چه عاداتی موجب پیری زودرس پوست میشوند؟

گذر عمر و تغییرات ناشی از آن اجتنابناپذیر است. با این حال آدمهای ۶۰ سالهای را میبینیم که ۴۰ ساله به نظر میرسند؛ و بالعکس!
از خوششانسی و خوشاقبالی فیزیکی بگذریم، سبک زندگی و عادتهای ما نقش مهمی در روند و سرعت پیریمان دارند و عاداتی هستند که موجب پیری زودرس پوست میشوند. به همین منظور در ادامه به این عادت ها پرداختهایم.
خب با این حساب، چه عاداتی موجب پیری زودرس پوست میشوند؟
لاغری زیاد هم خوب نیست!
از بین رفتن چربی صورت باعث میشود نحیف و تکیده و در نتیجه پیرتر به نظر برسیم.
رژیم یویوئی( لاغری و چاقی تکرارشونده) از دیگر عوامل زودرس است.
باید سعی کنیم رژیم غذایی سالم و وزن مناسب را به کمک ورزش حفظ کنیم.
از تغذیه صورت هم غافل نشویم.
بنابر پژوهشهای صورتگرفته، مواد خوراکی حاوی امگا۳ و ویتامین ث باعث کلاژنسازی میشوند.
۱.مالیدن چشمها
پوست اطراف چشمها حساس است.
مالیدن این قسمتها باعث تغییر رنگ پوست این ناحیه میشود.
رنگدانههای پوستی با افزایش سن تغییر میکنند.
با مالیدن چشمها باعث میشویم تغییر رنگدانهها زودتر آشکار شود.
۲.استفاده نکردن از عینک آفتابی
حرکات تکرارشوندهای مانند جمعکردن چشمها، اخمکردن و خندیدن، در درازمدت باعث ایجاد خطوطی در صورت میشوند. با استفاده از عینک آفتابی اخمکردن و جمعکردن چشمها کمتر میشود. نور آفتاب کلاژن را در پوست حساس دور چشم از بین میبرد پس باید از عینکهای آفتابی با قابلیت دفع پرتوهای UVA و UVB استفاده کنید.
۳.سیگار کشیدن
در پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ روی دوقلوهای سیگاری و غیرسیگاری انجام شد، تفاوتها بسیار آشکار بود. چروکهای صورت فرد سیگاری به شکل قابل توجهی بیشتر و پلکها افتادهتر بودند. همچنین مشخص شد سابقهی ۵ سال سیگار کشیدن تفاوت چشمگیری در پیری صورت ایجاد کردهاست.
۴.کمخوابی
خواب که برای دریافت انرژی و تمرکز ضروری است، تاثیر چشمگیری بر رنگ پوست دارد. در طول شب، پوست در وضعیت بازسازی قرار میگیرد. در این وضعیت نه تنها پوست خودش را درمان میکند بلکه به دلیل تغییر pH و جریان خون، مواد و ترکیبات ضدپیری بهتر به آن نفوذ میکنند.
۵.خوابیدن روی صورت
حالتهای دیگر خوابیدن شاید راحتتر باشند اما عادت کنید که به پشت بخوابید. این کار از چروک و پف صورت جلوگیری میکند. ورم صورت در درازمدت باعث کشش پوست و ایجاد چروک میشود.
۶.اضطراب همیشگی
اگر همیشه نگران باشیم یا خواب کافی نداشتهباشیم، بدن هورمون استرس ترشح میکند. هورمون استرس باعث پیری زودرس میشود. کورتیزول نوعی هورمون استرس است که باعث تخریب کلاژن میشود. با از بین رفتن کلاژن، پوستمان افتاده، چروک و متورم میشود. بهعلاوه اگر همیشه مضطرب باشیم، موادغذایی و اکسیژن کمتری به پوست میرسد.
۷.کینه به دل گرفتن
خشم، اضطراب و کینه، روی جسم ما تاثیر میگذارند و باعث پیری زودرس میشوند! رفتار ما به شدت تاثیرگذار است و میتواند انسان را سخت یا انعطافپذیر کند. بدن به شکلی شگفتانگیز توانایی درمان خودش را دارد، به شرطیکه رها و در آرامش باشد. خشم پیوسته موجب بیماریهای قلبی، افسردگی و پیری سلولها میشود. شاید نتوانیم به تمامی از خشم و اضطراب دوری کنیم اما میتوانیم با روشهایی مانند ورزش، مراقبه و روابط اجتماعی از آنها به سلامت گذر کنیم.۰
گردآوری توسط: دنیا فرهمند
یک نظر