تکنولوژیشبکه‌های اجتماعیکامپیوتر و اینترنت

پلتفرم لایکی چیست؟ آ‌ن‌چه که باید در مورد اپلیکیشن likee بدانید!

فیس‌بوک زمانی در ایران بسیار محبوب شد، اما با فیلترشدن‌اش رفته‌رفته محبوبیت‌اش کم شد و جای خود را به پسرش یعنی اینستاگرام داد. اینستاگرام در جهان و ایران جولان می‌دهد. یک‌به‌یک نوجوانان، جوانان و حتی میان‌سال‌ها را به خود جذب می‌کند و با تمام مزایایی که دارد، کاربران‌اش را هم وارد دنیایی می‌کند که دیگر مغزشان و نحوه‌ی فکرکردن‌شان دست خودشان نیست. اما پلتفرم لایکی از اینستاگرام هم شدیدتر این کار را انجام می‌دهد. فضای عجیب‌تری دارد. کسانی که در اینستاگرام گشته‌اند احتمالاً دیده‌اند که عمده‌ی جوانان و نوجوانان زیر ۲۲ سال، چه دابسمش‌های عجیبی می‌سازند، چه اصطلاحاتی به کار می‌گیرند، چه کارهای دور از ذهنی انجام می‌دهند و خلاصه فکرشان چطور درگیر دنیایی شده که تئوریسین‌ها در ابتدا نیت ساخت آن دنیاها را داشته‌اند، پلتفرم لایکی محلی برای جولان‌دادنِ شدیدترِ همین جوانان است.

پلتفرم لایکی چیست؟

سری به گوگل‌پلی اگر بزنید می‌بینید که اپلیکیشن لایکی بیش از ۵۰۰ میلیون بار دانلود شده است. این یعنی لایکی در همین زمان کوتاهی که در دسترس قرار گرفته، به‌طرزی عجیب در میان کاربران نفوذ پیدا کرده است. لایکی ابتدا اپلیکیشنی برای ویرایش ویدئو بود اما به‌یک‌باره با حفظ جایگاه اپلیکیشن ویرایش ویدئو به یک شبکه‌ی اجتماعی تبدیل شد. لایکی رفته‌رفته راه اینستاگرام را در پیش گرفت و اوضاع حتی طوری شده که بسیاری از نوجوانان و جوانان پلتفرم لایکی را به اینستاگرام ترجیح می‌دهند.

در لایکی می‌توان با موسیقی‌های مختلف و با فیلم‌گرفتن از خود ویدئو ساخت و در همان لایکی و یا در سایر شبکه‌های اجتماعی به‌اشتراک گذاشت. در لایکی می‌توان دیگران را فالو کرد، لایو پخش کرد یا در لایو سلبریتی‌ها و افراد دیگر شرکت نمود.

بیشتر بخوانید
فیشینگ چیست و از چه طریق می‌توان با آن مقابله کرد؟

پلتفرم لایکی چیست

جالب آن‌که برخی کشورها برای استفاده از پلتفرم لایکی محدودیت سنی وضع کرده‌اند. فی‌المثل محدودیت سنی در ایالات متحده امریکا ۱۵ سال، در اتحادیه اروپا ۱۶ سال و در روسیه ۱۲ سال هستند، اما همانطور که در می‌دانید در جهان و خصوصاً ایران کمتر کسی به این محدودیت‌های سنی توجه می‌کند.

سری به پلتفرم لایکی بزنید، می‌بینید که دختر و پسرهای کم‌سن‌وسال در فضایی آزاد راه را برای برقراری هر نوع رابطه هموار دیده‌اند و می‌بینند. این‌گونه فضاها گزینه‌هایی عالی برای کسانی اند که به‌دنبال تغییر ذهنیت و نگرش مردم اند و از همین رو خیلی سریع وارد این فضاها می‌شوند و با جهت‌دهی به پست‌هایی که منتشر می‌شوند، رفته‌رفته و به‌شکل نامحسوس کاربران را ترغیب می‌کنند که به آن مدلی که آن‌ها می‌خواهند پست بگذارند، به آن مدلی که آن‌ها می‌خواهند ویدئو ویرایش کنند و سرانجام به آن مدلی که سازگار با منافع آن‌هاست فکر کنند!

چه کارهایی در پلتفرم لایکی می‌توان انجام داد؟

چه کارهایی در پلتفرم لایکی می‌توان انجام داد؟

در لایکی کارهای زیادی می‌توان انجام داد. جز ویرایش ویدئو و درج موسیقی روی آن و انتشارش در پلتفرم لایکی یا سایر شبکه‌های اجتماعی، کارهای زیر نیز در لایکی شدنی هستند:

  • پست‌گذاشتن (مثل اینستاگرام)
  • لایو گذاشتن
  • پذیرفتن چالش‌هایی که همواره ترند می‌شوند
  • کسب درآمد (با استفاده از لایکی می‌توانید الماس کسب کنید و رفته‌رفته با جمع‌شدن الماس‌ها امکان فروش آن‌ها وجود دارد)
  • استفاده از چند هزار هشتگ، برچسب، اموجی، موسیقی و جلوه‌های ویژه
  • پیدا کردن جوانان و نوجوانان در نزدیکی خانه با استفاده از قابلیت Nearby

لایکی در حال حاضر در جهان و ایران کاربران بسیار کمتری نسبت به اینستاگرام دارد، اما این قابلیت را دارد که به رقیبی سرسخت برای اینستاگرام تبدیل شود.

بیشتر بخوانید
چرا ازدواج نمی‌کنی؟ | پاسخ سینا مهراد به این پرسش در برنامه دورهمی

نظر رضا غیاثی کارشناس جامعه‌شناسی در مورد پلتفرم لایکی

رضا غیاثی در مورد پلتفرم لایکی و تأثیری که می‌تواند روی کودکان و نوجوانان به‌عنوان سازندگان ایرانِ آینده بگذارد این‌گونه نظر داده‌است:

لایکی در ظاهر یک پلتفرم تفریحی است، شاید هم کارکرد این پلتفرم در اصل همین باشد، ولی متاسفانه ما به لحاظ ریشه‌ای بلد نیستیم از هر وسیله‌ای بر اساس کارکرد درست آن استفاده کنیم. ما تکنولوژی را وارد می‌کنیم، ولی فرهنگ استفاده از آن را وارد نمی‌کنیم. همان مثال قدیمی رانندگی که هنوز هم بلد نیستیم از اتومبیل درست استنفاده کنیم در بسیاری از امور ما صادق است.

اکثر والدین دهه شصتی که این روزها فرزندان نوجوان دارند، تحصیلات دانشگاهی دارند، یعنی انتظار می‌رود جهان بینی این افراد مدرن و منطقی باشد، ولی تلقی این‌ها از مدرنیسم یک تلقی نادرستی است. بسیاری از این والدین آنارشیسم را با مدرنسیم اشتباه می‌گیرند، به همین دلیل هم است که در محیط بیرون یک نوعی حرف می‌زنند و درون خانه یک نوع دیگری عمل می کنند. در واقع آن‌ها برای خودشان یک شخصیت اجتماعی روشنفکر، منتقد و همیشه طلبکار در بیرون تعریف کرده‌اند و در داخل یک فرد کاملا منعطف، بی خیال و خارج از عرف‌های تربیتی! نتیجه‌ی چنین پارادوکسی همین می شود که نوجوان آن خانواده مقابل پدرش رفتارهای خارج از عرف انجام می‌دهد، در اینترنت بارگذاری می‌کند و به عرضه عمومی می‌گذارد.

توجه کنید که ما از مذهب و تعلقات و تعصبات مذهبی حرف نمی‌زنیم، ما از فرهنگی حرف می‌زنیم که در هر جامعه‌ی نرمالی جاری است، یعنی در هر جامعه‌ی نرمالی کودک و نوجوان آموزش می‌بیند، او هنجار ها را می شناسد، بزه‌ها را شناسایی می‌کند، غیر از آموزش و پرورش که نقش مهمی دارد، در خانواده شخصیت او شکل می‌گیرد تا در آینده اول برای خودش و مهم‌تر از خودش برای جامعه‌اش مفید باشد.

… ما نوجوانانی تربیت می‌کنیم که همیشه خود را محق می‌دانند/. در واقع کودک و نوجوان ما در خانه یاد نمی‌گیرد به همان میزان که حق دارد، وظیفه هم دارد. نتیجه‌ی چنین تربیتی این می‌شود که نوجوان ما وقتی به سن استقلال می رسد خانواده را درگیر بحران های جدی می‌کند و مقصر این بحران‌ها قطعاً پدر و مادر هستند.

همچنین بخوانید: چالش عکس سیاه و سفید در اینستاگرام

بیشتر بخوانید
بولسونارو | لایحه جدید، قدرت غول‌های فناوری در حذف محتوا را محدود می‌کند

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

چهارده − 5 =

دکمه بازگشت به بالا