نقد و بررسی گلکسی m10s | کاربردی، بهروز و ارزان!

گلکسی m10 در فوریهی سال ۲۰۱۹ روانهی بازار شد، اما ۷ ماه پس از عرضهی این گوشی بود که گلکسی m10s به بازار آمد، گوشیای که بر پایهی m10 بود ولی برتریهای چشمگیری نسبت به آن داشت. گلکسی m10s همچون سایر گوشیهای سری M سامسونگ، ظاهری زیبا دارد و صفحهنمایش عالیاش نقطهی قوت اصلی آن است. گلکسی m10s میانردهایست که فاصلهاش تا گوشیهای بالارده چندان زیاد نیست. این میانرده در این چند ماهی که عرضه شده توانسته خود را در زمرهی محبوبترین میانردههای بازار قرار دهد. m10s اسمارتفونی با قیمتی مناسب است و در این رنج قیمتی توانایی رقابت با همردههای چینی خود را دارد. در ادامه به نقد و بررسی گلکسی m10s سامسونگ خواهم پرداخت.
نقد و بررسی گلکسی m10s
نقد و بررسی گلکسی m10s | صفحهنمایش Galaxy m10s
اجازه دهید ابتدا از صفحهنمایش ام ۱۰ اس که در واقع نقطهی قوت این گوشی است آغاز کنیم. طراحان غول کرهای برای ساخت این گوشی از صفحهنمایش سوپر آمولد لمسی خازنی استفاده کردهاند.
این صفحهنمایش ۶.۴ اینچی از تراکم پیکسلی معادل ۲۶۸ پیکسل بر اینچ برخوردار است و نسبت آن به بدنهی دستگاه ۸۵ درصد است، این در حالی است که نسبت صفحهنمایش به بدنه در گوشی m10 حدود ۸۲ درصد است و این یعنی آن که گلکسی m10s حاشیهی کمتری نسبت به گلکسی m10 دارد.
رزولوشن صفحهنمایش ۱۵۶۰*۷۲۰ است و نسبت تصویر ۱۹.۵ به ۹ است، این در حالی است که در m10 نسبت تصویر ۱۹ به ۹ است.
ضمناً صفحهنمایش دستگاه از لحاظ نور وضعیت خوبی دارد. در هر زمان از روز و در محیطهای پر نور اگر نور دستگاه را تا آخر ببرید هیچ مشکلی برای مشاهدهی محتویات صفحهنمایش نخواهید داشت.
نقد و بررسی گلکسی m10s | طراحی
گوشیهای سری M سامسونگ یک ناچ کوچک در بالای خود دارند و این قضیه برای m10s هم صادق است. نسبت ۸۵ درصدی صفحهنمایش به بدنه در کنار ناچ کوچک بالای صفحه موجب شدهاند که گوشی در نمای روبهرو جلوهای شیک و مدرن داشته باشد و کمشباهت به پرچمداران امروزی نباشد.
ضخامت دستگاه هم بسیار کم است [۷.۸ میلیمتر] و این قضیه روی خوشدستی دستگاه تأثیر زیادی داشته. با وجودی که گلکسی m10s اندازهای بزرگ دارد و در آن از باتریای با ظرفیت ۴ هزار میلیآمپرساعت استفاده شده وزن دستگاه صرفاً ۱۶۹ گرم است.
خلاصه آن که این گوشی میانرده در نمای روبهرو و همچنین در نمای کناری وضعیتی خوب دارد و ایراد چندانی نمیتوان از آن گرفت، اما در نمای پشتی وضعیت چندان عالی نیست. در واقع این وضعیتِ نهچندان عالی برای بسیاری از گوشیهای سامسونگ برقرار است، چراکه طراحان سامسونگ گویا خیلی علاقهای به آن ندارند که طراحی قسمت پشتی گوشیهایشان را شیک کنند و در عوض به دنبال آن هستند که پشت گوشیهای تولیدیشان تا جای امکان ساده و بدون داشتن عنصری اضافه باشد. در پشت گلکسی m10s یک دوربین دوگانه به همراه فلش و یک سنسور اثر انگشت وجود دارند. لوگوی نهچندان زیبای سامسونگ هم که در پایین سنسور اثر انگشت قرار گرفته.
در نمای روبهرو و کناری تفاوت قابل توجهی میان گلکسی m10s و گلکسی m10 وجود ندارد، اما در نمای پشتی یک تفاوت فاحش وجود دارد و آن هم وجود سنسور اثر انگشت در گلکسی m10s است. البته که وجود سنسور اثر انگشت در m10s یک مزیت نسبت به m10 محسوب میشود ولی نکتهای که در این بین وجود دارد این است که این سنسور میتوانست جایگاه بهتری داشته باشد. زمانی که گوشی را در دست میگیرد توقعتان آن است که سنسور مقداری پایینتر باشد تا بهتر و در واقع کمدردسرتر بتوانید انگشت اشارهتان را به سمت آن ببرید و نه آن که هر بار گوشی را دو دستی بگیرید و با انگشت اشارهی آن یکی دستتان سنسور را لمس کنید.
به هر حال، بر روی بدنهی دستگاه پورت USB-C، جک ۳.۵ میلیمتری و دکمههای ولوم و پاور هم وجود دارند. جنس بدنه از پلاستیک است اما اگر آن را از فاصلهی نزدیک نگاه نکنید فکر میکنید بدنه ترکیبی از شیشه و پلاستیک است.
در کل وضعیت طراحی گلکسی m10s نسبت به قیمت دستگاه مناسب است و ایراد خاصی نمیتوان به طراحی گرفت – خصوصاً از نمای روبهرو.
نقد و بررسی گلکسی m10s | دوربین
گفته شد که این میانردهی سامسونگ از دوربین دوگانه بهره میبرد. دوربین نخست ۱۳ مگاپیکسلی است و دریچه دیافراگماش f/1.9 است. این دوربین از نوع واید یا عریض است. دوربین دوم هم ۵ مگاپیکسلی است و از نوع اولتراواید یا فوق عریض به شمار میرود. همکاری این دو دوربین برای ثبت تصاویر در روز و در محیطهایی که نور به اندازهی کافی وجود دارد کاملاً راضیکننده است، اما بهمانند بسیاری از میانردههای دیگر دوربینهای این گوشی در شب و در محیطهای کمنور تصاویر بسیار با کیفیتی تحویل نمیدهند، هرچند که با توجه به قیمت گوشی نباید چندان انتظار زیادی برای ثبت تصاویر با کیفیت در شب و در محیطهای کمنور داشت.
دوربینهای پشتی امکان فوکوس اتوماتیک از نوع PDAF را فراهم آوردهاند و همچنین از چندین قابلیت از جمله عکاسی HDR، فوکوس روی سوژه از طریق اشاره، ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و عکاسی پانوراما برخوردار هستند. فیلمبرداری هم با این دوربینها با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه انجام میگیرد که البته در نوع خود بد نیست ولی برخی میانردهها در قسمت فیلمبرداری وضعیتی بهتر دارند.
برای دوربین جلو در این گوشی میانرده از یک دوربین ۸ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 استفاده شده. این دوربین ۸ مگاپیکسلی هم توانایی فیلمبرداری با ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد و همچون دوربینهای پشتی در فضاهای پر نور عکسهای بسیار با کیفیتتری در فضاهای کمنور تحویل میدهد.
در کل باید گفت که وضعیت دوربین در m10s عالی نیست، ولی بد هم نیست. در واقع دوربینها در سطحی متوسط قرار دارند.
نقد و بررسی گلکسی m10s | سختافزار و نرمافزار
میانردهی m10s از تراشهی اکسینوس ۷۸۸۵ بهره میبرد و بنابراین از لحاظ تراشه هم نسبت به m10 که دارای تراشهی اکسینوس ۷۸۷۰ است وضعیت بهتری دارد. پردازندهی گرافیکی Mali-G71 در این میانرده به کار گرفته شده و اگر نخواهید بازیهای سنگین را روی گوشی اجرا کنید مشکلی از بابت کشش گوشی برای اجرای بازیهای معمولی نخواهید داشت.
پردازندهی مرکزی دستگاه هم ۸ هستهای بوده و شامل ۲ هستهی ۱.۸ گیگاهرتزی کورتکس A73 و ۶ هستهی ۱.۶ گیگاهرتزی کورتکس A53 است. حافظه داخلی دستگاه ۳۲ گیگابایت است و از ۳ گیگابایت رم هم برخوردار است. البته این امکان را دارید که از کارت حافظهی خارجی تا سقف ۱ ترابایت برای گوشی استفاده کنید و بنابراین میتوانید به ۳۲ گیگابایت حافظهی داخلی دستگاه اکتفا نکنید. در نظر داشته باشید که در حالی که در m10s امکان استفاده از کارت حافظهی یک ترابایتی وجود دارد، در m10 نهایتاً میتوانید از کارت حافظهی ۵۱۲ گیگابایتی استفاده کنید.
در کل از لحاظ سختافزاری، گلکسی ام ۱۰ اس در وضعیت متوسطی قرار دارد و اگر قرار باشد اپلیکیشنهای سنگین روی آن نصب نکنید هیچ مشکلی با گوشی نخواهید داشت. در واقع m10s برای استفادهی معمولی و روزانه گزینهای بسیار مناسب و سازگار است. اگر جزو کسانی هستید که پابجی را روی گوشی نصب میکنند و میخواهید بدانید که آیا این بازی روی m10s هم قابل اجراست یا خیر، این خبر خوب را برایتان دارم که اگر کیفیت بازی را روی متوسط قرار دهید مشکلی برای اجرای این بازی روی m10s نخواهید داشت.
از سخت افزار که خارج شویم نوبت به معرفی سیستمعامل و نرمافزار میرسد. اندروید ۹ برای گوشی به کار گرفته شده و رابط کاربری آن هم مثل سایر گوشیهای سری M از نوع OneUI است.
نقد و بررسی گلکسی m10s |باتری
قسمت باتری هم از نقاط قوت این گوشی به شمار میرود، چراکه در این گوشی میانرده از باتری ۴ هزار میلیآمپرساعتی استفاده شده. اگر کار زیادی با گوشی نکنید و درگیر بازیکردن با گوشی نباشید و استفادهی معمولی از آن داشته باشید با یک بار شارژ کردن باتری میتوانید تا دو روز خیالتان را از بابت شارژ باتری راحت کنید. ضمناً این گوشی از شارژ سریع هم بهرهمند است. با شارژر خود گوشی اگر باتری را شارژ کنید در حدود نیم ساعت باتری تقریباً ۶۰ درصد شارژ میشود.
آیا Galaxy m10s ارزش خرید دارد؟
این میانردهی کرهای برای کسانی که چندان درگیر گوشی نیستند و یک اسمارتفون را برای کارهای روزانه میخواهند میتواند گزینهای مناسب باشد. صفحهنمایش آمولدِ باکیفیت، حاشیهی اندک و در نتیجه صفحهنمایش بزرگ و عریض، دوربینهای متوسط، باتری بسیار خوب و همچنین ظاهر زیبا از نقاط قوت این گوشیِ نسبتاً ارزان به شمار میروند.
همچنین بخوانید: نقد و بررسی گلکسی A71
یک نظر