پزشکی

ویروس کرونا چگونه سر از شهر قم درآورد؟

چهارشنبه هفته گذشته بود که خبر فوت دو بیمار مبتلا به ویروس کرونا در قم، منشر شد و بر روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. پس از اعلام این خبر، سازمان بهداشت جهانی متعجب شد که چرا پیش از این اتفاق گزارشی از آمار مبتلایان به کرونا منتشر نشده‌بود. قم؛ استانی با مساحت ۲۸۵ کیلومتر مربع و جمعیتی حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر است که در مجاورت ضلع جنوبی استان تهران قرار گرقته‌است.

حالا با گذشت یک هفته از انتشار این خبر وشیوع آن در کشور، سوالی جدی پیش آمده‌‌است. سوال این است؛ کرونا چگونا سر از شهر قم درآورده‌است؟

اگر شهر قم را اجمالی ارزیابی کنیم، می‌بینیم که این شهر نه مرزی است و نه صنعتی. از طرفی قسمت اعظمی از رفت و آمدهای این شهر جنسی مسافرتی و زیارتی دارد. حرم حضرت معصومه و جمکران معمولا پر ازدحام‌ترین نقاط شهر قم هستند که توان بالقوه گسترش هر نوع ویروسی در چنین مکان‌هایی به خاطر همان ازدحام جمعیت وجود دارد.

پس از انتشار خبر ظهور و شیوع ویروس کرونا در شهر قم روابط عمومی حرم حضرت معصومه اعلام کرد:

مانعی برای حضور زائران وجود ندارد و قرار بر این شده تا تعداد دفعات ضد عفونی کردن ضریح را بیشتر از گذشته کنیم.

در مواجه با این خبر، کیانوش جهانپور، رئیس کمیته اطلاع رسانی قرارگاه مقابله با کرونا ویروس وزارت بهداشت، واکنش نشان داد و گفت:

این به اصطلاح تمهیدات در حرم، زیارتگاه‌ها و بقاع متبرکه شهر قم و جمکران کمکی به محدودیت انتشار و قطع زنجیره انتقال نمی‌کند و ساده انگاریست!

از طرفی خارجی‌های شهر قم که می‌توانند ناقل ویروس کرونا باشند هم از دو طیف هستند.
طیف اول زائران این شهر مذهبی و طیف دوم طلبه‌‍‌های خارجی خصوصا طلبه‌های چینی هستند!

بیشتر بخوانید
باز هم سوءمدیریت در کشور | این بار در حوزه قیمت‌گذاری و توزیع ماسک

مینو محرز عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت هم می‌گوید:

کارگران چینی شاغل در قم نیز می‌توانند منشا بیماری باشند.

شاید برایتان سوال پیش بیاید منظور خانم محرز کدام پروژه است که چینی‌ها در آن حضور دارند؟

منظور خانم محرز، پروژه قطار سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان است که با مشارکت شرکتی چینی در حال انجام شدن است و می‌‌تواند نظریه این مقام رسمی وزارت بهداشت را هم تایید کند. البته چند روز پیش بود که نمکی، وزیر بهداشت در فرضیه‌ای جدید ناقل ویروس کرونا را تاجری از اهالی قم دانست که به دفعات به صورت غیر مستقیم از طریق امارات و ترکیه به چین سفرهای بازرگانی داشته‌است. در شرایط کنونی اطلاع رسانی مسئولین هم به قدری ضعیف است که حتی رسانه‌های جهانی مانند بلومبرگ هم به آن اذعان داشته‌اند و بحث توان مدیریت بحران در ایران را به چالش کشیده‌اند. در ابتدای شیوع کرونا در ایران شرایط موجود به نحوی بود که مردم آمار مبتلایان به ویروس کرونا را از لا‌به‌لای صحبت‌های وزیر بهداشت ترکیه و پایگاه‌های اطلاع رسانی این کشور به دست آوردند.

حالا این قم است که در شرایطی مبهم، غیر شفاف و خطرناک قرار گرفته‌است. شهری که خیابان‌هایش تقریبا سوت و کور شده و مردم شهر مگر برای انجام کارهای ضروری از منازل خود خارج نمی‌شوند. حال که منشا شیوع این ویروس نامشخص است باید منتظر ماند و دید مقامات مسئول چه تدبیر تازه‌ای برای کنترل شیوع این بیماری می‌اندیشند؟

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا