اجتماعیاقتصادی

وام ودیعه مسکن مستأجران به چه کسانی می‌رسد؟ + جزئیات کامل وام رهن مسکن

از حدود یک ماه پیش بحث‌های زیادی در مورد وام ودیعه مسکن مستأجران وجود داشت و بارها مسئولان مختلف در مورد پرداخت این وام به اقشار کم‌درآمد صحبت کردند. این در راستای گران‌شدن نرخ اجاره نسبت به سال قبل بود. به‌تازگی رییس جمهور در این زمینه صحبت کرد و اعلام داشت که کدام خانوارها مشمول این وام ودیعه مسکن مستأجران می‌شوند و کدام خانوارها نمی‌شوند. در ادامه به‌طور کامل به جزئیات وام ودیعه مسکن مستأجران پرداخته می‌شود.

مبلغ وام ودیعه مسکن مستأجران چقدر است؟

حسن روحانی، رییس‌جمهور، اعلام کرد که سقف وام ودیعه در شهرهای مختلف متفاوت است. او گفت تهرانی‌ها می‌توانند تا ۵۰ میلیون، شهرهای بزرگ تا ۳۰ میلیون و سایر شهرها تا ۱۵ میلیون تومان وام ودیعه مسکن مستأجران دریافت کنند. باوجودی‌که پیش‌تر اعلام شده بود سود این وام ۱۸ درصد است، رییس جمهور اعلام کرد که سود وام ۱۳ درصد است.

رییس‌جمهور در مورد این وام و کمکی که به مستأجران می‌کند اظهار داشت:

این وام کمک بسیار خوبی برای مستأجران عزیز است. مستأجران تهرانی می‌توانند ۵۰ میلیون از بانک قرض بگیرند و سود آن را به بانک برگردانند و پایان قرارداد که معمولاً یک ساله است نیز اصل پول را به بانک برگردانند. از هفته دیگر بانک مرکزی و وزارت مسکن ویژگی‌های دریافت این وام را اعلام می‌کند. این گام جدیدی است که دولت در شرایط سخت کرونایی برای مستأجران برمی‌دارد.

وام مستأجران به چه کسانی پرداخت می‌شود؟

با شرایطی که رییس‌جمهور برای دریافت وام مستاجران اعلام کرده است، قشر خاصی از این وام بهره‌مند می‌شوند و همچنان قشر عظیمی از مستأجران از این وام بی‌بهره می‌مانند. وام به قشرهایی اعطا می‌شود که شرایط زیر را داشته باشند:

بیشتر بخوانید
حضور رییس دفتر رییس‌جمهور در منزل شهید محسن فخری زاده

۱- در تهران خانه‌ای زیر ۷۵ متر و در شهرهای دیگر خانه‌ای زیر ۹۰ متر داشته باشند.

۲- کارگر یا کارمند یا بازنشسته باشند و در واقع حقوق ثابت داشته باشند.

۳- سرپرست خانوار باشند. یعنی کسی که اجاره‌نامه به نام اوست و ماهانه اجاره می‌دهد، اما در واقع سرپرست خانوار نیست بهره‌ای از این وام نخواهد برد.

۴- اجاره‌نامه‌ی آن‌ها کد رهگیری داشته باشد.

۵- باید سرپرست خانوار که متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن مستأجران است، هیچ زمان از تسهیلات مسکن بهره نبرده باشد.

۶- همچنین متقاضی باید بیش از ۵ سال در شهری که اکنون ساکن آن است، سکونت داشته باشد.

در ضمن، خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و زنان سرپرست خانوار علاوه بر کارگران و کارمندها و بازنشستگان مشمول این وام می‌شوند.

قسط وام ودیعه مسکن مستأجران چقدر است؟

با سود ۱۳ درصد اگر حساب شود، مبلغ قسط  وام ۵۰ میلیونی تهرانی‌ها ماهانه ۵۴۰ هزار تومان، وام ۳۰ میلیونی شهرهای بزرگ ماهانه ۳۲۵ هزار تومان و وام ۱۵ میلیونی سایر شهرها ماهانه ۱۶۰ هزار تومان خواهد بود.

برای ثبت نام وام مستأجران چه باید کرد؟

یک سامانه برای ثبت نام معرفی شده است. برای ثبت نام باید به سامانه‌ی TEM.MRUD.IR مراجعه کنید و مواردی که سامانه می‌خواهد را وارد کنید. در نظر داشته باشید که حتماً باید اجاره‌نامه‌ی شما از کد رهگیری برخوردار باشد. وام به کسانی که اجاره‌نامه‌ی دستی دارند پرداخت نمی‌شود. اگر هم تا کنون برای اجاره‌نامه کد رهگیری دریافت نکرده‌اید، باید به بنگاه‌های املاکی مراجعه کنید و برای اجاره‌نامه کد رهگیری دریافت کنید.

بیشتر بخوانید
رزم حسینی وزیر صمت شد

وام چه زمانی پرداخت می‌شود؟

دقیقاً مشخص نشده که وام چه زمانی قرار است پرداخت شود. فعلاً فقط شرایط ثبت نام معرفی شده‌اند، اما احتمالاً ثبت‌نام از چند روز آینده آغاز و پرداخت وام ودیعه مسکن مستأجران از اوایل شهریور آغاز خواهد شد.

وام ودیعه مسکن مستأجران به چه کسانی تعلق نمی‌گیرد؟

متأسفانه قشر عظیمی از مستأجران از دریافت این وام بی‌بهره خواهند بود، از جمله:

۱- کسانی که حقوق ثابت نمی‌گیرند، مانند مغازه‌داران، راننده‌تاکسی‌ها، کارگرانی که قرارداد رسمی ندارند و بسیاری دیگر.

۲- کسانی که به هر علتی به طور رسمی سرپرست خانوار نیستند، در حالی که عملاً نقش سرپرست خانوار را ایفا می‌کنند.

۳- کسانی که در تهران خانه‌ی بیش از ۷۵ متر و در شهرستان‌ها بیش از ۹۰ متر دارند.

در آخر آن‌که گفته می‌شود منابع پرداخت این وام کم است و از این رو پرداخت آن اولویت‌بندی شده است. اولویت با کسانی است که علاوه بر شرط‌هایی که در بالا گفته شد، هم درآمد کمتری داشته باشند و هم جمعیت خانواده بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید: مسکن انقلاب طرحی شبیه به مسکن مهر

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

سه × 4 =

دکمه بازگشت به بالا