پزشکیسبک زندگی

بهترین کارهایی که می‌توانید برای کاهش استرس کرونا انجام دهید

در شبکه‌های اجتماعی، برخی برای خنده می‌گویند به «کرونا» مبتلا نیستم اما به «نکند کرونا گرفته باشم» مبتلا هستم. فارغ از جنبه‌ی طنز این قضیه، چنین ماجرایی برای درصدی از هم‌وطنان‌مان صادق است. خیلی‌ها در این روزها که ویروس کرونا در کشورمان شیوع پیدا کرده است مدام در استرس کرونا هستند و باوجودی که خود را در خانه قرنطینه کرده‌اند، با کوچک‌ترین عطسه یا خارش گلویی به فکر کرونا می‌افتند. ازآن‌جا که استرس و اضطراب موجب می‌شوند که سیستم ایمنی بدن تضعیف شود و این اصلاً اتفاق خوبی در این روزها نیست، توصیه‌ی اکید متخصصان این است که از استرس و اضطراب دوری شود.

خوشبختانه راه‌هایی هم برای کاهش یا حتی از بین بردن استرس و اضطراب وجود دارد. برخی از بهترینِ این راه‌ها در ادامه معرفی می‌شوند.

روش‌های کاهش استرس کرونا

۱- به شایعات توجه نکنید

متأسفانه هر شخص بی‌سواد و بی‌کاری می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی، ادعایی بی‌پایه را در مورد ویروس کرونا و راه‌های پیشگیری یا درمان آن مطرح کند و آن را منتشر سازد. ما در این دوران که در معرض انفجار اطلاعات هستیم باید حتماً فقط به اطلاعاتی دقت کنیم و اخباری را دنبال کنیم که از منابع معتبر منتشر می‌شوند. توجه به شایعات و اخبار بی‌پایه و اساسی که شاید از همان ابتدا منتشرکنندگان آن‌ها قصد تشویش جامعه و بالا بردن تنش را دارند، می‌تواند در افزایش استرس کرونا مؤثر باشد.

این نکته را به خاطر داشته باشید که کروناویروس جدید، همانطور که از نام‌اش مشخص است، ویروسی جدید است و هنوز جنبه‌های زیادی از آن برای دانشمندان و متخصصان نامعلوم است. این که برخی ادعا می‌کنند ویروس تا یک ماه روی سطوح می‌ماند، یا آمار مبتلایان به کرونا در ایران دروغ است، ویروس از طریق هوا وارد خانه می‌شوند و کلی شایعه‌ی دیگر، این‌ها را به هیچ وجه نباید جدی بگیرید و فقط باید اخبار مربوط به کروناویروس را از منابع معتبر دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
تست سریع کرونا به چه شکلی است؟

۲- از وقت‌تان استفاده کنید

اگر تا چند وقت پیش مجبور به کار کردن در محیط خارج از خانه بودید و اکنون اگر در خانه هستید بهتر است از وقت‌تان استفاده کنید. این روزها با وجود آن که روزهایی خاص هستند، می‌توانند فرصتی مناسب برای تجربه‌ی کارهای جدید یا انجام کارهایی باشند که به آن‌ها علاقه دارید. کلی فیلم هستند که هیچ وقت ندیده‌اید و شاید همیشه دوست داشتید ببینید، این روزها بهترین فرصت برای تماشای آن‌ها هستند. کلی کتاب عالی وجود دارند که در این روزها فرصت مطالعه‌ی آن‌ها را دارید. کانون گرم خانواده می‌تواند در این روزها گرم‌تر از همیشه باشد.

خلاصه با آن که باید در خانه نکات بهداشتی را رعایت کنید می‌توانید همزمان از بودن‌تان در خانه هم بهترین استفاده را ببرید.

بیشتر بخوانید: بهترین فیلم‌های عاشقانه برای تماشا در روزهای قرنطینه

۳- بزرگنمایی نکنید

البته که نباید کروناویروس را سهل گرفت، چرا که سهل‌گرفتن این ویروس می‌تواند باعث شود که فرد نکات بهداشتی را رعایت نکند و به این ویروس مبتلا شود، اما در عین حال نباید خیلی هم آن را بزرگ کرد و مدام ترس بیمار شدن و تبعات بیماری را داشت. دیر یا روز واکسن این ویروس ساخته و عرضه خواهد شد و این روزها هم به اتمام خواهند رسید.

بد نیست که در این روزهای خاص که همه تحت تأثیر تبعات گسترش ویروس کرونا هستیم، به این نکته بیشتر توجه کنیم که زندگی جنبه‌ها و جوانب زیادی دارد. گاهی چنین روزهایی در آن هستند و گاهی روزهایی خوش و فراموش‌نشدنی. این روزها را هم به چشم یک «دوره» ببینیم و با رعایت نکات بهداشتی، منتظر تمام‌شدن این «دوره» باشیم.

بیشتر بخوانید
سندرم پیش از قاعدگی چیست ؟ + علائم و درمان

بزرگ‌کردن بیش از حد ویروس و بیماری ناشی از آن چیزی جز افزایش استرس را در پی نخواهد داشت.

۴- نکات بهداشتی و توصیه‌های احتیاطی را رعایت کنید

بدیهی است که هرچه نکات بهداشتی توصیه‌شده توسط متخصصان را رعایت کنید کمتر در خطر ابتلا به کرونا هستید و همچنین هرچه بیشتر بی‌احتیاطی کنید خطر ابتلای‌تان به این ویروس بیشتر می‌شود. با رعایت‌کردن نکات بهداشتی و کاهش خطر ابتلا به این ویروس قطعاً باید استرس کرونا هم در شما کم شود.

۵- با عزیزان‌تان در تماس باشید

اگر مدت زیادی است که مادر، پدر، خواهر، فرزند و سایر از عزیزان‌تان را به خاطر به خطر نینداختن آن‌ها ندیده‌اید، حق دارید که دلتنگ آن‌ها باشید، اما این دلتنگی نباید موجب افزایش استرس کرونا در شما شود.

خوشبختانه این روزها خیلی از اقلام مورد نیاز را می‌توان از طریق اینترنت خریداری کرد و بنابراین اگر برای مادر یا پدرتان از لحاظ تأمین مایحتاج ضروری نگران هستید می‌توانید از طریق خرید اینترنتی، نگرانی خود را برطرف کنید. خوشبختانه به‌واسطه‌ی اپلیکیشن‌های مختلف نیز می‌توانید تماس صوتی و تصویری با عزیزان‌تان حاصل کنید و مقداری از دلتنگی را از بین ببرید.

۶- از خودتان مراقبت کنید

سعی کنید در روزهایی که در خانه هستید غذا و میوه‌ی با کیفیت بخورید، تا جای امکان مصرف نوشیدنی‌های کافئینی را کاهش دهید و درعوض بیشتر از همیشه مایعات بخورید. خوابی کافی و البته آرام هم یکی از لوازم اصلی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. به آن هم توجه کنید.

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا