کرونا در سراسر این کره خاکی برای تمامی کشورها تله گذاشتهاست!

بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی تا لحظه تنظیم این گزارش ۱۱۱ کشور با نوع جدید ویروس کرونا درگیر هستند. شمار مبتلایان به این ویروس هم تا این لحظه بیش از ۱۱۹ هزار نفر در سراسر دنیا و تعداد جان باختگان کوید-۱۹ بیش از چهار هزار و ۲۰۰ نفر اعلام شدهاست. به علت ظهور و شیوع این بیماری، بیش از ۳۰۰ میلیون کودک به مدرسه نمیروند. یونسکو این آمار را بیسابقه توصیف میکند. حال در این مقاله نگاهی میاندازیم به آمار و ارقام بیماری کرونا در برخی کشورها، اتفاقات پیش آمده در آنها و راهکارهایی که در جهت مقابله با این بیماری در پیش گرفتند.
چین
ابتدا نگاهی به آمار و ارقام این بیماری در کشور چین، مبدا ظهور و آغاز این بیماری میاندازیم. در حال حاضر بر اساس آخرین آمارهای اعلام توسط کشور چین، تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در کشور چین هشتاد هزار و ۷۷۸ نفر و تعداد قربانیان در این کشور سه هزار و ۱۵۸ نفر علام شدهاست. این آمار نشان میدهد، بیشترین آمار مرگومیر بیماری کرونا مربوط به کشور چین است، اولین کشوری که این بیماری در آن دیدهشد.
در پی ظهور این ویروس و شیوع آن در وهله اول، غول اقتصاد جهانی، چین، را به زانو در آورد. آمارها نشان میدهند تنها در دو ماه ابتدایی سال جاری میلادی، به اقتصاد کشور چین، ۱۸۵ میلیارد دلار خسارت وارد شدهاست. همین شیوع ویروس کرونا رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی را به راحتی، ۵/۶ در کاهش داد.در مقابل چین توانست با انجام اقداماتی، پس از بیست روز روند رشد بیماری را نزولی کند.
اقداماتی که چین انجام داد به شرح زیر است:
- قرنطینه شهری
- ساخت دو بیمارستان کمتر از دو هفته
- تعطیلی مدارس، دانشگاهها و ادارات چین
- کنترل تب شهروندان در اماکن عمومی
- توزیع ماسک میان ادارات و رسانهها
- دستگیری افراد بدون ماسک و پنهان کنندههای مبتلا به بیماری
- شیفتی کردن کارخانهها
- خدمات درمانی رایگان
- پرداخت اجاره خانهها
کره جنوبی
بر اساس آمارهای موجود، کره جنوبی دارای هفت هزار و ۷۷۵ مبتلاست که از میان آنها تنها ۶۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند. کره جنوبی پس از چین بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کوید-۱۹ را دارد. در این کشور شروع مدارس و دانشگاهها به تعویق افتادهاست. در کره جنوبی هم در روزهای نخست ظهور بیماری کرونا، ماسک و ژل ضدعفونی کننده در داروخانهها و فروشگاهها پیدا نمیشد. در پی شیوع سریع این بیماری در کره، ژاپن به تازگی تصیم گرفت از ورود گردشگران و مسافران کرهای به کشورش جلوگیری کند. در پی این تصمیم وزارت خارجه کره جنوبی سفیر ژاپن در این کشور را فراخوانده تا درباره این تصمیم توکیو توضیح دهد. کره جنوبی پیش از این نیز سفرای ویتنام و سنگاپور را به خاطر اتخاذ تصمیمات مشابه فراخواندهاست.
در روزهای نخست در کشور کره جنوبی، اقلام ضروری فروشگاهها کمیاب و بعضا نایاب شدهبود اما بعدتر امکان خرید اینترنتی برای مردم کره فراهم شد. در پی این اتفاقات رئیس جمهور کره جنوبی اعلام کرد کشورش در شرایط جنگی قرار دارد و دولت برای مهار بیماری کرونا و مقابله با این ویروس ۲۵ میلیارد دلار اختصاص دادهاست.
معاون وزیر بهداشت کره جنوبی در همین راستا از مردم کشورش چنین خواستهبود:
از شما میخواهیم در هیچ برنامه عمومی شرکت نکنید. به وضعیت قرمز شیوع این ویروس رسیدهایم!
اما کره جنوبی چه اقداماتی در جهت مقابله با این بیماری در پیش گرفت:
- تعطیلی مدارس و مراکز آموزش عالی برای دورهای طولانیتر
- جلوگیری از گردهماییها و تجمعات
- قرنطینه کردن محلاتی که شیوع ویروس در آنجاها سرعت داشتهاست.
- استفاده از نقشههای الکترونیک برای شناسایی مبتلایان
- تخصیص بودجه مکمل برای مبارزه با بیماری کرونا
ایتالیا
ایتالیا تا به این لحظه بیش از ده هزار کیس مبتلا به بیماری کرونا دارد که از این تعداد ۶۳۱ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادهاند. ایتالیا برای مقابله با این ویروس ابتدا یک چهارم جمعیت خود را و سپس تمام کشور را قرنطینه کرد. در قدم بعدی تمام سالنهای سینما، تئاتر و موزهها را در سراسر کشور تعطیل کرد. مقامات ایتالیا در حال حاضر وضعیت بیمارستانها در شمال این کشور را بغرنج توصیف میکنند. در پی شیوع بیماری در گام بعد مدارس و دانشگاههای ایتالیا تعطیل شدند.
اخیرا وزیر ورزش این کشور خواستار تعلیق برگزاری مسابقات سری آ شدهاست. پس از این اتفاقات، پاپ، رهبر کاتولیکهای جهان هم تصمیم گرفته پیامهای اینترنتی را جایگزین دیدارهای عمومی کند. در راستای مبارزه با این ویروس دولت ایتالیا بخشی از قوه قضاییه و دادگاههای خود را تعطیل کردهاست. در حال حاضر دولت ایتالیا مشغول تجهیز بیمارستانهاست و میگوید امکان استفاده از پزشکان بازنشسته هم به دلیل نیاز کشور در این برهه حساس وجود دارد. بر اساس اخبار موجود ایتالیا این ویروس را به مالت، کوچکترین کشور عضو اتحادیه اروپا هم منتقل کرد.
آلمان
این کشور نزدیک به ۱۳۰۰ نفر مبتلای تایید شده دارد که نهایتا تنها ۲ نفر تاکنون قربانی بیماری شدهاند. بر اساس گزارشهای موجود، آلمان بیشترین موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در اروپا را البته پس از ایتالیا دارد. اتحادیه فدرال اقتصاد حملونقل هوایی آلمان از آسیبهای جدی کرونا به این صنعت خبر دادهاست. آنان معتقدند زیان این ویروس به اقتصاد بیشتر از ویروس سارس است.
مدیر موسسه ویروس شناسی چریته برلین از یک موج فاجعه بار ویروس کرونا بعد از تابستان خبر داده و خواستار افزایش تختهای مراقبتهای ویژه در این کشور شدهاست. در ادامه هم وزیر سلامت آلمان از شهروندان خواسته بیمورد از ماسک و لباس محافظ استفاده نکنند و بگذارند پرستاران و پزشکان از این ابزار محافظتی استفاده کنند.
ایالات متحده
آمریکا بر اساس اطلاعاتی که به سازمان بهداشت جهانی ارائه کرده، ۷۳۱ فرد مبتلا به بیماری کرونا دارد که از این بین ۲۹ تن جان خود را از دست دادهاند. مسئول ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا، مایک پنس است. در پی شیوع این بیماری، فرماندار نیویورک وضعیت را اضطراری اعلام کردهاست.
بنابر گزارش روزنامه انگلیسی «دیلی میل»، شیوع ویروس آمریکا در کرونا به مراتب بدتر از آن چیزی است که مقامات این کشور ادعا میکنند. احتمالا در پی شیوع این بیماری ۴۸۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جانشان را از دست میدهند و ۴/۸ میلیون نفر هم بستری خواهند شد.
بعد از انتشار خبر شیوع ویروس در ایالات متحده، دونالد ترامپ گفته قصد ندارد به خاطر ویروس کرونا گردهماییها و میتینگهای انتخاباتی را کاهش دهد. گردهماییهای ترامپ برای بسیاری از شهروندان مسن آمریکایی جذاب است. در پی این تصمیم دونالد ترامپ، مرکز کنترل بیماریها در آمریکا از افراد مسن درخواست کرده تا حتیالامکان از حضور در تجمعات دوری کنند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در دنیا در حال افزایش است. چین که مبدا شیوع این بیماری بوده حالا روند ابتلای مردمانش سیری نزولی دارد. به جای چین حالا سرعت سرایت بیماری در اروپا افزایش یافتهاست.
کارشناسان زمانهای متفاوتی برای لحظه پایان این ویروس اعلام کردهاند. باید منتظر ماند و دید در نهایت چند نفر در دنیا در تله ویروس کرونای جدید میافتند؟
یک نظر