
حدود ۱۱ سال از کلنگزنی بیمارستان جنجالی پروفسور سمیعی در تهران میگذرد.پروژهای که مالکیت زمینهای آن در هالهای از ابهام قرار دارد و میلیاردها تومان برای ساخت آن هزینه شده است. این در حالی است که پس از گذشت ۱۱ سال هنوز خبری از بهرهبرداری این بیمارستان نیست.
خوب است بدانید آغاز شروع به کار این پروژه و احداث آن در سال ۸۹ با زیربنای ۷۹ هزار و ۶۷۰ مترمربعی در منطقهای بالای دریاچه چیتگر در غرب پایتخت آغاز شد اما این مختصات در بهمن ماه سال ۹۱ به یک ساختمان ۱۱ طبقه با زیربنای ۳۵ هزار و ۶۲۰ مترمربعی تغییر کرد و با یک جمع و تفریق ساده میتوان متوجه شد که ۴۹ هزار و ۶۰۸ متر از طرح اولیه پرژه کاسته شده است.
نکته جالب توجه اینجاست که مقدار کاسته شده از وسعت اولیه پروژه توسط شهرداری وقت به موسسه خیریه امام رضا واگذار شد؛ خیریهای که مدیریت آن بر عهده زهرا مشیر، همسر محمدباقر قالیباف رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی و شهردار تهران در آن مقطع است. رحمتالله حافظی عضو شورای شهر تهران گفته بود این زمین به قیمت هر مترمربع ۱۴۹ هزار تومان به خیریه امام رضا واگذار شده است. دکتر حافظی در حساب توییتری خود با انتشار توییتی این موضوع را اعلام کرد و نسبت به آن واکنش نشان داد.
بر اساس گزارش روزنامه شرق، این خیریه به بهانه کمک به تاسیس بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب، حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان کمک مردمی جمع آوری کرده است. علاوه بر این شهرداری تهران نیز در لایحه بودجه ۹۵ خود مبلغ ۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه در نظر گرفته بود. با این حال شهرداری تهران مدعی شد که مالکیت زمین مورد اشاره رحمتالله حافظی وقف مردم است.
پروفسور مجید سمیعی که از او به عنوان برترین پزشک مغز و اعصاب جهان نام میبرند، سال ۱۳۹۶ مهمان برنامه دورهمی مهران مدیری بود. او در این برنامه از همکاری و کمکهای شهرداری تهران و شخص شهردار وقت تهران برای ساخت مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران قدردانی کرد. البته گفته میشود پروفسور سمیعی ارتباط نزدیکی با محمدباقر قالیباف و طیفی از اصلوگرایان دارد به طوری که بسیاری از سیاسیون برای درمان و مداوا از ایران به آلمان میروند. آیتالله شاهرودی نیز مدتی در بیمارستان هانوفر آلمان و زیر نظر پروفسور سمیعی بستری بود، اما سمیعی میگوید به عنوان پزشک برای نجات جان انسانها سوگند یاد کرده و مواضع سیاسی و جایگاه و شرایط بیماران را در نظر نمیگیرد.
عموم مردم جامعه پروفسور سمیعی را بعضاً با جملات قصار ایشان به خاطر محتویات موجود در فضای مجازی که به ایشان نسبت داده میشد، میشناسند. نمونه این محتویات و متون به مانند زیر است:
جملات قصاری از این دست آن قدر تعدادشان زیاد شده که دیگر کمتر کسی به اصالت آنها توجه میکند.
پروفسور سمیعی سال ۲۰۱۴ میلادی از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب به عنوان برترین جراح مغز جهان را به خود اختصاص داد. سمیعی که کمتر به ایران میآید مشخص نیست بیمارستانی که منتسب به اوست چه زمانی به بهرهبرداری خواهد رسید؛ بیمارستانی که قرار بود سه برابر بیمارستان هانوفر آلمان باشد. خوب است بدانید ۷۵ درصد هزینه ساخت و راهاندازی این بیمارستان را موسسه خیریه امام رضا و ۲۵ درصد را دانشگاه علوم پزشکی تهران عهدهدار هستند.
البته برخی نیز معتقدند این پروژه بیشتر یک پروژه تبلیغاتی بوده و انتشار تصاویر و اخبار بازدید از مراحل پیشرفت در سال ۹۱، بیشتر معطوف به انتخابات سال ۹۲ بوده است. حال چیزی که مهم است این است که تکلیف سرمایهگذاری کلان روی چنین پروژهای چه میشود و چه منافعی برای مردم و جامعه خواهد داشت؛ آیا اصلاً این پروژه تکمیل خواهد شد و به سرانجامی که قولش داده شده بود، خواهد رسید؟