کسب و کارهایی که از شیوع کرونا سود بردند

حدود ۵ ماه از شیوع کروناویروس در ایران و اروپا و آمریکا میگذرد. در این ۵ ماه ضرباتی به اقتصاد جهانی و همچنین اقتصاد هریک از کشورهای درگیر وارد شده است. در همین ایرانِ خودمان نیز بسیاری از کسبوکارها در اثر شیوع کرونا دچار مشکل شدهاند، با این حال برخی کسب و کارها در ایران و جهان از شیوع کروناویروس سود بردند و بازارشان رونق پیدا کرد. در ادامه خواهیم دید که کسب و کارهای پرسود در دوران کرونا کدام کسب و کارها بودند و هستند.
کسب و کارهای پرسود در دوران کرونا
۱- داروخانهها
حجم خرید الکل، خرید دستکش و خرید ماسک در دوران شیوع کرونا بسیار زیاد شد و ازآنجاکه اکثر مردم به خرید الکل و سایر لوازم پیشگیری از کرونا از سوپرمارکتها اعتماد ندارند، در باجههای فروش داروخانهها صفهای طولانی تشکیل شده و میشود.
۲- شرکتهای بهداشتی
شرکتهای بهداشتیِ تولیدکنندهی الکل، محلولهای ضدعفونیکننده، پدهای الکلی و موارد این قبیل در دوران شیوع کرونا بسیار پرکار شدند و سودی که قرار بود در طی چند سال کسب کنند را در طی چند ماه کسب کردند.
۳- فروشگاههای آنلاین

آمارهای دیجیکالا حکایت از رشد بسیار زیاد فروش این فروشگاه در ماههای نخست سال ۱۳۹۹ دارند. درصدی از مردم بهجای بیرونرفتن از خانه برای خرید، خریدشان را از فروشگاههای آنلاین انجام دادهاند و میدهند. رشد فروش آنلاین در ماه نخست امسال – یعنی زمانی که فروشگاهها تعطیل بودند – بسیار زیاد بود.
فروشگاههای آنلاین نه فقط در زمینهی مواد غذایی بلکه در زمینههای دیگر هم سود کردند. بهعنوان مثال در دورانی که کارمندها باید بهصورت دورکاری در خانه کار میکردند قیمت لپتاپ افزایش یافت و فروشگاههای لپتاپ سود خوبی نصیبشان شد. بسیاری از خانمها و آقایان برای تحمل دوران قرنطینه روی به ورزش در خانه آوردند و به این ترتیب به سمت خرید لوازم ورزشی به صورت آنلاین رو کردند و به این ترتیب فروشگاههای لوازم ورزشی نیز از این قضیه سود بردند.
۴- عطاریها
عطاریها هم از کسب و کارهای پرسود در دوران کرونا بودند. درصدی از مردم هنوز هم فکر میکنند در عطاریها داروهایی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا یافت میشوند. زنجبیل، دارچین، آویشن، عنبرنسارا و … از جمله داروهایی هستند که برخی از مردم از عطاریها تهیه میکنند.
۵- سرویسهای پخش آنلاین فیلم
وبسایتهایی همچون فیلیمو و نماوا که با خرید اشتراک در آنها میتوان به تماشای فیلم پرداخت نیز در این دوران سود خوبی کردند. بسیاری از کسانی که در قرنطینه بودند و هستند برای صرف زمان مجبور به تماشای فیلم شدند و از همین رو برخی از آنها روی به تماشای فیلم در این وبسایتها آوردند و به این ترتیب سود زیادی نصیب این وبسایتها شد.
۶- سوپرمارکتها و هایپرمارکتها
فارغ از سوپرمارکتهای آنلاین، سوپرمارکتهای محلی و هایپرمارکتهای بزرگ نیز سود زیادی در دوران کرونا کردند. مصرف مواد غذایی در دوران کرونا نهتنها زیاد شد، بلکه در دو ماه اول نیز بسیاری از مردم جهان با نگرانی از کمبود مواد غذایی در ماههای آینده خریدهای زیادی کردند.
چه کسب و کارهایی از شیوع کرونا بهشدت ضرر کردند؟
باوجودیکه کرونا برخی کسب و کارها را رونق داد، برخی دیگر را بهشدت زمین زد. البته درست است که اکثر کسب و کارها در دوران شیوع کرونا زیان دیدند، اما انکار نمیتوان کرد که برخی کسب و کارها بسیار زیان دیدند و حتی کاملاً تعطیل شدند، از جمله:
۱- آژانسهای مسافرتی و گردشگری
با تعطیلشدن پروازهای خارجی و داخلی و همچنین کنسلشدن سفرهای خارج از کشور، تمامی آژانسهای مسافرتی و گردشگری به شدت ضرر کردند و اکثر آنها مجبور به تعدیل نیرو شدند.
۲- رستورانها
در طی دوران شیوع کروناویروس، بسیاری از مردم دیگر راضی به خوردن غذا در رستورانها نشدند و همین ضربهی بزرگی به رستورانها و فستفودها زد.
۳- قنادیها
همان ماجرای رستورانها برای قنادیها هم اتفاق افتاد. اکثر قنادیها ناتوان از فروش شیرینیهای خود شدند. حتی در دوران ماه رمضان نیز خرید زولبیا و بامیه نسبت به سالهای قبل بسیار کمتر بود.
۴- آرایشگاهها
آرایشگرها نیز از شیوع کروناویروس متضرر شدند. در ماههای نخست که آرایشگاهها تعطیل بودند و در ماههای بعدی هم تعداد مراجعین آرایشگاهها بسیار کمتر از قبل بود و هست.
۵- باشگاههای ورزشی
تعطیلی چندماههی باشگاههای ورزشی و پس از آن کاهش مراجعین به باشگاهها ضرر زیادی به صاحبان باشگاههای ورزشی در ایران و جهان زد.
۶- تالارها
صاحبان تالارها نیز در دوران کرونا ویروس بسیار متضرر شدند چراکه کمتر کسی مایل به برگزاری مراسم عروسی و سایر مراسمها در این تالارها بود.
۷- هتلها
همزمان با نزدیکبهصفر شدن سفرهای خارجی و داخلی در کشور ما و سایر کشورهای جهان، مهمانان هتلها نیز بهشدت کم شدند و این ضرری بزرگ برای هتلدارها بود.
***********
مراکز تفریحی، استخرها، فروشندههای دورهگرد و بسیاری مشاغل و کسب و کارهای دیگر از شیوع کروناویروس زیان دیدند. امیدواریم که در روزها و هفتههای آینده شاهد تولید واکسن کرونا و پس از آن رها شدن از ویروس کرونا باشیم.
همچنین بخوانید: ارتباط کرونا و کسب و کارهای ایرانی