
مدتزمان زیادی است که استفاده از MDF برای ساخت کابینتهای آشپزخانه تا حدی متداول شده است. کابینتهای MDF نه تنها ظاهری بسیار زیبا و شکیل به خانه میبخشند بلکه دوام بالایی هم دارند و از همین رو است که مورد تقاضای بسیاری از طراحان دکوراسیون هستند. اگر در خانهی شما هم از کابینت ام دی اف استفاده شده و به دنبال نکاتی برای نگهداری از کابینت ام دی اف هستید این نوشتار را تا انتها مطالعه کنید.
MDF چیست؟
امدیاف نوعی مادهی مرکب چوبی بوده که چگالی آن بین ۶۵۰ تا ۸۰۰ کلیوگرم در متر مربع است. در ترکیب MDF از مواد متنوعی استفاده میشود، اما این ماده عمدتاً با بهکارگیری چوبهای نرمی نظیر چوب کاج تهیه میگردد. برای تولید MDF چوب و رزین را تحت حرارت و فشار قرار میدهند. محصولی که طی این فرایند به دست میآید، نسبت به چوب نرم دارای ویژگیهای بهتری است. این محصول در برابر آتش مقاوم بوده و قابلیت ماشینکاری آن نیز بهتر از چوب نرم است. علاوه بر این خصوصیات، ترکیب حاصله در برابر صدا نیز مقاوم بوده و میتوان از این خصوصیت آن بهخوبی بهرهبرداری کرد.
چگونه از کابینتها و دیگر وسایل MDF نگهداری کنیم؟
اگرچه وسایل ساخته شده با استفاده از امدیاف بهطور کلی دارای عمر مفید طولانیتری نسبت به دیگر محصولات چوبی هستند، لازم است برای افزایش عمر مفید این وسایل برخی نکات را به خاطر داشت. در ادامه به بعضی از نکات ضروری که اعمال آنها سبب افزایش عمر مفید وسایل MDF – خصوصاً کابینت ام دی اف – میگردد اشاره خواهیم داشت:
۱- برای شستشوی کابینت از اسفنج نرم استفاده کنید
یکی از مهمترین عواملی که سبب آسیب دیدن MDF میشود، شستوشوی نادرست است. برای تمیز کردن محصولات MDF هرگز نباید از پارچههای زبری مانند اسکاچ استفاده شود. بهترین وسیله برای پاک کردن سطوح MDF اسفنجهای نرم و مرطوب است.
۲- مایعظرفشویی گزینهی بهتری از پودر لباسشویی است
استفاده از مواد شویندهی نامناسب از دیگر عوامل آسیبرسان به MDF است. هرگز نباید از شویندههایی شامل سیلیکون، آمونیاک، سفیدکنندهها، شویندههای اسیدی، استون، الکل و موادی از این قبیل برای پاک کردن MDF استفاده کرد. علاوه بر این استفاده از پودر لباسشویی برای تمیز کردن MDF ممکن است باعث آسیبدیدن آن شود. بهتر است برای شستن امدیاف از مایع ظرفشویی استفاده شود.
۳- پس از شستشوی کابینت، آن را خشک کنید
نکتهی دیگری که در نگهداری کابینت ام دی اف باید به آن توجه شود این است که بهطور کلی در صورتیکه MDF برای مدت طولانی در مجاورت رطوبت قرار گیرد، بهتدریج آسیب خواهد دید. به همین سبب بهتر است برای شستوشوی کابینت ام دی اف تنها از یک اسفنج نمدار استفاده شده و پس از آن بلافاصله با دستمال نرم سطح مورد نظر را خشک کرد.
همچنین باید از آویزان کردن پارچههای مرطوب بر روی سطح یا دستگیرهی کابینتهای MDF خودداری شود، چرا که این کار نیز بهتدریج باعث آسیب دیدن آن میشود.
۴- لکهها را از روی کابینت نتراشید!
برای پاک کردن لکههای ایجاد شده بر روی سطح MDF باید با توجه به نوع لکه، حلال مناسب را با استفاده از مقداری آب رقیق نمود و پس از آن نسبت به پاک نمودن لکه اقدام نمود. تراشیدن لکهها و باقیماندهی غذاهای خشک از روی سطح MDF بدترین روش ممکن برای زدودن این مواد از سطح آن است.
۵- به نفوذ مواد شوینده به کابینت توجه کنید
باید دقت کرد که به هنگام تمیز کردن MDF، مواد شوینده و آب به درزهای آن نفوذ نکند. نفوذ این مواد به درزها و باقی ماندن آنها برای مدت طولانی در آن قسمتها باعث میشود محیط مناسبی برای رشد باکتریها ایجاد شده و در نتیجه سلامت موادغذایی نگهداری شده در کابینتها به خطر افتد. این نکته در نگهداری از کابینت ام دی اف اهمیت زیادی دارد.
چند نکتهی ریز برای نگهداری از کابینت ام دی اف
- برای پاک کردن رویهی لمینت کابینت بهتر است از ترکیب آب و یک شویندهی ملایم استفاده شود. به هیچ عنوان نباید از سفیدکنندهها برای تمیز کردن رویهی لمینت MDF استفاده نمود.
- در صورتیکه کابینتهای MDF دارای رویهی سنگی باشند، بهتر است برای پاکیزه نمودن آن باز هم ترکیب آب و شویندهی ملایم را به کار گرفت. استفاده از دستمال زبر و خشن و مواد شیمیایی قوی ممکن است به این سطوح نیز آسیب وارد سازد.
- لازم است از قرار دادن ظروف داغ بر روی سطح امدیاف خودداری شود.
- اگر بهمرور زمان سطح MDF بهواسطهی لکههای چربی زیبایی و جلای اولیهی خود را از دست داد، مقداری آب، جوش شیرین و روغن گیاهی را با یکدیگر ترکیب نمایید تا مادهای خمیریشکل به دست آید. سپس با استفاده از یک مسواک نرم این خمیر را روی لکههای چربی بکشید. پس از این کار، با استفاده از دستمالی خیس خمیر را از سطح مورد نظر پاک کرده و سپس خشک نمایید.
- در بسیاری از آشپرخانهها قسمتی برای قرار گرفتن ماشین لباسشویی در بین فضاهای کابینت در نظر گرفته شده است. باید دقت داشت که اجسام سنگین را روی سطح MDF این ناحیه قرار نداد.
- یکی از نقاط حساس، قسمتهای اطراف سینک است. در صورت بیدقتی، جمع شدن آب به مدت طولانی در این قسمت باعث پوسیدهشدن کابینت میشود. بنابراین بهتر است پس از هر بار شستوشوی ظروف، با استفاده از پارچهای نرم این قسمتها را به دقت خشک کرد.
یک نظر