موسیقی را عزیز بداریم، موسیقی چیز کمی نیست!

اینها صحبتهای فوق العاده زیبای استاد الهی قمشه ای دربارهی موسیقی است که بیان می کند موسیقی خوب روح انسان را به ابدیت متصل میکند.
مشروح صحبتهای ایشان چنین است:
“موسیقی خوب، ذکر خداست!
موسیقی را عزیز بداریم، موسیقی چیز کمی نیست!
رسالت موسیقی همان رسالت انبیاست. اگر بگویند موسیقی قرار است چه سرویسی ارائه کند، سرویس لهو و لعب قرار نیست که ارائه کند. این ماییم که موسیقی را با لهو و لعب یکی کردهایم!
می گویند به هنگام عزاداری که اصلا نباید نواخته شود. این در حالی است که یکی از موارد اصلی استفاده از موسیقی به هنگام عزاداری است تا فرد عزادار آرام شود.موسیقیای مینوازند که روح انسان را به ابدیت متصل مینماید.”“وقتی موسیقی خوب مینوازند مفهومش این است که : «غصه نخوریا… درسته که من موسیقی عزا مینوازم اما تو بایستی که آرام باشی. بهت میگویم او نزد پروردگارش رفت، رفت در آسمانها همان طور که در آیهی ۸ سوره جمعه در قرآن آمده {ثم تردون الی عالم الغیب}. فکر نکنی که زیر خاک رفتهای، تو با این موسیقی پرواز کن و به دنبال ما بیا تا من به تو نشان دهم که به کجا بردنش.» موسیقی در حال بیان چنین چیزی است. بنابراین موسیقی تماما ذکر است. آن چیزهایی که فراموش کردهایم. آن قرار دادی که ما در سورهی یاسین بستهایم که می فرماید: {احد الیکم یا بنی آدم} که ای بنیآدم من با تو قرار داد نبستهام که {ان لا تعبد الشیطان}!”
“این قرار داد را باید کسانی به ما خاطر نشان کنند. خداوند رسول اکرم و سایر انبیا را فرستاد، پس از آنها اولیا الهی و شعرای آسمانی بزرگی مانند سعدی و حافظ را فرستاد و هدف از یاد نبردن همین موضوع است که تو آدمیزادی و بندهی خداوند هستی. بنابراین برای موسیقی تقسیم بندی حلال و حرام قائل نشویم. به خوب و بد تقسیم نماییم. طبیعتا بد آن حرام است همان طور که هر چیز دیگری بدش حرام است. موسیقی بد، چیزی است که شباهتی به موسیقی ندارد و از شان موسیقی برخوردار نیست. موسیقی بد این چنین است که فرد بیهویتی که مشخص نیست از کجا آمده و نه موسیقی سرش میشود و نه آهنگسازی بلد است بیاید بی حساب و کتاب برای خودش یه چیزی بنوازد.”