اطلاعات‌محوراقتصادیتکنولوژیکامپیوتر و اینترنت

کارآفرینی اینترنتی چیست؟ + ۱۱ دلیل و ۱۳ اصل برای تبدیل‌شدن به کارآفرین اینترنتی

کارآفرینی اینترنتی یا کارآفرینی آنلاین بحث داغ سال‌های اخیر در جهان و ایران است. بسیاری از کسانی که جسته‌وگریخته از جاهای مختلف چیزی از این کارآفرینی اینترنتی شنیده‌اند روی خوش به آن نشان داده‌اند. به کسانی که آشنایی چندانی با کارآفرینی اینترنتی ندارند، پیشنهاد می‌کنم این نوشتار را تا انتها بخوانند. در ادامه ۱۱ دلیل خواهم آورد که چرا باید به دنبال کارآفرینی اینترنتی باشید. پس از آن به ذکر نکته‌هایی خواهم پرداخت که در تبدیل‌شدن‌تان به یک کارآفرین اینترنتی موفق مؤثر هستند.

کارآفرینی اینترنتی چیست؟

نمی‌توان یک تعریف بسیار دقیق و قطعی از کارآفرینی اینترنتی داشت، همان‌گونه که نمی‌توان یک تعریف جامع از کارآفرینی به طور کلی داشت. اما به‌طور کلی به فرآیندی که در طی آن به واسطه‌ی خلاقیت و داشتن ایده‌های نو از اینترنت جهت رفع یک نیاز یا مشکل از مردم استفاده شود، به گونه‌ای که از طریق رفع این نیاز یا مشکل بتوان درآمد کسب کرد، کارآفرینی اینترنتی گفته می‌شود.

عموماً کارآفرینی اینترنتی مقارن است با آغاز یک کسب و کار اینترنتی. البته هر کسی که کسب و کار آنلاین یا اینترنتی دارد لزوماً فردی کارآفرین نیست، اما کارآفرین اینترنتی عموماً دارای کسب و کار اینترنتی است. کسب و کار اینترنتی در معنای ساده یعنی فروش محصولات و یا خدمات از طریق اینترنت.

کارآفرینی اینترنتی به مانند کارآفرینی غیر اینترنتی با ریسک‌ها، شانس‌ها و موارد این قبیل همراه است، هر چند کم‌تر، و افزون بر این هر کسی به راحتی نمی‌تواند یک کارآفرین اینترنتی شود. اما با این حال، آنانی که عزمی جزم دارند که به یک کارآفرین اینترنتی تبدیل شوند و در واقع هدف زندگی‌شان همین است می‌توانند با پشتکار اقدام به یادگیری اصول کنند و از استعدادهای درونی خود نیز جهت تبدیل به یک کارآفرین اینترنتی استفاده نمایند و دست‌آخر در زمره‌ی موفق‌ترین کارآفرینان اینترنتی درآیند. در ادامه به برخی از اصول و نکاتی که می‌توانند در تبدیل‌شدن به یک کارآفرین اینترنتی موفق مؤثر باشند اشاره خواهم کرد، اما پیش از آن باید به معرفی دلایلی بپردازم که با توجه به آن‌ها باید به یک کارآفرین اینترنتی تبدیل شد.

کارآفرینی اینترنتی

۱۱ دلیل برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین اینترنتی

۱-  می‌توان با لباس خواب به فعالیت پرداخت

از جمله بهترین دلایلی که می‌توانند برای آغاز کارآفرینی اینترنتی ترغیب‌کننده باشند، عدم محدودیت مکانی و زمانی کارآفرینی اینترنتی است. در کارآفرینی اینترنتی نیازی نیست که سر ساعتی مشخص در مکانی مشخص حاضر شوید. شما می‌توانید در ساعات بامداد و حتی با لباس خواب فعالیت داشته باشید. این خود مزیتی عالی ست و به‌راحتی نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

۲- کارآفرینی اینترنتی کم‌ریسک است

چند دهه پیش برای آغاز یک کارآفرینی به سرمایه‌ی زیادی نیاز بود و طبیعتاً این خطر وجود داشت که سرمایه از کف برود و آن سودی که می‌بایست حاصل می‌گردید حاصل نگردد، اما در کارآفرینی اینترنتی چنین خطری وجود ندارد. دیگر نیازی نیست کلی هزینه صرف احداث شرکت، خرید یا رهن مکانی برای دفتر و فروشگاه، بازاریابی و … شود. در کارآفرینی اینترنتی در ابتدای امر صرفاً باید هزینه‌ی یک دامنه و هاست صورت گیرد. بازاریابی نیز می‌تواند بدون هزینه یا با هزینه‌ای بسیار کم از طریق بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی و سایر انواع بازاریابی‌های دیجیتال صورت گیرد.

۳- برای خود کار می‌کنید

زمانی که کارمند جایی هستید صرفاً برای آن‌جا کار می‌کنید و یک حقوق ماهانه و فوق‌اش مقداری پاداش دریافت می‌کنید، اما با کارآفرینی اینترنتی می‌توانید صرفاً برای خود کار کنید و درآمد حاصل‌شده را به خود اختصاص دهید. البته که داشتن حقوق ماهانه بد نیست، اما در قیاس با ثروتی که می‌تواند از طریق کارآفرینی اینترنتی عایدتان گردد هیچ است.

کارآفرینی اینترنتی

۴- کار خسته‌کننده‌ای در آن وجود ندارد

یک شرکت معمولاً برای فعالیت خود اقدام به استخدام افراد برای پست‌های گوناگون از جمله کارمند محتوا، فروشنده، بازاریاب و … می‌کند. هر یک از این موارد می‌توانند کارآمد باشند اما در عین حال خسته‌کننده اند. این در حالی است که یک کارآفرین اینترنتی با چنین مسئله‌ای مواجه نیست. او خود در یک روز هم وظیفه‌ی نویسنده را انجام می‌دهد و هم وظیفه‌ی برنامه نویس را، هم طراح سایت است و هم فروشنده.

بیشتر بخوانید
بررسی مچ بند شیائومی Mi Band 4 | زیبا، پیشرفته و کاربردی

انجام چندین کار با هم ممکن است اندکی سخت به نظر برسد، اما هر چه باشد خسته‌کننده و کسالت‌آور نیست.

۵- امکان خوردن غذای خانگی وجود دارد

اکثر کارمندان در محل کار مجبور اند به هنگام ناهار یا به رستوران بروند و یا آن‌که از غذای شرکت مصرف کنند. اما کارآفرین اینترنتی در منزل کار می‌کند و به آشپزخانه‌ی خود دسترسی دارد. او می‌تواند هر غذایی که دوست دارد را در منزل تهیه کند.

۶- امکان استفاده از نور خورشید وجود دارد

کارمندی که از ساعت ۹ تا ۵ باید در شرکت کار کند، معمولاً یک الی دو ساعت را نیز صرف رفت و آمد به شرکت می‌کند. این شخص نه‌تنها نمی‌تواند از نور خورشید و هوای دل‌انگیز یک روز بهاری بهره ببرد بلکه ساعت کاری‌اش نیز دست خودش نیست. او برای گرفتن نور خورشید و لذت‌بردن از هوای بهاری فوقِ فوق‌اش کاری که می‌تواند بکند این است که از پشت پنجره به هوای بیرون بنگرد.

اما کارآفرین اینترنتی اگر کم‌حوصله باشد می‌تواند اول صبح بیرون برود و هوای بهاری را استنشاق کند و پیاده‌روی کند و یا دوچرخه‌سواری انجام دهد و پس از گرفتن یک دوش عالی کار خود را آغاز کند.

تفاوت این دو را در ذهن‌تان مجسم کنید، آیا وضعیت کارآفرین اینترنتی به‌نسبت کارمند شرکت بهتر نیست؟

۷- اینترنت همواره رو به رشد است

تعداد افرادی که در حال حاضر از اینترنت استفاده می‌کنند به نسبت تعداد استفاده‌کنندگان از اینترنت در چند سال پیش رشد چشم‌گیری داشته است. نکته‌ی جالب‌تر آن‌که زمان استفاده از اینترنت نیز به نسبت همین چند سال پیش افزایش داشته. این موارد نشان از آن دارند که اینترنت همواره رو به رشد است و پشتوانه‌ای قابل اطمینان می‌باشد.

کارآفرینی آنلاین

۸- رییسی در کار نیست

البته که یک رییس خوب می‌تواند معلم خوبی باشد و نکات خوبی را به کارمندان خود بیاموزد، اما امان از رییس بد! نه تنها اعتماد به نفس کارمند را از او می‌گیرد بلکه موجب می‌شود کارمند احساس بردگی کند و چه چیزی بدتر از این‌که آدمی دریابد آزاد نیست و تحت سلطه‌ی کسی دیگر قرار دارد؟

در کارآفرینی اینترنتی خبری از رییس نیست و شخص کارآفرین نیازی ندارد که ۵ یا ۶ روز در هفته را زیر نظر یک رییس کار کند. او خود رییس خود است و خود به خود فرمان می‌دهد.

۹- امکان کسب درآمد انفعالی وجود دارد

از جمله بهترین مزایای کارآفرینی اینترنتی این است که به‌واسطه‌ی آن امکان کسب درآمد انفعالی وجود دارد. منظور از درآمد انفعالی این است که برای کسب آن نیازی نیست همزمان کاری صورت گیرد. به عنوان مثال، صاحب‌خانه‌ای که خانه‌اش را اجاره داده، حتی اگر ۲۴ ساعت روز بخوابد، دست‌آخر سر ماه میزان مشخصی درآمد به عنوان اجاره دریافت خواهد کرد. این فرآیند برای کارآفرین اینترنتی نیز وجود دارد.

او می‌تواند شب بخوابد و صبح که بیدار می‌شود ببیند که n تعداد سفارش خرید محصول دریافت کرده و لذا m مقدار درآمد کسب کرده است. یا می‌تواند از طریق تبلیغاتی که در وب‌سایت خود قرار داده درآمد حاصل کند. چه چیزی بهتر از این؟

۱۰- بر حسب ساعت بدن می‌توان کار کرد

گفته می‌شود هر کسی یک ساعت بدن دارد، به این معنی که انرژی‌اش در برخی ساعات بیش‌تر است، حوصله‌اش در برخی ساعات کمتر است و به همین ترتیب. یک کارآفرین اینترنتی می‌تواند به‌راحتی بر حسب ساعت بدن‌اش کار کند. به عنوان مثال، او اگر بداند ساعات ۱ تا ۵ بامداد توانایی ذهنی بیش‌تری دارد می‌تواند در آن بازه‌ی زمانی کارش را انجام دهد. قیاس کنید این ماجرا را با اجبار برای کار در ساعات ۹ صبح تا ۵ عصر یک کارمند!

۱۱- اجباری در کار نیست

مورد دیگری که می‌توان از آن به عنوان یک مزیتِ کارآفرینی اینترنتی یاد کرد، عدم اجبار برای کار است. فرض کنید یک کارمند صبح زود از خواب بیدار می‌شود و درمی‌یابد که ساعت ۸ است. این شخص باید خیلی سریع از خواب برخیزد و به سرعت آماده شود تا بتواند در سر ساعت ۹ در شرکت حاضر باشد.

بیشتر بخوانید
ایلان ماسک می‌گوید دفتر مرکزی شرکت تسلا به تگزاس منتقل خواهد شد

اما یک کارآفرین اینترنتی چنین اجباری را تجربه نمی‌کند. او ممکن است صبح از خواب برخیزد و خود را سرماخورده و کسل احساس کند. در این صورت، اجباری برای آن که در سر همان ساعت از خواب برخیزد وجود ندارد، بلکه می‌تواند اندکی دیگر استراحت کند و هر زمان که آمادگی بیش‌تری احساس کرد از جای برخیزد و فعالیت روزانه را آغاز کند.

******

اگر از پیش از کارآفرینی اینترنتی خوش‌تان آمده باشد و دلایل بالا را نیز مطالعه کرده باشید، به احتمال بسیار زیاد در حال حاضر خواهان تبدیل‌شدن به یک کارآفرین اینترنتی هستید. اما برای آن که بتوانید در این زمینه به موفقیت برسید، برخی اصول هستند که بایستی رعایت‌شان کنید. در ادامه می‌خواهم به معرفی این اصول بپردازم. یک خستگی در کنید و با من همراه باشید تا به همراه یکدیگر مروری داشته باشیم بر: اصولی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین اینترنتی موفق.

۱۳ اصل برای تبدیل شدن به یک کارآفرین اینترنتی موفق

۱-  دوره‌های آموزش کسب و کار و مدیریت را فرا بگیرید

از جمله مواردی که برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین اینترنتی موفق بایستی انجام‌شان دهید، یکی گذراندن دوره‌های آموزش کسب و کار و مدیریت است. امروزه مراکز متعددی وجود دارند که این دوره‌ها را آموزش می‌دهند. می‌توانید در یکی از آن‌ها که احساس می‌کنید معتبرتر و راضی‌کننده‌تر است ثبت‌نام کنید و آموزه‌های مرتبط به کسب و کار و مدیریت را فرا بگیرید.

۲- در زمینه‌ی تکنولوژی آموزش ببینید

مورد دیگری که برای کارآفرینی اینترنتی موفق می‌تواند مفید باشد آموزش‌دیدن در زمینه‌ی تکنولوژی است. برای این کار می‌توانید در کلاس‌های IT ثبت‌نام کنید و یا اقدام به مطالعه‌ی کتاب‌هایی کنید که مستقیم و غیر مستقیم در مورد برنامه‌نویسی، توسعه‌ی وب و موارد این قبیل نوشته شده‌اند.

۳- بدانید که چه کاری می‌خواهید انجام دهید

از جمله با اهمیت‌ترین کارها برای تبدیل‌شدن یک کارآفرین اینترنتی موفق این است که بدانید چه کاری می‌خواهید انجام دهید. در راستای این مورد، بایستی حتماً یک ایده‌ی مشخص داشته باشید، ایده‌ای که قرار است کسب و کار اینترنتی‌تان بر طبق آن باشد.

۴- در بازار تحقیق کنید

پس از آن که ایده‌ای مشخص یافتید بایستی در بازار تحقیق کنید. به احتمال بسیار هستند کسانی دیگر که در همان ایده‌ی شما مشغول فعالیت هستند. بایستی فعالیت‌شان را بررسی کنید و ببینید که کدام‌یک از کارهای‌شان توانسته در میان مخاطبان و مشتریان تأثیر خوبی داشته باشد و کدام‌یک از کارهای‌شان نتوانسته‌است.

افزون بر این می‌توانید از آمارهای دولتی، مصاحبه‌ها و نظرسنجی‌ها نیز جهت تشخیص میزان نیاز کاربران و سایر مسائلی که به ایده‌تان مرتبط است استفاده کنید.

۵- یک وب‌سایت جذاب طراحی کنید

سعی کنید از المان‌های ظاهری در طراحی وب‌سایت به‌خوبی استفاده کنید. امروزه حدود ۹۰ درصد کاربران چه آگاهانه و چه ناآگاهانه به طراحی وب‌سایت دقت می‌کنند و در صورتی که از طراحی وب‌سایت خوش‌شان نیاید ممکن است آن‌چنان که باید برای خرید محصولات و یا خدمات اعتماد نکنند.

افزون بر این، حتماً باید در طراحی وب‌سایت از بازاریابی عصبی به خوبی استفاده کنید. یعنی باید از رنگ‌ها، جایگاه منوها، جایگاه تبلیغات، تستیمونتیال و سایر موارد مربوط به بازاریابی عصبی در طراحی سایت به خوبی بهره ببرید.

کارآفرینی آنلاین

۶- نام دامنه‌تان کوتاه، جذاب، منحصر به فرد و حفظ کردنی باشد

بهتر است در انتخاب نام دامنه دقت زیادی به خرج دهید. دامنه‌ای را انتخاب کنید که نامش کوتاه و ساده باشد تا بتواند با سهولت بیش‌تری در ذهن بماند. هم‌چنین سعی کنید نام دامنه‌تان منحصر به فرد باشد تا بعدها با شنیدن‌اش توسط دیگران صرفاً کسب و کار شما در ذهن تداعی گردد.

۷- کسب و کارتان را ثبت کنید

حتماً کسب و کارتان را به‌صورت قانونی ثبت کنید و یک مجوز برای آن تهیه نمایید. این کار در افزایش اعتماد کاربران به وب‌سایت و کسب  و کارتان تأثیری بسیار دارد.

بیشتر بخوانید
بانک مرکزی چه ارکانی دارد؟ | با ارکان بانک مرکزی آشنا شوید

۸- اپلیکیشن موبایل طراحی کنید

برای وب‌سایت‌تان یک اپلیکیشن موبایل طراحی کنید. کار با اپلیکیشن موبایل توسط کاربران و یا ورود به سایت‌تان برای شما تفاوتی ندارد، اما برای کاربران تفاوت دارد. آن‌ها با سهولت بیش‌تری به اپلیکیشن موبایل دسترسی پیدا می‌کنند. آمارها نیز نشان از آن دارند که کاربران بین ورود به وب‌سایت و یا استفاده از اپلیکیشن همان وب‌سایت، گزینه‌ی دوم را ترجیح می‌دهند.

۹- به سرعت وب‌سایت‌تان توجه کنید

در حال حاضر خیلی کم پیدا می‌شوند کسانی که حوصله‌ی وب‌سایت‌های کم‌سرعت و یا حتی با سرعت متوسط را داشته باشند. بنابراین اگر وب‌سایت‌تان سرعت بالایی نداشته باشد ممکن است بخش عمده‌ای از مشتریان بالقوه‌تان را از دست بدهید. پس حتماً به سرعت وب‌سایت‌تان توجه داشته باشید و از هر طریقی که شده آن را افزایش دهید.

۱۰- صبر و حوصله به خرج دهید

رسیدن به موفقیت در کارآفرینی آنلاین به صبر و حوصله نیاز دارد. همواره به خاطر داشته باشید که یکی از نکاتی که عموماً با کسب و کار آنلاین همراه است، دیربازده‌بودن آن است. در کسب و کار آنلاین خیلی بعید است که نتیجه به‌سرعت حاصل شود. بنابراین صبر و حوصله به‌خرج دهید و هیچ‌گاه پشتکارتان را از دست ندهید.

۱۱- به شکایات مشتریان توجه کنید

این نکته را در ذهن داشته باشید که یکی از مهم‌ترین موارد در کسب و کار آنلاین شهرت است. بایستی از هر طریقی که شده مانع از آن شوید که شهرت‌تان خدشه‌دار شود. یکی از مواردی که نقشی به‌سزا در جلوگیری از خدشه‌دار شدن شهرت دارند توجه به شکایات مشتریان است.

گاه ممکن است برخی از مشتریان به هر دلیلی از نحوه‌ی عملکرد شما گلایه و شکایت داشته باشند. به شکایت یا شکایات آنان توجه کنید و سعی کنید راه‌کاری درست و حسابی در پیش گیرید، حتی اگر مطمئن باشید مشتریان‌تان در اشتباه اند.

۱۲-به یاد داشته باشید که اصول جامع وجود ندارند

فراموش نکنید که اگر یک اصل توانسته برای رقیب شما موفقیت به بار بیاورد به معنی آن نیست که اصل مورد نظر حتماً برای شما نیز موفقیت‌آور خواهد بود. بنابراین در اتخاذ استراتژی‌ها دقت زیادی به خرج دهید و چشم‌بسته آن‌ها را به کار نبندید.

۱۳- از انواع بازاریابی استفاده کنید

امروزه بازاریابی دیجیتال بازدهی بسیار خوبی برای بسیاری از برندها و کسب و کارها به همراه داشته و به همین دلیل توانسته مفید بودن خود را به‌طور کامل ثابت کند. بنابراین حتماً از انواع بازاریابی دیجیتال، از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی گرفته تا بازاریابی محتوا، استفاده کنید. خصوصاً از بازاریابی محتوا – حتماً در نظر داشته باشید که برای سایت فروشگاهی‌تان یک مجله یا بلاگ ایجاد کنید و مطالبی درخور و کاربردی در آن درج کنید. در میان این مطالب می‌توانید به محصولات و یا خدمات‌تان برای خرید لینک دهید.

 اما نکته‌ای که نباید به آن بی‌توجهی کنید این است که استفاده‌نکردن از بازاریابی‌های غیر دیجیتال، یعنی انواع بازاریابی سنتی، کاری اشتباه است. هر کسب و کاری برای افزایش سود خود بایستی از تمامی انواع بازاریابی استفاده کند. بنابراین حتماً در کنار بازاریابی دیجیتال از بازاریابی سنتی نیز به صورت اصولی استفاده کنید.

سخن آخر

کارآفرینی اینترنتی مزایای بسیاری دارد، مزایایی که به‌صورت نسبتاً مفصل در این متن به آن‌ها پرداختم. به خاطر این مزایا است که بایستی هر یک از شما که اندک‌علاقه‌ای به کارآفرینی اینترنتی دارد تلاش خود را انجام دهد تا با رعایت اصولی که در این نوشتار به آن‌ها اشاره شد به یک کارآفرین اینترنتی مبدل شود.

 اگر شما نیز تجربه‌ای در این زمینه دارید یا نکاتی کاربردی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین در کسب و کار آنلاین در ذهن دارید می‌توانید آن‌ها را با ما و کاربران در میان بگذارید. مطمئن باشید باعث خوشحالی ما و مخاطبان خواهد شد.

همچنین بخوانید: روش‌های تبلیغ در تلگرام

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا