واردات فوری دستگاههای اکمو میتواند جانباختن مبتلایان کرونا را بکاهد!

دستگاه ECMO که به ریه مصنوعی نیز معروف است، نقشی حیاتی در نجات بیماران کرونایی دارد. این دستگاه به بیماران کرونایی که دچار تنگی نفس میشوند اجازه استراحت به ریه را میدهد و به مانند ریه طبیعی عمل خواهد کرد. درمان با ECMO روشی نوین در دنیاست که حتی بیمارانی که ۸۰ درصد احتمال مرگ برایشان وجود دارد را نجات میدهد.
در همهگیری بیماری آنفولانزای H1N1 در پاییز امسال، این روش در درمان بیماران در بیمارستان مسیح دانشوری به کار گرفتهشد. اخیرا این روش به کمک بیماران کرونایی این بیمارستان نیز آمدهاست. دکتر ضرغام احمدی میگوید این عمل، اشباع اکسیژن شریانی بیمار را از ۶۰ به ۹۴ میرساند. به گفته او، این عمل در واقع اکسیژنرسانی به بیمار کرونایی است که در صورت تنگی نفس کمک شایانی به بیمار میکند. دکتر احمدی همچنین میگوید دستگاه ECMO گران است و تنها در بیمارستانهای بقیه الله و مسیح دانشوری به کار گرفته شدهاست.
به گفته احمدی این دستگاه، در بیمارستان امام خمینی هم موجود است اما همچنان از آن استفاده نمیکنند. با این حال در لیست اسامی بیمارستانهای معرفی شده در تهران برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا، اسمی از بیمارستان بقیه الله دیده نمیشود.
هزینه هر دستگاه ECMO تقریبا ۲۵۰ هزار دلار، حدود ۴ میلیارد تومان است. این رقم در مقایسه با منابع مالی ایران نزد بانکهای خارجی، رقم بالایی نیست. اخیرا هم کانالهایی برای واردات نیازهای درمانی مثلا از طریق سوئیس ایجاد شده؛ نیازهایی که ارتباطی با تحریمها ندارد. حال با توجه به امکان مبادله مالی و همچنین کانالهای مالی ایجاد شده در این زمینه، میتوان این دستگاهها را وارد کرد. دستگاههایی که ورود فوری آنها میتواند کمک قابل توجهی به بهبود بیماران کرونایی کند.