
میزان شیوع این ویروس بالا و میزان مرگ و میر ناشی از ابتلای به این بیماری پایین است. این بیماری در ابتدای امر علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد. از طرفی هنوز درمانی هم برای آن کشف نشدهاست. همین موارد، جهت حدسیات را به این سمت میبرد که ممکن است کرونا یک بیماری عادی نباشد.
چینیها معتقدند این ویروس ساخته آمریکاست واقتصاد این کشور را هدف گرفتهاست.
ویروس کرونا اولین بار چند ماه پیش یعنی درست در ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی در گزارشی از یک بیمار که بیماریاش شبیه به ذاتالریه گزارش شدهبود، در ووهان چین شناسایی شد.
در سیویکم دسامبر کمیسیون بهداشت و درمان ووهان چین اعلام کرد:
۲۷ نفر که با بازار غذاهای دریایی شهر در ارتباط بودهاند به این بیماری مرموز مبتلا شدهاند.
این ویروس از طریق مسافران به خارج از چین نیز سرایت کردهاست. کرونا توانسته تاکنون به بیش از ۶۰ کشور جهان رسیده و بیش از ۸۷ هزار نفر را در جهان به خود آلوده کردهاست. کرونا تاکنون دو هزار و ۹۹۴ نفر را به کام مرگ کشیده و هنوز هم واکسنی برای این ویروس ساخته نشدهاست. این بیماری از طریق تماس با فرد آلوده سرایت میکند. نشانههایش هم تب، سرگیجه، خشکی مفاصل، خستگی مفرط، حالت تهوع، بیهوشی و مرگ است.
علائم کرونا ۸۰ درصد شبیه به سندرم تنفسی سارس است. سارس یا سندرم تنفسی حاد با بروز ناگهانی نوعی ذاتالریه نمود مییابد. سارس نیز از خانواده ویروسهای کروناست که در سال ۲۰۰۳ از چین آغاز و به بیش از ۳۰ کشور دنیا منتقل شد. کرونا و سارس شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند با این تفاوت که میزان شیوع سارس کم بود اما قربانیان زیادی داشت؛ در مقابل ویروس کرونا میزان شیوع بالایی دارد اما تعداد جان باختگانش به مراتب کمتر است.
گفته میشود گونههای متفاوت ویروس کرونا به علت ازدیاد جمعیت و رعایت نکردن بهداشت در کشور چین، رشد میکند. جمعیت کشور چین یک میلیارد و ۴۳۳میلیون و ۷۸۳هزار و ۶۷۸ نفر است. کشور هند هم با یک میلیارد و ۳۵۹میلیون و ۴۲۰هزار نفر، جمعیتی نزدیک به چین دارد؛ کشوری که وضع بهداشتی مناسبی هم ندارد. از طرفی منبع شیوع هیچ بیماری مانند ویروس کرونا نبودهاست. این اطلاعات ما را با پرسشی مواجه میکند:
آیا عامل انسانی در ساخت این ویروسها نقش داشتهاست؟
کشور چین سابقه تجارت اعضای بدن پیروان مکتب فالون گونگ را داشتهاست. از سوی دیگر مسلمانان اویغور، ساکنان تبت و زندانیان عقیدتی نیز بعضا سرنوشت مشابهی داشتند. حال گمانهزنیها حاکی از این است که این ویروس یک سلاح زیستی است و به صورت تصادفی آزاد شدهاست. اگر کمی تحقیق کنید متوجه میشوید که بزرگترین آزمایشگاه میکروبیولوژی کشور چین در شهر ووهان واقع شدهاست. چندی پیش هم دولت چین به صورت رسمی اعلام کرد که از وجود این ویروس آگاه بودهاست.
سرلشکر چن وی، کارشناس ارشد چین در جنگهای بیولوژیک در اواخر ماه ژانویه برای کمک به مهار کرونای جدید یا همان کوید-۱۹ به شهر ووهان اعزام شد. این ژنرال همان فردی است که از زمان شیوع ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ مسئولیت تحقیق بر روی ویروسهای جدید نوع کرونا، سیاه زخم و نیز ابولا را بر عهده داشتهاست. بر همین اساس برخی مدعی هستند این شواهد نشان دهنده این است که ممکن است این ویروس به صورت تصادفی از آزمایشگاه ارتش چین به بیرون درز کردهباشد!
شاید دلایل انتشار ویروس کرونای جدید موسوم به کوید-۱۹ حتی پس از ریشهکن شدن آن در هالهای از ابهام بماند!
یک نظر