پزشکی

کاهش درد پریود | چطور درد قاعدگی را کاهش دهیم؟

کاهش درد پریود برای افرادی که این مشکل هر ماه چند روزی برای‌شان به دردسری جدی و مانعی برای انجام کارهای روزانه با کمیت و کیفیت همیشگی تبدیل می‌شود موضوع مهمی‌ست. گرچه دردهای خیلی شدید درصد بسیار کمی از خانم‌ها را درگیر می‌کند، تقریباً تمامی خانم‌ها کم‌وبیش چنین دردی را در طول زندگی خود تجربه کرده‌اند و مقدار کمی هم که شده با آن آشنا هستند.

در دنیای امروزی ابزارها و روش‌های مختلفی ابداع شده و در دسترس خانم‌ها قرار گرفته‌اند که کمک کرده‌اند دیگر قاعدگی و مشکلات مرتبط با آن مثل درد قاعدگی هیچ تأثیر منفی بر زندگی روزمره‌ی آن‌ها نداشته باشد. در این نوشته به بعضی از این روش‌ها که می‌توانند درد پریود را به‌میزان قابل توجهی کاهش دهند خواهیم پرداخت و پیشنهاد می‌کنیم تا پایان همراه ما باشید، به‌ویژه اگر از آن دسته خانم‌هایی هستید که مجبور اند چند روز اول پریود را فقط در بستر باشند.

چطور درد پریود را کمتر کنیم؟

همان‌طور که اشاره کردیم همه‌ی خانم‌ها درد پریود را به یک اندازه تجربه نمی‌کنند و حتی کیفیت این درد هم از یک فرد به فرد دیگر، و حتی برای یک فرد در شرایط مختلف، یکسان نیست. خوشبختانه درمان‌های خانگی برای کاهش درد قاعدگی معمولاً مؤثر واقع می‌شوند و کمک زیادی به خانم‌ها در دوره‌ی عادت ماهانه می‌کنند، اما با این حال گاه ممکن است این درد آن‌قدر زیاد باشد که بدون مصرف دارو کاهش آن به‌صورتی‌که مانع از انجام کارهای روزمره نشود و فرد را آزار ندهد ممکن نباشد.

البته در این حالت هم مشکل چندانی وجود ندارد، چرا که داروها و مسکن‌هایی که به این منظور ساخته شده‌اند، در اکثر قریب‌به‌اتفاق موارد کارآمدند و تنها درصد بسیار کمی از خانم‌ها علی‌رغم استفاده از دارو باز هم درد بسیار شدیدی دارند.

در ادامه به چند تا از بهترین روش‌های خانگی کاهش درد پریود اشاره می‌کنیم و پیشنهاد می‌کنیم ابتدا روش‌هایی که با شرایط و ذائقه‌ی شما سازگارتر هستند را امتحان کنید و درصورتی‌که جواب قابل توجهی نگرفتید سراغ روش‌های دیگر بروید.

۱- استفاده از گرما

کاهش درد پریود

از آن‌جا که علت اصلی درد در دوره‌ی پریود انقباض عضلات رحم و عضلات اطراف آن برای خروج تخمک و دیواره‌ی داخلیِ شکل‌گرفته طی سیکل قاعدگی است، انجام کاری که بتواند انقباض عضلات و تنش ایجادشده در آن‌ها را کاهش دهد به کاهش درد پریودی کمک می‌کنند و در این بین استفاده از گرما از مؤثرترین روش‌هاست. ن

بیشتر بخوانید
نوشیدنی‌های مناسب ورزشکاران | معرفی 5 نوشیدنی عالی!

تیجه‌ی یک تحقیق در همین زمینه در سال ۲۰۱۲ روی ۱۴۷ زن ۱۸ تا ۳۰ ساله نشان داده که استفاده از کمپرس آب گرم با دمای ۴۰ درجه‌ی سانتی‌گراد به اندازه‌ی یک قرص ایبوپروفن مؤثر است.

برای کاهش درد شکم، کمر، پاها و هر عضوی که در آن احساس درد می‌کنید، می‌توانید از یک کیسه‌ی آب‌گرم استفاده کنید. گرما خیلی سریع تنش عضلات را کم می‌کند و بدون تردید حتی اگر دردتان کاملاً برطرف نشود، تا حدی تسکین پیدا خواهد کرد. علاوه بر کیسه‌ی آب گرم، دوش‌گرفتن با آب گرم هم می‌تواند به همین صورت به کاهش دردتان کمک کند.

اگر کیسه‌ی آب گرم یا کمپرس گرم در دسترس نداشتید، می‌توانید از حوله‌ی گرم استفاده کنید و یا با ریختن مقداری برنج خام داخل یک کیسه‌ی پارچه‌ای و دوختن سر کیسه و قراردادن آن در ماکروفر، خود کمپرس گرم درست کنید.

۲- استفاده از ماساژ

یکی از روش‌های کارآمد دیگر برای کاهش تنش عضلات رحم و عضلات اطراف آن و درنتیجه کم‌کردن درد قاعدگی ماساژ قسمت‌هایی است که در آن‌ها احساس درد می‌کنید. برای افزایش اثربخشی ماساژ می‌توانید از روغن‌های مخصوص ماساژ، که از داروخانه قابل تهیه هستند، استفاده کنید و البته بهتر است پیش از استفاده از این روش کمی درباره‌ی اصول پایه‌ای ماساژ و نحوه‌ی استفاده از روغن‌های ماساژ مطالعه کنید.

۳- استفاده از بعضی از گیاهان دارویی

درمان درد قاعدگی با داروهای گیاهی طرفداران زیادی دارد، چون بیشتر افراد ترجیح می‌دهند به‌جای استفاده از داروهای شیمیایی از مواد طبیعی برای درمان درد خود استفاده کنند. گیاهان زیر که همه ضد اسپاسم هستند و گرفتگی عضلات رحم را کاهش می‌دهند برای کاهش درد پریود مفید هستند:

  • دارچین: برای استفاده از دارچین می‌توانید از خود آن در غذاها و نوشیدنی‌های‌تان استفاده کنید، یا در سه روز اول پریود، روزی سه بار کپسول دارچین با دوز ۴۲۰ میلی‌گرم بخورید.
  • زنجبیل: هر روز مقداری زنجبیل تازه را به‌صورت دمنوش بخورید، تأثیر استفاده از زنجبیل به‌عنوان دمنوش برای درد قاعدگی تقریباً مشابه و هم‌اندازه‌ی ایبوپروفن است. البته درصورتی‌که به هر علتی تمایلی به مصرف دمنوش ندارید می‌توانید از قرص‌های زنجبیل استفاده کنید.
  • رازیانه: استفاده از قرص رازیانه یا دمنوش رازیانه می‌تواند کمک زیادی به کاهش درد پریود داشته باشد و علاوه بر این مشکلات دیگر مربوط به عادت ماهانه، مثل اضطراب و مشکلات گوارشی را هم بهبود می‌بخشد.
  • شوید: تحقیقات نشان داده‌اند که تأثیر گیاه شوید در کاهش درد عادت ماهانه مشابه داروهایی مانند مفنامیک اسید و مسکن‌های رایج است. بهتر است اگر قاعدگی منظمی دارید، از ۲ روز قبل از شروع پریود خوردن شوید، به هر صورت که تمایل دارید را شروع کنید.
  • زردچوبه: کورکومین زردچوبه علاوه بر این‌که به کاهش درد در قاعدگی کمک می‌کند، سایر علائم و مشکلات مربوط به پریود مثل اضطراب، افسردگی و تغییر خلق را هم بهبود می‌بخشد. برای این‌که تأثیر زردچوبه روی کاهش مشکلات مربوط به پریود را افزایش دهید، ۷ روز پیش از شروع قاعدگی مصرف آن به‌صورت قرص را شروع کنید.
بیشتر بخوانید
تست سریع کرونا به چه شکلی است؟

توجه داشته باشید که درصورت خوردن این گیاهان دارویی به‌صورت دمنوش، علاوه بر این‌که از مواد طبیعی‌تری استفاده کرده‌اید، به هیدراته‌شدن بیشتر بدن که خود در کم کردن درد قاعدگی مؤثر است کمک کرده‌اید.

۴- تغییر رژیم غذایی

بهتر است برای کاهش درد دوره‌ی عادت ماهانه و سایر مشکلات مربوط به آن، کمی پیش از شروع پریود تغییر کمی در غذاهایی که معمولاً می‌خورید بدهید. پیشنهاد می‌کنیم غذاهایی که در این دوره مصرف می‌کنید مواد معدنی به‌ویژه کلسیم و منگنز، ویتامین‌های D و B و فیبر بیشتری داشته باشند. استفاده از مواد غذایی زیر می‌تواند در کاهش درد پریودتان مؤثر باشد:

  • انواع مغزها مثل گردو، بادام و تخم ‌کدو به‌خاطر داشتن منگنز زیاد
  • دانه‌ی کنجد، بادام و سبزیجات سبزبرگ به‌خاطر داشتن کلسیم بالا
  • موز، نخود و آلو به‌خاطر داشتن بور زیاد (بور ماده‌ای شیمیایی است که در کاهش درد قاعدگی بسیار مؤثر است و جذب کلسیم و فسفر را در بدن افزایش می‌دهد)
  • کلم بروکلی به‌خاطر داشتن ویتامین‌های ای و ث زیاد و داشتن خواص آنتی‌اکسیدان
  • تخم کتان به‌خاطر داشتن امگا ۳ و داشتن خواص آنتی‌اکسیدان
  • انواع ملون، هنداونه، کرفس، کاهو و خیار به‌خاطر داشتن مقدار زیادی آب (به‌طور کلی هیدراته نگاه‌داشتن بدن در کمتر کردن درد پریود مؤثر است)
  • گوجه‌فرنگی، زغال‌اخته، گیلاس و کدو به‌خاطر داشتن خاصیت ضدالتهابی

خوردن بعضی از مواد غذایی می‌تواند درد پریود را بیشتر کند، پس بهتر است از چند روز پیش از آغاز عادت ماهانه و در حین آن از خوردن آن‌ها اجتناب کنید. به‌عنوان مثال چربی، قند و نمک زیاد هر سه می‌توانند اثرات جانبی عادت ماهانه از جمله درد پریود را تشدید کنند، بنابراین بهتر است از خوراکی‌هایی مثل انواع چیپس، پفک، شیرینی، فست‌فود و مانند آن‌ها چند روز پیش از شروع پریود و در طول آن اجتناب کنید. گذشته از این بهتر است تا حد امکان از مواد غذایی زیر، که به طور کلی برای بدن مضر هستند، در دوره‌ی عادت ماهیانه پرهیز کنید:

  • ماکارونی
  • نان سفید بدون سبوس
  • سیب‌زمینی سرخ‌شده
  • کره‌ی مارگارین
  • کوکی، کلوچه و بیسکوییت
  • مواد حاوی کافئین بالا
  • نوشیدنی‌های الکل‌دار
بیشتر بخوانید
داروهای چاق‌کننده را بشناسید!

۵- انجام حرکات ورزشی

کاهش درد پریود

خلاف باور رایج ورزش و تحرک نه باعث افزایش درد پریود که باعث کاهش آن می‌شود، چرا که تحرک باعث بیشترشدن ترشح آندورفین می‌شود که خود در کاهش درد نقش مهمی دارد. مسلماً افرادی که درد زیادی را در این دوره تجربه می‌کنند، نمی‌توانند تمرینات ورزشی سنگینی را انجام دهند، مگر این‌که از طریق دیگری این درد را کاهش داده باشند، اما تمامی خانم‌ها می‌توانند با از ورزش برای کاهش درد پریود خود استفاده کنند. انجام ورزش‌های سبکی مانند پیاده‌روی یا یوگا یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش درد پریود در روز اول است.

۶- داشتن خواب مناسب

تحقیقات نشان داده‌اند که افرادی که خوب نمی‌خوابند و دچار اختلال خواب هستند، بیشتر درد قاعدگی را تجربه می‌کنند. از همین روی درصورتی‌که با اختلال خواب مواجه هستید باید به هر صورت که شده با آن مقابله کنید. گوش‌دادن به موسیقی‌های آرامش‌بخش، مدیتیشن، داشتن برنامه‌ی منظم برای خواب، استفاده‌نکردن از تلفن همراه در رختخواب و دوش‌گرفتن پیش از خواب راهکارهایی هستند که می‌توانند خواب شما را بهتر کنند. درصورتی‌که هیچ یک از روش‌های درمان خانگی برای اختلال خواب‌تان مؤثر واقع نشد، حتماً پیش از استفاده از داروهای خواب‌آور از پزشک خود کمک بخواهید.

۷- خوردن مسکن‌های بدون نسخه

کاهش درد پریود

یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای کاهش درد پریودی استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه مثل ایبوپروفن، استامینوفن و آسپرین است. دقت داشته باشید که درصورت ابتلا به یک بیماری خاص، مثلاً زخم معده، حتماً پیش از استفاده از دارو برای کاهش درد پریود با پزشک خود مشورت کنید.

چند نکته‌ی مهم:

  • استفاده از داروهای پیشگیری از بارداری معمولاً باعث کاهش خونریزی و درد دوران قاعدگی می‌شود و می‌توانید با مشورت با پزشک‌تان از این داروها برای داشتن درد کمتر استفاده کنید.
  • درصورتی‌که درد شما در سنین بالا همچنان زیاد است یا در هر سنی هستید و با خونریزی بسیار زیادی مواجه‌اید، بهتر است حتماً با مراجعه به پزشک مطمئن شوید که بیماری دیگری عامل ایجاد این حالات و درد زیاد پریود شما نیست.
  • روزی ۱۵ دقیقه در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، چرا که افزایش ویتامین D در بدن باعث کاهش تولید پروستاگلاندین در بدن می‌شود و درنتیجه درد شما در دوران قاعدگی را کمتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: علائم بارداری در روزهای نخست

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

14 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا