وزیر ارتباطات برای جلوگیری از تعدیل نیروی استارتاپ ها وعده داد!

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات از ارائه وام کم بهره جهت تامین نقدینگی واحد هایی که دچار رکود به علت ویروس کرونا شدهاند و به تعدیل نیرو تن در دادهاند؛ خبر داد.
این وجوه از صندوق نوآوری وزارت ارتباطات پرداخت خواهد شد تا از تعدیل نیروی این شرکت ها جلوگیری شود. همچنین ایشان خاطر نشان کرد تسهیلات مالیاتی نیز برای این شرکتها در نظر گرفته میشود. شواهد نشان میدهد بیمه این تسهیلات فقط برای سه گروه استارتاپی منظور میگردد.
با بررسیهای انجام شده این تسهیلات از سوی وزیر به نام تسهیلات اضطراری نو آفرین به این گونه کسب وکارها قرار خواهد گرفت . متن طرح آن بدین قرار است :
به علت مشکل پیش آمده برای عده ای از استارتاپ های نوین در اثر شیوع ویروس کووید-۱۹ با همکاری و مساعدت صندوق نو آوری و شکوفایی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقدام به پرداخت تسهیلات فوری به کارفرمایان و کار آفرینان این گونه از فعالیتها میشود و این تسهیلات به کسب و کارهایی که در سامانه نوآفرین اقدام به ثبت نموده و اطلاعات را وارد کردهاند، پرداخت خواهد شد.
تسهیلات اعطایی جهت حفظ اشتغال حال حاظر شرکتها و حمایت به ادامه فعالیتهای شرکتها از وضع موجود در نظر گرفته شدهاست. در صورتی که تسویه حساب تسهیلات تا اخر سال ۱۳۹۹ و با تنفس شش ماهه تا شهریور ماه و کارمزد ۵ درصد میباشد و شرکتهای اسیب دیده میبایستی کارمندان خود را همراه با اطلاعات فعالیتشان در سامانه نو آفرین ثبت و تعهد مبنی بر عدم تعدیل نیروی انسانی خود را در همان سامانه دهند.
سامانه نوآفرین بعد از بررسی کلیه مدارک و تطبیق با سامانه های تامین اجتماعی به تایید موارد و محاسبه پرداخت حقوق به تعداد کارکنان آن شرکتها مینماید.
تسهیلات در انتهای هر ماه و بعد از ارسال مستندات حقوق ارسالی شرکتها و به شرط عدم تعدیل نیروی کار در هر دوره سه ماهه پرداخت خواهد شد. همچنین اطلاعات شرکت دریافت کننده ومبلغ تسهیلات و تعداد اشتغال در سامانه با شفافیت اعلام میشود.صندوق نو آوری ۳۰ میلیارد تومان را به این طرح اختصاص داده است.
سه دسته فعالیت استارتاپی مشمول طرح تسهیلات
کسب و کارهای تحویل غذا، پلتفرم های گردشگری در فروش بلیط ، تور و هتل میباشند که تعدادشان محدود است و در گیر بحران هستند که با این تسهیلات میتوانند خود را از شرایط موجود نجات بدهند.
با توجه به اینکه منابع ما محدود است و کرونا توان شرکتها را گرفتهاست، پیشنهاد می شود سریعتر درخواست خود را برای کسب و کارهایشان در سایت irannoafarin.ir بدهند.
از طرفی سعید روشنی ، مشاور سازمان فناوری اطلاعات و مجری طرح نو آفرین در واکنش به انتقاد کاربران از محدودیت تسهیلات در حساب کاربری توییتر خودش واکنش نشان داد و گفت:
امیدواریم به زودی در حوزههای متعددتر پوشش را وسیعتر کنیم.
آیا با همکاری صندوق نوآوری مشکلات کسب و کارها برطرف میشود؟
سورنا ستاری ،معاون علمی فناوری رییس جمهور در صفحه اینستاگرام خود در گزارشی از کمیته رویارویی با کووید-۱۹ نوشت:
تعداد بسیار زیادی فروشگاه اینترنتی در حال خدمت رسانی به مردم هستند. و استارتاپهای محتوا و نمایش نیز در توسعه کسب و کار خود و مردم عزیز را سرگرم میکنند از طرفی مردم نیز میبایست از این گونه کسب و کارها نظیر سرویس های باربری، بیمه و بانک، خرید کتاب، مشاوره، آموزش، سلامت، ورزش و سرویس های خدمات انلاین حمایت کنند تا علاوه بر حفظ جان خود، حمایت از جوانان خالق این کسبوکارها نیز به عمل منتج شود. از طرفی کسب و کارهایی وجود دارند که در این روزها بسیار تحت فشار این بیماری هستند مانند فروش غذا، گردشگری، خودرو و … که برای آنها نیز تدابیری در نظر داریم.
وی همچنین اعلام کرد مشکلات این کسبوکارها در حال برطرف شدن توسط صندوق نوآوری وشکوفایی و ایجاد خط اعتباری پانصد میلیارد تومانی جهت رفع مشکلات این کسب و کارها و تعدیل مشکلات آنهاست. همچنین صندوق توسعه ملی خط اعتباری چهارصد میلیارد تومانی اختصاص دادهاست که جهت حمایت به شرکتهای درگیر تعلق میگیرد.
در روزهای ابتدایی ورود کووید-۱۹ به ایران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت استفاده از توان شرکتهای استارتاپی و دانش بنیان و جوانان تیزهوش کمیته ای به نام کمیته مقابله با کرونا را با حضور دبیران واحدهای راهبردی معاونتها به وجود آورد. با به وجود آوردن این کمیتهها برنامههای بلند مدت و کوتاه مدت جهت مقابله با این بیماری شروع و مقرر شد پیامدها و پیشرفتهای نهایی فناوری در مقابله با این بیماری توسط مسئولین این کمیته ها اعلام گردد.