پراید؛ خودرویی منسوخ شده در دنیا اما پادشاه در ایران

نخستین مدلهای پراید که در کره جنوبی مونتاژ شدهبودند، از سال ۱۳۷۲ وارد ایران شد اما از سال ۷۳ پراید مونتاژ داخل با نامهای نسیم و صبا فول و با قیمت پایه یک میلیون و هشتصد و هفتاد هزار تومان به خریداران تحویل دادهشد.
هاشمی رفسنجانی در خاطراتش پراید را ماشین خوب و ارزانی میدانست.
هر چند زمانی که از گرانترین خودروهای صفر کیلومتر آن موقع پاترول ۴ در با قیمت ۳/۳ میلیون تومان بود، پراید با این قیمت چندان هم ارزان نبود.
قیمت پراید دو سال بعد، در سال ۱۳۷۵ از مرز ۳/۵ میلیون تومان هم عبور کرد.
در بحبوحه همان سالها بود که پراید آن قدر در میان ایرانیان ارج و قرب پیدا کرد که سوژه ساخت سریالی به نام تهران ۱۱ به کارگردانی مرضیه برومند برای گروه فیلم و سریال شبکه تهران شد.
در اوایل دهه ۸۰ وقتی قیمت پراید به ۷ میلیون تومان رسید، این اتفاق در آن زمان سوژهای برای رسانهها شد اما کسی باور هم نمیکرد که روزی پراید در بازار بالای ۶۰ میلیون تومان شود!
اما آیا میدانستید این خودرو اصالتا کرهای نیست؟!
سال ۱۹۸۶ پس از توافق فورد و مزدای ژاپن فورد فستیوا در آمریکا عرضه شد و علاوه بر آمریکا، استرالیا و ژاپن را هم هدف گرفت و به عنوان یک خودروی ارزان قیمت دانشجویی مشهور شد.
وقتی سازمان امنیت بزرگراههای آمریکا جلوی تولید این خودرو را گرفت، از سال ۱۹۸۷ خطوط تولید این خودرو از آمریکا به کیاموتوز کره جنوبی منتقل شد.
تولید پراید در کره و در سال ۲۰۰۰ پایان یافت و حق لیسانس این محصول در سال ۲۰۰۱ به سایپا واگذار شد.
پس از آن بود که سایپا مدلهایی دیگر اما با همان ساختار تولید کرد و حتی این خودرو تحت عنوان خودروی داخلی به کشورهای همسایه نظیر عراق، آذربایجان و یا حتی سوریه با امکاناتی متفاوت با پراید موجود در بازارهای داخلی، صادر شد.
بیشتر بخوانید: ریو، یکی از بهترین خودروهای مونتاژی بعد از انقلاب و محبوب جامعه ایرانی
یک نظر