اطلاعات‌محورخبر ببر

موضوع غیب شدن سهمیه‌های بنزین چیست؟

موضوع غیب شدن سهمیه‌های بنزین درست از فردای اعلام خبر افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن اعلام شد.

البته در آن زمان انگشت اتهام به سمت جایگاه داران بنزین بود.
اخبار تایید نشده حکایت از کم فروشی پمپ بنزین‌ها داشتند اما اطلاعیه جدید شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی چهره‌ی دیگری از کم شدن سهمیه‌های بنزین را نشان داد. ماجرا از آنجایی شروع شد که کم فروشی به عنوان یک فرضیه مطرح شد و بررسی‌ها از پمپ بنزین‌ها در دستور کار قرار گرفت.

پس از آن شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی دلیل فرار سهمیه‌های بنزین از کارت‌های سوخت را عدم سوخت گیری صحیح توسط مردم اعلام کرد.
شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد:
چون افراد پیش از پایان سوخت گیری کارت را از کارتخوان کارت سوخت خارج می‌کنند و در پی آن شاهد کاهش ۱ تا ۴ لیتری سهمیه از کارت سوخت خود هستند.
با رعایت این نکته هم گره‌‍‌ای از این مشکل باز نشد و همچنان مزدم شاهد کاهش سهمیه‌ها بودند که به صورت عجیب و غریبی غیب می‌شدند.

با بالا گرفتن شکایت‌های مردمی در روز‍‌های اخیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اطلاعیه جدیدی را صادر کرده و پرده از غیب شدن عجیب و غریب سمهیه‌های بنزین برداشته‌است!

بر اساس این اطلاعیه، طراحیه سامانه هوشمند سوخت برای جلوگیری از تخلف حاصل از خارج کردن کارت سوخت در حین سوخت گیری به این صورت عمل می‌کند که با وارد کردن کارت در کارتخوان و مشخض شدن میزان سهمیه با شروع سوخت گیری ابتدا ۳.۹۹ لیتر از سهمیه کسر می‌گردد و سوخت گیری آغاز می‌شود.
پس از اتمام پیمانه‌ی اول، ۳.۹۹ لیتر دیگر از سهمیه کم می‌شود و مجددا سوخت گیری ادامه پیدا می‌نماید.
این فرآیند به صورت پیمانه پیمانه تا انتهای سوخت گیری ادامه می‌یابد.
بنابراین اگر در حین سوخت گیری کارت از کارتخوان خارج شود، مقدار باقیمانده از ۳.۹۹ لیتر از سهمیه‌ی آن کارت کسر می‌شود.

بیشتر بخوانید
دانش پژوهان فقط یک نام نیست، یک فرهنگ است

به عنوان مثال اگر دو لیتر سوخت گیری انجام شود و کارت را خارج کنیم، ۱.۹۹ لیتر بیشتر از سهمیه‌ی آن کارت کسر می‌شود و اگر همان کارت دوباره وارد همان کارتخوان شود؛ سهمیه‌ای که بیشتر از لیتراژ برداشته شده از نازل کسر می‌شود و به کارت بر‌می‌گردد.

در این اطلاعیه تاکید شده که در صورت خارج کردن زود هنگام کارت سوخت از کارتخوان جایگاه، سوخت گیری قطع و لیتراژ مذکور از سهمیه کسر می‌شود اما صرفا به اندازه‌ی لیتراژ سوخت گیری شده از مردم هزینه دریافت می‌شود.

این اطلاعیه نشان می‌دهد که غیب شدن سهمیه‌ها در واقع عدم اطلاع مردم از پیمانه‌هایی بوده که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای سوخت گیری در نظر گرفته اما مردم را از آن مطلع نکرده‌است.

خب پس برای جلوگیری از کم شدن سهمیه‌ها چه باید کرد؟

افراد باید در هنگام سوخت گیری مضربی از عدد ۳.۹۹ را انتخاب کنند تا میزان بنزین دریافتی از عدد کسر شده از کارت سوخت برابر شود.
به این معنا که به جای ۴ لیتر سوخت گیری ۳.۹۹ لیتر را رعایت کنند یا به جای آنکه ۸ لیتر سوخت را روانه خودروی خود نمایند، عدد ۷.۹۸ لیتر را رعایت نمایند چون اگر این عدد به ۷.۹۹ لیتر برسد عملا ۳.۹۸ لیتر بنزین از سهمیه بنزین آنها کسر می‌شود.
در موارد دیگر هم به همین صورت است.
به طور مثال به جای دریافت ۱۲ لیتر بنزین با مشاهده ۱۱.۹۷ لیتر شوخت گیری را باید متوقف کرد.

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا