اطلاعات‌محورپزشکی

ویروس کرونای جدید موسوم به کوید-۱۹ چیست؟

در حال حاضر وضعیت جهان در پی شیوع بیماری کرونا، به شرایط اضطرار رسیده‌است.
این بیماری جدید و مرگبار از کشور چین در جهان شایع شد و باعث رنجش مردم در اثر شیوع شد.
در طی هفته‌های اخیر چیزهای زیادی در مورد بیماری و ویروس کرونا حتما شنیده‌اید.

حالا مسئله اساسی این است که ویروس کرونا دقیقا چیست و چه عوامل و چه نشانه‌هایی و معیارهایی را باید در نظر بگیریم تا از شر این بیماری در امان بمانیم؟

این بیماری در شهر ووهان که در کشور چین واقع شده، ظهور کرد و باعث این امر، گونه جدیدی از این ویروس بود که آن را کرونای جدید نام نهادند. آنها به عضوی از خانواده ویروس‌ کرونا تعلق دارند که برای اولین بار در دهه ۶۰ میلادی شناسایی شد. آنها سبب انواع زیادی از بیماری‌ها در بدن انسان‌ها هستند. از جمله این بیماری‌ها، سرماخوردگی معمولی و نوع بسیار شدید و تهدید کننده آنها مثل بیماری‌های سارس و مرس هست.

سوال مهم این است که شیوع اخیر این بیماری چه طور رخ داد؟

مانند دیگر ویروس‌های کرونا این ویروس هم از حیوانات منتقل شده و شکلی جدید از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است. بسیاری از بیماران آلوده به این ویروس یا در بازار عمده فروشی غذاهای دریای هوانان مشغول به کار بودند یا اغلب از آنجا خرید می‌کردند. این بازار در مرکز چین قرار دارد و در آنجا گوشت و حیوانات زنده را به فروش می‌رسانند. مردم فکر می‌کنند که این ویروس شاید از طریق تماس مستقیم بین حیوانات و انسان‌ها منتقل شده‌باشد. احتمال می‌دهند از طریق لمس کردن حیوانات یا با خوردنشان یا شاید از طریق هوا این اتفاق افتاده‌ و ویروس پخش شده‌است. درست مانند تمام ویروس‌های دیگری که باعث سرماخوردگی می‌شوند ولی متاسفانه منشا واقعی این بیماری هنوز تایید نشده و دانشمندان سخت در تلاشند تا علت و منشا اصلی را کشف کنند.

بیشتر بخوانید
واردات واکسن آسترازنکا مجوز گرفت!

تا به حال تنها چیزی که در مورد این بیماری می‌دانیم علائم آن است و اینکه این ویروس چه تاثیری بر روی انسان‌ها دارد. درست است که اگر کسی از طریق این بیماری آلوده شده‌باشد ممکن است دچار سرفه‌های خشک، تب ملایم و مشکلات تنفسی شود که شاید در مراحل اولیه قابل تشخیص نباشد اما همان طور که ویروس جای خودش را در بدن انسان باز می‌کند؛ بیمار ممکن است دچار عفونت ویروسی حاد ریوی شود و عفونت که باعث التهاب کیسه‌های هوایی درون شش‌ها می‌شود احتمال دارد آنها را با مایعی چرکی پر کند و فرد نیز به مراقبت فوری پزشکی داشته باشد. مردم همچنین این طور فکر می‌کنند که این ویروس اغلب افراد سالمند جامعه و یا افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است درگیر و به خود مبتلا می‌کند چون این افراد برایشان سخت است که با این ویروس به صورت طبیعی مبارزه کنند.

خب، آیا راهی برای مقابله با این بیماری وجود دارد؟

متاسفانه این بیماری یک بیماری بسیار جدید است و تا الان برایش درمانی پیدا نشده و چون این یک ویروس است؛ آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ تاثیری بر روی آن ندارند.

حال مهم‌ترین پرسش ما این است که چگونه می‌توانیم از شیوع این بیماری جلوگیری ‌کنیم؟

خب همیشه به ما توصیه شده‌است که بهداشت فردی و جمعی را رعایت کنیم و مواظب باشیم تا از تماس مستقیم با افراد دچار عفونت حاد ریوی، حیوانات وحشی یا دام و طیور چه به صورت زنده و چه به صورت لاشه دوری کنیم. همچنین شست‌و‌شوی مکرر دست‌ها با آب گرم و صابون قطع به یقین می‌تواند نتیجه خوبی مخصوصا پس از تماس مستقیم فرد آلوده در پی داشته‌باشد. اگر هر کدام از علائمی که در این مقاله به آن اشاره شد را در خود مشاهده کردید، حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید!

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا