پزشکی

چگونه می‌توانم سیستم ایمنی بدنم را تقویت کنم؟

سالم‌ترین افراد نیز ممکن است گاهی بیمار شوند اما با رعایت برخی نکات و توصیه‌های پزشکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توانند احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف به خصوص سرما خوردگی و آنفلوآنزا را تا حد زیادی کاهش دهند.

اگر به دنبال تضمین هر چه بیشتر سلامت خود و خانواده‌تان هستید با ما همراه شوید تا با مهم ترین تکنیک‌های ساده تقویت سیستم ایمنی بدن در کودکان و بزرگسالان آشنا شویم.

بهترین روش های تقویت سیستم ایمنی بدن

رژیم غذایی سالم و متعادل

استفاده از رژیم غذایی متعادل که خوراکی‌های سرشار از آنتی اکسیدان در آن گنجانده شده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. تغذیه سالم و متعادل به افزایش تولید گلبول‌های سفید خون و ترمیم آسیب‌های سلولی کمک کرده و از بدن در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند. برای این منظور توصیه می‌شود در برنامه غذایی خود چربی‌های اشباع شده که اغلب در گوشت و محصولات لبنی یافت می‌شود را با چربی‌های سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳ جایگزین کنید.

آب فراوان بنوشید چون آب به بهبود عملکرد سلول‌ها کمک کرده و برای دفع بهتر ضایعات بدن ضروری است. همچنین بهتر است مواد غذایی همچون سیر که دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی است و زنجبیل که یک ضد التهاب طبیعی محسوب می‌شود را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

خواب کافی

تحقیقات نشان داده خواب کافی شبانه برای سلامتی سیستم دفاعی بدن بزرگسالان و کودکان ضروری می‌باشد و کمبود خواب می‌تواند به مشکلات سلامتی مختلف از جمله چاقی، دیابت، مشکلات قلبی، اختلال در عملکرد هورمون‌ها و کاهش توانایی بدن در مقابله با عفونت‌ها منجر شود.

بیشتر بخوانید
بیماری قارچ سیاه چیست؟

این که هر فرد به چند ساعت خواب شبانه نیاز دارد به سن، سلامت عمومی و نیازهای فردی بستگی دارد اما پژوهش ها نشان داده افرادی که شب‌ها کمتر از ۶ ساعت می خوابند یا به اختلال خواب مبتلا هستند بیشتر از دیگران در معرض سرما خوردگی و سایر عفونت‌های تنفسی قرار دارند. پس سعی کنید روال منظم و مناسبی برای خواب خود و کودکان خود در نظر بگیرید و مطمئن شوید خواب کافی که اصولا به مدت هشت ساعت خواب شبانه توصیه می‌شود را داشته باشید.

ورزش

ورزش منظم با شدت متوسط حتی اگر به کوتاهی ۳۰ دقیقه در روز باشد، فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد که از آن جمله می‌توان به بهبود عملکرد سیستم دفاعی و افزایش فعالیت گلبول‌های سفید خون اشاره کرد.

حواستان باشد که اصلا نباید در ورزش زیاده روی کنید زیرا ورزش بیش از حد می‌تواند نتیجه عکس داشته و حتی مصونیت بدن در برابر بیماری‌ها را کاهش دهد. مطالعات نشان داده سیستم ایمنی ورزشکارانی که به طور پیوسته مشغول تمرینات ورزشی طولانی مدت با شدت بالا هستند ضعیف می‌شود و این مسئله با بیماری‌های تنفسی فوقانی رابطه نزدیک دارد.

مدیریت استرس

بی شک استرس، چه استرس مزمن و چه از نوع کوتاه مدت، تاثیر منفی قابل توجهی روی سیستم ایمنی بدن داشته و با کاهش تعداد و اثر سلول‌های ایمنی طبیعی توانایی بدن در مقابله با عفونت‌ها را کاهش می‌دهد. برای کاهش و کنترل استرس خود و فرزندانتان می‌توانید از تمرینات آرامش بخش مختلف مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق روزانه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید
واردات واکسن آسترازنکا مجوز گرفت!
رعایت بهداشت شخصی

شاید تعجب کنید اگر بدانید چقدر میکروب در وسایل عمومی از دستگیره درب تاکسی گرفته تا دسته چرخ خرید، نرده پله برقی و غیره وجود دارد. اگرچه در صورتی که بدن سالمی دارید و به بیماری زمینه‌ای که تهدید کننده سیستم ایمنی بدن باشد مبتلا نیستید احتمالا نباید نگران چند میکروب باشید اما به طور کلی بهتر است به رعایت بهداشت شخصی در همه جا عادت کنید و در منزل نیز به خصوص زمانی که یکی از اعضای خانواده بیمار است این مسئله را در نظر داشته باشید.

رعایت بهداشت دست‌ها یکی از بهترین روش‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها می‌باشد، قبل از درست کردن غذا، قبل از خوردن غذا، بعد از سرفه، عطسه و استفاده از سرویس بهداشتی یا لمس سطوحی که افراد مختلف با آن ها سر و کار دارند حتما دست‌های خود را به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این مسئله به خصوص در دورانی که بیماری‎های همه‌گیر مانند ویروس کرونای جدید، شیوع پیدا کرده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

ترک عادات مضر برای سیستم ایمنی

آیا در خانه سیگار می‌کشید؟
ترجیح می‌دهید به جای خارج شدن از منزل و بازی و ورزش در فضای باز در خانه بمانید؟
بیشتر غذاهای چرب مصرف می‌کنید و جای میوه و سبزیجات تازه در رژیم غذایی شما خالی است؟
شب ها تا دیر وقت بیدار هستید و کمبود خواب دارید؟
همه این موارد از عادات بدی هستند که می‌توانند عملکرد سیستم ایمنی بدن بزرگسالان و کودکان را تضعیف کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سرما خوردگی و آنفلوآنزا و غیره را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید
در مورد هورمون رشد انسان چه می‌دانید؟
خندیدن

همه ما شنیده‌ایم که خنده بر هر درد بی درمان دواست. جالب اینجاست که مطالعات علمی هم این مسئله را تایید کرده و نشان داده‌اند خندیدن با افزایش سلول‌های تولید کننده آنتی‌بادی در بدن و کمک به عملکرد بهتر سلول‌های T نقش خوبی در بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن ایفا می‌کند. خنده همچنین باعث کاهش سطح هورمون‌های استرس در بدن شده و ترشح هورمون‌های خوب مانند اندروفین را افزایش می‌دهد.

گردآوری شده به همت: مهدی کردیان

 

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

8 + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا