

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت خبر از وضعیت بد استان خوزستان و خصوصاً شهر اهواز از لحاظ شیوع کرونای انگلیسی داد. وی گفت: از ۱۰ نمونه آزمایش در یکی از بیمارستانهای اهواز ۹ مورد ویروس انگلیسی بوده است.
به گزارش خبر ببر، ایرج حریرچی اعلام کرد: از ۱۰ نمونه آزمایش در یکی از بیمارستانهای اهواز ۹ مورد ویروس انگلیسی بوده است. ویروس انگلیسی هم سریعتر سرایت میکند و هم سریعتر در فرد و جامعه منتشر میشود. این جوانان و کودکان را بیشتر مبتلا و علامتدار میکند، برعکس ویروس ووهان که جوانان و کودکان اکثرا انتقال دهنده ویروس بودند. مرز های خوزستان کاملا بسته شده است و تردد در برخی از روستاها بصورت کلی بسته شده است.
حریرچی اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که شرایط طوری باشد که مردم در عید ۱۴۰۰ بتوانند مسافرت بروند. سفر به جاهای غیر رسمی مانند چادرزدن و اسکان در مدارس و … ممنوع خواهد بود. سفر به شهر های قرمز و نارنجی کاملا ممنوع و با اعمال جریمه سنگین خواهد بود. سفر به هتل های رزو شده با تور و غیر تور مجاز خواهد بود مگر این که شرایط تغییر قابل توجهی کند.
وی ادامه داد: میزان ترددهای دی و بهمن امسال نسبت به سال گذشته که کرونا نداشتیم فقط ۳ الی ۴.۵ درصد کاهش یافته است. مسافرت بین شهری کم شده اما رفتن به کوه های شمالی تهران سه برابر شده مدرسهها بسته شده اما بچهها روبروی مدرسه فوتبال بازی میکنند. خیلی به یکدیگر منت نگذاریم که مسافرت نرفتیم.
اظهارات رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور پیرامون کرونای انگلیسی در اهواز
ابولنژادیان رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور نیز با تأکید بر اینکه کرونای انگلیسی در خوزستان در حال شیوع است اظهار داشت: وجود کرونای انگلیسی در سطح کشور گزارش شده بود و در خوزستان نیز یک مورد بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در کیانآباد اهواز شناسایی و رهگیری شد. این بیمار از کشور هلند وارد کشور و استان خوزستان شده بود که ۸۲ نفر از مسافران هواپیما که ساکن تهران و ۹ نفر ساکن اهواز بودند، رهگیری شدند.
وی گفت: حتی خواهر این بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی که به استقبالش آمده بود را نیز در خانهاش قرنطینه کردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: با توجه به روند افزایشی بیماری و مشاهده سرعت انتشار بیماری، نگران بودیم که نکند سوش کرونای انگلیسی در خوزستان منتشر شده باشد که در این راستا نمونههای مشکوک، به انستیو پاسور ارسال شد و در نتیجه، ۹ نمونه از ۱۰ نمونه ارسالشده، کرونای انگلیسی بودند.
وی افزود: دو نمونه از این ۱۰ نمونه، از آبادان بودند که هر دوی آنها کرونای انگلیسی بود.
ابولنژادیان تصریح کرد: با اثبات ابتلای این افراد به کرونای انگلیسی، این بیماران را رهگیری کردیم. با توجه به اینکه موارد بیماری از شادگان افزایشی شد، بررسیهای لازم انجام شد و متوجه شدیم که یک خانواده ساکن انگلیس به عراق سفر کرده بودند و از عراق نیز به ایران آمده و در منزل خانوادهای در شادگان حضور پیدا کردهاند و گسترش بیماری از این نقطه بوده است.
وی گفت: ۲۵ دیماه نیز یک مسافر عراقی که به کرونای انگیسی مبتلا بود در یکی از هتلهای اهواز حضور پیدا کرده بود؛ پس از اخذ نمونه از ۷۴ نفر از پرسنل این هتل، متوجه شدیم که چهار نفر از آنها مبتلا شدهاند و برخی از این پرسنل، خانوادههایشان را نیز مبتلا کرده بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: حدود ۲۰ روز پیش نیز فردی به عراق سفر کرده بود و آنجا آلوده شد و پس از برگشت به ایران، خواهرش را نیز به کرونا مبتلا کرد و اکنون کل خانوادهاش درگیر شدهاند.
وی تصریح کرد: بنابراین با مشاهده ورود و پخش شدن کرونای انگلیسی در خوزستان، نگران شدیم و وزیر بهداشت و استاندار خوزستان را در جریان موضوع و مساله قرار دادیم زیرا سرعت انتشار و کشندگی سوش انگلیسی، بسیار بالاتر است.
تشخیص کرونای انگلیسی در شهرهای سراسر خوزستان
ابولنژادیان گفت: روز شنبه نتایج نمونههایی از افراد مبتلا به کرونا از شهرهای اهواز، هویزه، دزفول، دشت آزادگان و چند نقطه دیگر که به انستیتو پاستور ارسال کرده بودیم، مشخص شد و این نمونهها نیز کرونای انگلیسی هستند.
وی در خصوص بررسی کرونا انگلیسی از کرونای قبلی، بیان کرد: بررسی ژنتیکی با تست PCR متفاوت است. امروز ۲۰ کیت در اختیار ما قرار داده شد تا در صورت مشکوک بودن به کرونای انگلیسی از نمونههای مشکوک تست انجام شود و برای تایید و تشخیص نهایی به انستیتو پاستور ارسال کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه سوش انگلیسی بسیار خطرناک است، گفت: دو کودکی که روز گذشته فوت شدند، به کرونای انگلیسی مبتلا شده بودند که یکی از آنها از ایذه و بیمار دیگر از سوسنگرد بود.
وی افزود: یکی از مبتلایان دختر ۹ ساله اهل سوسنگرد بود که بیماری زمینهای نداشت و با ضعف و بیحالی به بیمارستان مراجعه کرد. پزشکان فکر کردند وی دچار مننژیت شده است، اما با انجام سیتیاسکن از مغز متوجه شدند که بخشی از بخش خاکستری مغز خورده شده است و بیمار را به عنوان مننژیت یا همان التهاب پرده مغز، به بیمارستان کودکان ابوذر اهواز اعزام کردند.
ابولنژادیان گفت: پزشکان متخصص ریه در بیمارستان ابوذر، به ضعف و بیحالی و تب این دختر مشکوک شدند و با انجام سیتیاسکن متوجه شدند که تمام ریه درگیر است و این کودک در تنها کمتر از دو ساعت در بیمارستان ابوذر فوت شد.