ربعقرن از عمر ویندوز ۹۵ گذشت!

سالها در گذر هستند و اگر بشرِ امروزی که غرق در روزمرگیست به نشانهها توجه نکند، ممکن است چندان متوجه گذر سالها نشود. ۲۵ سال از روزی که مایکروسافت ویندوز ۹۵ و Internet Explorer 1.0 را بهصورت رسمی منتشر کرد گذشت. درست ۲۴ آگوست سال ۱۹۹۵ بود که تحولی عظیم در دنیای تکنولوژی پدید آمد.
جالب آنکه از آن روز تا کنون شرکت مایکروسافت چندین ویندوز روانهی بازار کرده، اما هیچکدام از ویندوزهای بعدیِ مایکروسافت از لحاظ قیمت نزدیک به ویندوز ۹۵ هم نبودند. ویندوز ۹۵ تا امروز با اختلاف زیاد گرانترین ویندوز مایکروسافت بودهاست.

ویندوز۹۵ در رسانهها بسیار تبلیغ شد و حتی بههنگام راهاندازیاش نیز چندین فرد مشهور از جمله بیل گیتس، جیلنویِ بازیگر و متیو پری حضور داشتند. این نسخه از ویندوزهای مایکروسافت بسیار هم پرفروش بود و در همان هفتههای نخست حدود ۷ میلیون نسخه از آن را خریدند.

ویندوز ۹۵ ویژگیهای جدید زیادی داشت
مایکروسافت در ویندوز ۹۵ برنامههای جاهطلبانهی زیادی را عملی کرد. یکی از آنها MSN بود. MSN مخفف Microsoft Network یا شبکهی مایکروسافت بود. این نرمافزار از طریق ویندوز ۹۵ وارد کامپیوترها شد و آیکون برجستهاش جایی برای خود در دسکتاپ کامپیوترها پیدا کرد. MSN را برای دسترسیداشتن به ایمیل، چترومها، گروههای خبری و صفحههای اصلی WWW در اتصال dial-up طراحی کردهبودند. در آن روزها، برای استفادهی ماهانه از MSN باید هر ماه مبلغی به مایکروسافت پرداخت میشد.
جالب آنکه اگر هر کاربر روزانه بیش از ۳ ساعت از MSN استفاده میکرد، ملزم به پرداختِ مبلغِ بیشتری بود. روزهای نخست، MSN مبتنی بر اینترنت dial-up بود و امروز MSN بهعنوان یک سرویس وب در جریان اپلیکیشنها و مرورگرهای کاربردی وجود دارد.
بهجز MSN، سرویس دیگری که در ویندوز۹۵ به کار گرفته شد و بسیار هم کاربردی از آب درآمد، My Briefcase بود. این سرویس طراحی شده بود تا دادهها را بین کامپیوترهای دسکتاپ و لپتاپها همگامسازی کند، کاری که امروز البته بهسادگیِ هرچه تمامتر و از طریق سرویس ذخیرهسازیِ OneDrive خودِ مایکروسافت عملی میشود.
ویژگی جدید دیگری که در ویندوز۹۵ وجود داشت و آن هم هنوز در ویندوزهای مایکروسافت هست، امکان پروفایلسازی بود. بهاینترتیب، درصورتیکه یک کامپیوتر در خانه وجود داشت، درعوض همهی اعضای خانواده میتوانستند پروفایلهای خودشان را بسازند و فقط به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند.

جالبتر آنکه اگر کسی از ویندوز۹۵ راضی نبود، میتوانست ویندوز مایکروسافتپلاس را خریداری کند که امکانات بیشتری داشت. ویندوز ۹۵ برای مدتِ سه سال خودنمایی کرد تا آن که در سال ۱۹۹۸، مایکروسافت ویندوز ۹۸ را روانهی بازار کرد.