فناوری

نکاتی مهم در مورد مایکروسافت Edge جدید

قابلیت‌های جدید و متنوعی که نسخه مرورگر Edge با استفاده از کرومیوم می‌دهد که بسیار خوب می‌باشد.

این نسخه جدید در بروزرسانی جدید ویندوز ۱۰ معرفی شده‌است. Edge اولین بار در ویندوز ۱۰ معرفی شد اما در آن ابتدا استقبال نشد و رندرینگ آن به کرومیوم تغییر پیدا کرد. نسخه جدید نیز اکنون همان نام را یدک می‌کشد و مانند کروم از امکانات و موتور جدید بهره‌مند است که توانایی‌های آن را بیشتر کرده‌است.

مایکروسافت Edge چگونه کار می‌کند؟

این مرورگر جدید از متن باز کرومیوم در کد نویسی آن استفاده شده‌است. علت شباهت آن به کروم گوگل پایه کرومیوم آن می‌باشد. همچنین افزونه های آن نیز پشتیبانی می‌شود و رندرینگ آن نیز کاملا مشابه است. در نتیجه آن تمامی وب سایت‌های سازگار با کروم نیز با Edge سازگار خواهد بود .

هر ۶ هفته به روزرسانی را در Edge داریم و به نظر می‌رسد همکاری مشترکی با کروم دارد. از طرفی برای بروز رسانی هم نیاز به بروز رسانی کامل ویندوز نمی‌باشد. البته این در صورتی است که بروز رسانی‎های قبلی نیاز به بروز رسانی کامل ویندوز داشت.

در تاریخ ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰ این مرورگر جدید معرفی شد. به صورت مستقیم از وبسایت مایکروسافت و غیر مستقیم در هنگام نصب ویندوز می‌توان آن را بروز رسانی و نصب کرد. نسخه اولیه نیز به نام لگاسی معروف می‌باشد.

نسخه قدیم Edge روی سیستم عامل ها می‌ماند تا برخی از سازگاری‌ها و نرم افزار‌ها به ناچار به آن احتیاج پیدا کنند. البته به صورت hidden در سیستم عامل می‌ماند و شکل گرد سبز و آبی در طراحی جدید آیکون و تب آن استفاده شده و از شکل قدیمی آن که به صورت e بود؛ کاملا مجزاست.

تقویم و زمان بندی جهت بروز رسانی ویندوز ۱۰ و ارائه نسخه جدید این مرور گر اعلام نشده‌است اما قطعا برای بروز رسانی آن برنامه ای وجود دارد. باید در نظر داشت که این بروز رسانی به صورت آزمایشی فعلا در اینسایدر ویندوز در ۲۵ فوریه اعمال گردیده است. احتمالا در ماه می ۲۰۲۰ این اتفاق پس از آنکه درسال ۲۰۰۴ انجام شده بود مجددا به صورت رسمی انجام شود.

بیشتر بخوانید
کویل بخار چیست و چه کاربردی دارد؟

برای اینکه مرور گر جدید Edge  نصب نشود چکار باید کرد؟

می‌توان از نصب این مرورگر جلوگیری کنید اما بعد از آن امکانات فوق العاده‌اش را از دست می‌دهید و به شما انجام چنین کاری پیشنهاد نمی‌شود، زیرا این مرور گر با نصب و بروز رسانی آن بسیار حرفه‌ای‌تر و با قابلیت‌های بیشتری برای کاربر می‌شود.

می‌توان با انتخاب بخشی به نام DoNotUpdateToEdgeWithChromium  که در رجیستری ویندوز ۱۰ اضافه می گردد از بروز رسانی و نصب آن جلوگیری کرد. علت این امر هم این بوده بسیاری از کسب و کارها  با دلایل خود نیاز به این مرورگر ندارند. با این گزینه می توان از نصب آن جلوگیری کرد.

استفاده از Cromium به‌جای EdgeHTML چقدر بهتر است؟

پیشتر در دسامبر ۲۰۱۸  مایکروسافت اعلام کرده بود که می‌خواهد کرومیوم را جایگزین ادج نماید که در ان زمان غیر منتظره بود. مایکروسافت از موتور‌های هوشمند ساخت خود در مرورگرها استفاده می‌کند. البته لازم به ذکر است، مایکروسافت ترایدنت موتور ادج را پیشتر طراحی کرده بود که در اکسپلورر قدیمی تا مدت‌ها استفاده می‌شد.

جوبلفیور، معاون ارشد کمپانی مایکروسافت جهت سازگاری و هماهنگی وب جهت کلیه کاربران و مشکلات کمتر در وب گردی جهت توسعه دهنده‌های وب سایت‌ها اعلام کرده‌بود قصد مهاجرت به کرومیوم را دارند. کاری که مایکروسافت انجام می‌دهد صرفا استفاده از کرمیوم نیست بلکه خود کرومیوم را نیز بهبود داده و قرار است بر روی خود گوگل کروم نیز اصلاحات جدیدی انجام شود.

تفاوت کروم با ادج جدید

با وجود شباهت‌های بنیادی در ساختار هر دو مرورگر ادج و کروم وجود دارد، تفاوت‌های بسیاری نیز در این بین دیده می‌شود. برای مثال پشتیبانی از انواع سرویس‌های گوگل در ادج دیده نمی‌شود که در عوض از سرویس‌های مایکروسافت پشتیبانی می‌گیرند. از طرفی حساب‌های کاربری در ادج به حساب کاربری مایکروسافت اتصال می‌یابند و در مقابل به حساب کابری گوگلتان متصل نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید
استفاده از استتار آفتاب پرست در رباتیک نرم

ادج جدید همچنین قابلیت‌هایی دارد که در کروم این قابلیت‌ها را نمی‌بینیم. جلوگیری از اپلیکیشن های PUP و جلوگیری از ردگیری نمونه هایی از این قابلیت‌ها هستند. درشکل رابط‌های کاربری هم به مدل ادج قدیمی شباهت بیشتری دارد. مثلا دکمه ستاره که همان انتخاب به عنوان علاقه‌مندی بود هنوز دیده می‌شود. یک قابلیت دیگر نیز Collections است که در مدل قدیمی ادج وجود داشت و می‌توان تصاویر یک وبسایت را در مکانی مشخص ذخیره نمود.

عزیزانی که به سیستم ویندوز علاقه بیشتری نسبت به کروم دارند اکنون می‌توانند مرورگری نزدیک به کروم نیز در دسترس داشته‌باشند؛ علاوه بر اینکه امکان عدم ردگیری را نیز در این مرورگر همراه خود خواهند داشت.

در مجموع می‌توان گفت وقتی از ویندوز ۱۰ استفاده می‌کنید خود به خود از مرورگر ادج که پیش فرض مایکروسافت هست استفاده می‌کنید و از این پس مرورگر ادج نیز در ویندوز بهتر و حرفه‌ای‌تر خواهد شد که رابطی متن باز و جستجوگری بسیار قدرتمند با خود دارد. ادج مرتب و در دوره‌های زمانی متوالی بروز خواهد شد و بسیاری از کاربران را خوشحال خواهد کرد.

این مرورگر برای کلیه سیستم عامل‌های موجود استفاده خواهد شد. از ویندوز ۷ تا ۱۰ را پشتیبانی می‌کند. کاربران سیستم‌های دیگر هم نظیر اندروید، مک، آیفون و آیپد از ادج می‌توانند استفاده کنند و لازم به ذکر است که این مرورگر در کلیه پلتفرم‌ها عمل می‌کند. همچنین پورت کردن آن برای اکثر پلتفرم‌ها ساده می‌باشد.

رقابت مرورگر ها تا کجا؟

همچنان رقابت بر سر مرورگران و تغییرات و توسعه در آنها در مایکروسافت و گوگل ادامه دارد و با شباهت نزدیک به هم هر دو شرکت اصرار دارد که کاربران فقط از مرورگر انحصاری خود استفاده کنند. علت این امر هم در استفاده تجاری جهت معرفی شرکت‌ها و بیزینسی است که حول این مرورگرها می‌چرخد. برای مثال هر شرکت مبالغ بسیار زیادی از مشتریان جهت نشان دادن وب سایت آنها در صفحات ابتدایی دریافت می‌کنند که با این حجم از وبگردی و وبسایت ها متوجه می‌شوید که چه حجم سرمایه حول مرورگرها در گردش می‌باشد. البته همگاری در کنار رقابت را نیز نباید نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید
آیا می‌توان واکسن کوید 19 را به صورت قرص مصرف کرد؟

با اینکه مایکروسافت استفاده از افزونه‌های کروم را تایید نمی‌کند اما می‌توان افزونه‌های کروم را روی ادج نصب کرد که البته می‌تواند تاثیرات منفی روی عملکرد مرورگر داشته باشد. از طرفی با تایید اعلام مایکروسافت مبنی بر عدم تایید گوگل اما باز هم کماکان اعلام می‌کند پیشنهاد ما استفاده از کروم است.

کدهای استفاده شده در ادج مشابهت به کدهای استفاده شده در کروم دارد اما سایت‌هایی که نزدیک به گوگل می‌باشند اعلام می‌کنند که اگر از کروم استفاده کنید هنگام مرور بهتر و مناسب‌تر می‌باشد. برای مثال در سایت Google news  این پیغام را خواهید دید.

درنهایت نزدیک شدن هر چه بیشتر مرورگرها به یکدیگر، منجر به پایان نبرد شرکت‌های توسعه‌دهنده نمی‌شود و همه‌ی آن‌ها، به‌دنبال جذب مخاطبان بیشتر و درآمد زایی نهایی از زمان مرور وب هستند.

عکس این موضوع مایکروسافت می‌باشد که کاربران مرورگر کروم را به ادج ترغیب می‌کند. به طور مثال در استفاده از جستجوگر bing استفاده از ادج را ترغیب می‌نماید. از طرفی خود ویندوز ۱۰ نیز به عنوان پیش فرض مرورگر ادج را به کاربر معرفی می‌کند. از سوی دیگر فایر فاکس هم به پیشنهاد ادج در استارت ویندوز می‌پردازد.

در انتها جذب مخاطب بیشتر از سیاست شرکت‌های ارائه مرورگرها نشئت می‌گیرد و این کاربران هستند که می‌بایست انتخاب کنند که از کدام مرورگر استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: NVIDIA برای کمک به درمان کرونا از گیمرها درخواست کمک کرد!

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

4 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا