جالب آنکه تا این لحظه صرفاً دو نمونه از آن در آن منطقه – یعنی ماداگاسکار – دیده شدهاست و جالبتر آنکه این دو نمونه نفر و ماده و البته جفت هستند. نکتهی جالب دیگری که پیرامون این نانوآفتابپرستهای جذاب وجود دارد این است که طول بدن آفتابپرستِ نر کمتر از آفتابپرستِ ماده است. طول بدن آفتابپرست ماده با دُم ۲۹ میلیمتر و بدون دُم ۱۹ میلیمتر است. همین ارقام به ترتیب برای نر ۲۲ و ۱۳.۵ میلیمتر هستند.
رکورد قبلی کوچکترین خزندهی جهان دست B. tuberculate بود، اما اکنون با کشف آفتابپرستِ نری که صرفاً ۱.۳ سانتیمتر طول دارد، این رکورد به او میرسد. پژوهشگران برای آن که اطمینان یابند که این آفتابپرستها بالغ هستند میکروسیتیاسکن انجام دادند و دیدند که در بدن آفتابپرست ماده دو تخمک وجود دارد و به این ترتیب از بالغبودنشان مطمئن شدند.
در آخر آنکه دقیق مشخص نیست که این دو جانور چرا تا این حد کوچک هستند، اما برخی از پژوهشگران نظرشان این است که «اثر جزیرهای» علت کوچکیشان است. این تئوری دلالت دارد بر اینکه حیواناتی که در جزیرههای کوچک محبوس اند، از اندامهای کوچکی هم برخوردار اند. با این حال برخی دیگر مخالف اند و میگوید که اینگونه آفتابپرستها پیشتر در کوههای استرالیا – که جزیرهای کوچک نیست – کشف شدهاند و بنابراین «اثر جزیرهای» نمیتواند علت کوچکیشان باشد.