کرونا جهان را در چنگال خود گرفت!
مروری بر راهکارهای جهانی مقابله با بیماری کرونا

گسترش ویروس کرونا در جهان به بحران بزرگی تبدیل شدهاست. راهکارهای متنوع برای غلبه کشورهای مختلف در مواجه با این بیماری با هم در این مقاله مرور میکنیم.
چین
راهکارها و رویکردها برای مهار این بحران در اغلب کشورهای جهان تقریبا مشابه است اما ماجرای آنها در کشورهای مختلف، متفاوت است. مثلا چین برای مهار ویروس کرونا شهر ۱۱ میلیونی ووهان را قرنطینه کرد. راهکار که موفقیت آمیز بود و حالا وضعیت چین رو به عادی شدن است. از طرفی قرنطینه شهرهای بزرگ همواره با موانع و چالشهای بزرگی مواجه است اجرای آن مستلزم تمهیداتی برای تامین ارزاق و مایحتاج عمومی برای برقراری حدی از اشتغال و خدمات است.
بزرگترین شرکت گردشگری چین، با بیش از هزاران کارمند و صدها شعبه در سراسر چین، با بشته شدن نمایندگیهای خود، ساعات کاری و حقوق کارمندان را تا بیش از ۳۰ درصد کاهش داد. دولت چین برای برطرف کردن این مشکل وامهای بدون بهره به آنها پرداخت کرد. چین برای تامین مواد غذایی اقشار مختلف مردم تسهیلاتی را فراهم کرد. از سویی عقب ماندگی آموزشی نیز از دغدغههای نسل جوان آنهاست. در این زمینه، راهکار دولتشان برقراری کلاسهای درس به صورت آنلاین بود.
ایتالیا
ایتالیا نیز راه چین را رفت. مقررات قرنطینه در تمام ایتالیا نیز اجرا شدهاست. بر اساس مقررات جدید، هر ایتالیایی برای حضور در اماکن عمومی باید دلیل قانع کنندهای داشتهباشد. مظنونین به داشتن بیماری کرونا در ایتالیا در صورت نقض قانون قرنطینه به ۲۱ سال زندان محکوک خواهند شد. حال دولت ایتالیا قصد دارد اقداماتی برای حمایت از وضعیت اقتصادی مناطق ویروس زده انجام دهد.
آلمان
در آلمان کسانی که احساس سرماخوردگی توام با مشکل در بخشهای دستگاه تنفسی داشتهباشند، میتوانند اجازه مرخصی ۷ روزه دریافت کنند اما نظام فدرالی این کشور تصمیم گیری سراسری در مورد تعطیلی و تعویق فعالیتهای عمومی را مجاز نکرده و نمیداند. از طرفی آلمان از انجام اقداماتی برای تسهیل دریافت یارانه به منظور حمایت از کارگران و کاهش ساعات اداری خبر دادهاست.
عربستان سعودی
این کشور برای افرادی که بیماری خود را مخفی کنند، ۱۳۴ هزار دلار جریمه در نظر گرفتهاست.
اسپانیا
در این کشور اروپایی، تردد در برخی از شهرهای کاتالونیا ممنوع شدهاست. بیاعتنایی به قرنطینه مجازات و جریمه ۳ تا ۶۰۰ هزار یورویی در پی خواهد داشت.
انگلستان
بانک مرکزی انگلستان، برای کاهش تاثیرات اقتصادی ناشی از بیماری کرونا، نرخ بهره بانکی را در این کشور کاهش داد.
ایالات متحده
در آمریکا ، تمامی رویدادهای ورزشی لغو شده و موسسات فرهنگی هم فعالیتهای خود را تعلیق کردهاند.
ایران
پس از تایید اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا به تاریخ ۳۰ بهمن ماه در شهر قم، مسئولان از قرنطینه شهر، سر باز زدند و به گفته مسئول مربوطهاش قرنطینه سازی برای زمان جنگ جهانی اول است و با امکانات فعلی نیازی به انجام این کار نیست. همین رویکردها و توجیهات وضعیت کشور را به جاهای باریک کشاند و مهار این بیماری و کنترل و جلوگیری از شیوع آن سختتر شد.
در حالی که وزارت بهداشت تاکید میکند مردم در خانه بمانند اما مردم برای تامین مایحتاج روزانه خود مجبورند به محل کار بروند. البته با تمام توصیهها و تاکیداتی که انجام شده اما شاهدیم هنوز برخی حاضر نیستند از مسافرت دست بکشند.
در پی ایجاد چنین شرایطی وزیر بهداشت در مصاحبهای به شورت زنده و سراسری اعلام کرد:
در خروجی شهرها قرار است اکیپ بگذاریم. هر مورد مشکوکی را بلافاصله برگردانیم به محلی که خودمان تعیین کردیم یا به شیوههایی دیگر برخورد کنیم. جریمه سنگینی را هم قرار است انشالله تعیین کنیم برای کسانی که میدانند آلوده یا مشکوک به آلودگی هستند اما گوش به حرف نمیدهند و به راحتی در حال تردد هستند. پس باید جریمه این ندانم کاری و نافرمانی اجتماعی را بپردازند که آن هم انشالله تعیین میکنیم و قطعا اعلام خواهیم کرد.
بعد از آن شاهد این بودیم که شورای شهر تهران خبر از واریز کمک معیشتی به دستفروشان به دستور رئیس جمهوری تا قبل از پایان سال دادهاست. چندی پیش هم وزیر نیرو اعلام کرد تا پایان اردیبهشت سال ۹۹ شرکتهای آب و برق بهایی از مشترکین دریافت نخواهد کرد.
بر اساس آخرین آمار موجود تاکنون نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر در جهان به ویروس کرونای جدید مبتلا شدهاند. از این تعداد، نزدیک به ۸۰ هزار در جهان نفر بهبود یافتهاند و ۷ هزار و ۱۲۱ نفر هم جان خود را بر اثر ابتلای به بیماری از دست داهاند. شاید مهمترین فایده قرنطینه شهر ووهان، به عنوان کانون شیوع بیماری توقف و کاهش شیب تند افزایش مبتلایان بود. به گونهای که تعداد مبتلایان از روزی بیش از ۷۰۰ نفر به عدد روزی تقریبا ۷ نفر رسید.
۷ نظرها