
مسئولین در ابتدا ادعا داشتند درمان کرونا در کشور رایگان است، اما بر خلاف این ادعا خوب است نگاهی به برآورد هزینه درمان بیماران کرونایی در این روزها بیندازیم که به قرار زیر است:
- ۲۰ میلیون تومان هزینه بستری شدن در بیمارستان دولتی
- ۱۰ میلیون تومان هزینه دارو
- ۵ میلیون تومان هزینه سرم
در این روزها، اگر مشکوک به بیماری کرونا هستید برای اطمینان ابتدا باید تست بدهید، بسته به اینکه چه نوع تستی و در کدام بیمارستان انجام دهید، هزینهها از ۳۰ هزار تومان تا ۱/۵ میلیون تومان فرق میکند. جالب است بدانید برای تشخیص ابتلا به ویروس کرونا، سه گونه تست شامل تست خون، تست سوآپ یا خلط و اسکن از ریه انجام میشود.
بخش نخست هزینهها برای تشخیص ابتلا به بیماری کرونا
- آزمایش خون: آنتیبادی کرونا یا آزمایش سرولوژی
هزینه این تست در بیمارستانها یا مراکز درمانی خصوصی، چیزی در حدود ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار برای کیس احتمالی هزینه برمیدارد. البته در مراکز دولتی و با داشتن دفترچه بیمه همین تست ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان و بدون دفترچه ۹۰ هزار تومان تمام میشود. - تست سوآپ یا خلط: تست مخاط حلق و بینی یا PCR
این تست، مطمئنترین و گرانترین روش تشخیص کروناست هزینه انجام این تست تشخیصی در بیمارستان و مراکز خصوصی بین ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. در مقابل هزینه همین تست در بیمارستانهای دولتی برای دارندگان بیمه پایه رقمی مابین ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان میشود و اگر شخص فاقد بیمه پایه باشد هزینه تست برایش ۲۷۰ تا ۳۷۰ هزار تومان آب میخورد. - اسکن ریه
یک اسکن ریه در بیمارستانهای خصوصی حدودا ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان، خرج برمیدارد. - تست تشخیص مولکولی
هزینه تست تشخیص مولکولی در بخش خصوصی ۵۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان است، در حالی که انجام این تست در بخش دولتی رایگان میباشد.
از قرار معلوم بیمههای تکمیلی هم هزینه تست کرونا را بر عهده نمیگیرند. این در حالی است که روایت وزارت بهداشت از هزینه تست کرونا متفاوت است. هزینه سرولوژی از سوی وزارت بهداشت بین ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان اعلام شده در حالی که شنیده میشود هزینه این تست به بیش از ۱۰۰ هزار تومان هم رسیده است.
پس از انجام این تستها، اگر بخت با شما یار نباشد و مشخص شود که شما به این بیماری مبتلا شدهاید تازه هزینههای درمان، شروع میشود. گفته میشود در روند درمان، بیماران دارای بیمه بین ۵ تا ۱۰ درصد را به عنوان سهم بیمار میپردازند و کسانی که بیمه ندارند، هزینهها به صورت آزاد محاسبه میشود.
بیاید نگاهی به واقعیت ماجرا بیندازیم
کرونا بیماری هزینه برداری است. اگر شدت بیماری کم باشد و بیمار تنها یک هفته در بیمارستان خصوصی بستری شود، ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان باید هزینه کند اما اگر بیماری شدید و بیمار نیازمند بستری در بخش مراقبتهای ویژه باشد، باید هزینه ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومانی بپردازد. البته این فارغ از هزینه پرستار خصوصی و داروهای خاص در فرآیند درمان است. مثلا پیش آمده که بیماری برای دوره درمان ۲۰ روزه، ۲۰ میلیون تومان تنها برای پرستار خصوصی هزینه کرده است.
در شرایط وخیمتر، اگر بیمار نیازمند بستری در اتاق ایزوله باشد باید زقمی بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان هزینه کند. نکته قابل توجه این است که هزینه درمان بیماری کرونا در بیمارستان دولتی به مراتب از بیمارستان خصوصی کمتر است. بر اساس اطلاعات موجود هزینه درمان بیمارستانهای دولتی برای دارندگان بیمه پایه کاملا رایگان است، اما برای افرادی که بیمه ندارند، ۵ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه برمیدارد.
سوای هزینهکرد برای تامین داروهای خاص، بستری شدن بیمار در بیمارستانهای دولتی هم تنها در صورتی امکان دارد که تخت خالی در دسترس باشد. در غیر این صورت بیمار باید منتظر خالی شدن تخت بماند. اوضاع در این شرایط کرونایی، زمانی سختتر میشود که بدانیم بخشی از داروهای بیماری کرونا، تحت پوشش بیمه نیستند. گاه حتی شده که بیماران ملزم به پرداخت ۶ میلیون تومان، هزینه ماسک و دستکش و الکی شدند که مورد استفاده کادر درمان بوده است.
چندی پیش معاون کل وزارت بهداشت، ایرج حریرچی گفته بود:
وقتی یک خانواده ۲۵ درصد درآمدش، صرف درمان و هزینههای سلامت شود، ناخواسته به زیر خط فقر میرود.
هزینههای برآورد شده در شرایطی است که حقوق پایه در سال جاری دو میلیون ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده است و این یعنی اگر یک خانوار، ربع درآمد خود یعنی ۷۰۰ هزار تومان را صرف درمان کند، با مشکلات جدی و عدیده اقتصادی مواجه میشود.
بیشتر بخوانید: ۹ میلیون نفر در این شرایط به لطف کرونا بیکار شده یا خواهند شد!
عالی دمت گرم