۷ تا از معیارهای انتخاب سگ | موقع انتخاب سگ این موارد را در نظر بگیرید

بابت حضورتان در این صفحه به شما تبریک میگویم، زیرا بهدنبال معیارهای انتخاب سگ هستید و این نشان میدهد که برخلاف برخی از هموطنانمان قصد ندارید بدون آگاهی و اطلاعات کافی یک سگ را به محل زندگیتان ببرید و وابستهاش کنید و خیلی سریع هم او را به جای قبلی برگردانید. در ادامه به همراه یکدیگر خواهیم دید که برای انتخاب یا خرید سگ باید چه معیارهایی در نظر گرفته شوند.
داشتن عزم راسخ برای نگهداری از سگ
نکتهای که پیش از پرداختن به معیارهای انتخاب سگ باید به آن پرداخته شود این است که باید پیش از انتخاب یا خرید سگ کاملاً آمادگی نگهداری از سگ را داشته باشید. تصمیمتان باید کاملاً قاطع و عزمتان کاملاً راسخ باشد. کم نبودهاند کسانی که بهسبب شیطنتها و شیرینیهای سگها تصمیم به نگهداری از آنها گرفتهاند اما مدتی کوتاه نگذشته که تصمیمشان برگشته و پشیمان شدهاند.
در این بین، کسی که بیشتری ضرر را متحمل میشود سگ است. البته اینکه بهدنبال معیارهای خرید سگ هستید تا حد بسیار زیادی نشان میدهد که قرار است با آگاهی کامل سگ را انتخاب کنید و احتمالاً تصمیمتان تصمیمی لحظهای و نیندیشیده نیست؛ اما به هر حال، بهتر است کاملاً مطمئن باشید و پس از اطمینان کامل نسبت به انتخاب سگ اقدام کنید.
داشتن شرایط مناسب برای نگهداری از سگ
افزون بر مورد فوق، نکتهای دیگر که حتماً باید پیش از ذکر معیارهای انتخاب سگ به آن اشاره شود این است که برای نگهداری از سگ، صرف عزم راسخ کافی نیست، بلکه یک سری شرایط اولیه نیز باید وجود داشته باشند.
فارغ از آنکه چه نوع سگی در منزل نگهداری خواهید کرد، همهی سگها نیازهایی دارند که شما به عنوان صاحب سگ باید بتوانید این نیازها را تأمین کنید. مثلاً باید بتوانید غذای مناسب، اسباببازی مناسب، کلبه، تخت یا مکانی برای خواب سگ و چند چیز دیگر تهیه کنید. نوع غذا، نوع اسباب بازی، نوع مکان خوابیدن سگ و … به نوع سگی که انتخاب میکنید وابسته هستند اما موجودیت این شرایط به نوع سگ وابسته نیست چرا که تقریباً تمامی سگها به این موارد نیاز دارند.
بنابراین باید توانایی مالی داشته باشید تا بتوانید شرایط مناسب سگ را فراهم آورید. حال با این توضیحات کوتاه، نوبت به معرفی فاکتورهای انتخاب سگ رسیدهاست.
معیارهای انتخاب سگ
۱- سایز
سایز سگ یکی از مهمترین معیارهای انتخاب سگ است. باید شرایط را در نظر بگیرید و بدانید که سگ با چه اندازهای برای همزیستی با شما مناسب است. مثلاً باید در نظر داشته باشید که هدف شما از داشتن سگ چیست؟ دقیقاً سگ را برای چه کاری میخواهید؟ مثلاً اگر قرار باشد سگ را برای نگهبانی به کار گیرید، طبیعی است که نباید به سراغ سگهای کوچک بروید. در صورتی که سگ را برای خانه و برای دوستی با خودتان یا کل اهالی خانه میخواهید باید شرایط زیادی را در نظر بگیرید. مثلاً محیطی که قرار است سگ را در آن نگهداری کنید [اتاق، پذیرایی یا بالکن]، کودکان و موارد این قبیل.
کاملاً با دقت نسبت به تعیین سایز سگ دلخواهتان اقدام کنید تا پس از آوردن سگ به خانه از انتخابتان پشیمان نشوید.
۲- سطح فعالیت
دومین معیاری که باید بههنگام انتخاب سگ در نظر داشته باشید سطح فعالیت سگ است. چنانکه میدانید، سگها عمدتاً انرژی زیادی دارند و موجوداتی بازیگوش هستند، اما در میان آنها برخی بازیگوشتر و فعالتر اند و برخی دیگر بهنسبت از میزان بازیگوشی کمتری برخوردار هستند. در کل میزان سطح فعالیت سگها به نژادشان بازمیگردد. اگر شرایطتان طوری نیست که بتوانید روزی دو بار سگ را بیرون برید و کلی با او بازی کنید، بهتر است به دنبال سگهایی باشید که خیلی بازیگوش نیستند و به نسبت سایر سگها کمتر به فعالیت نیاز دارند.
۳- نگهداریهای فیزیکی
بهصرف ظاهر یک سگ نمیتوان میزان کارهایی که برای نگهداری فیزیکی از او مورد نیاز است را تعیین کرد. برخی سگها به سبب شرایط فیزیکیشان به کارها و اقدامات بیشتری در راستای نگهداری از آنها نیاز دارند. به عنوان مثال، سگهایی که ریزش مویشان بیشتر است، مدام باید موهای آنها را از سطح خانه جمع کنید یا مثلاً سگهایی که گوشهای بلند و آویزانی دارند بیشتر مستعد ابتلا به عفونت گوش هستند و بنابراین محافظت بیشتری میطلبند.
سعی کنید بر حسب حوصله و زمانی که قرار است برای نگهداری سگ خرج کنید، سگ را انتخاب کنید تا نه شما از زندگی با سگ اذیت شوید و نه سگ دچار مشکل شود.

۴- سن
سن سگ یکی دیگر از معیارهای انتخاب سگ است، چرا که بسیاری از شرایط با سن سگ تغییر میکنند. مثلاً سگهای توله نیاز به مراقبت و آموزش بیشتری بیشتری نسبت به سگهای بزرگسال دارند. اگر خیلی حوصله نداشته باشید، ممکن است تولهسگ گزینهای مناسب برای شما نباشد. در عین حال تولهسگ بهتر آموزش میپذیرد و بهتر میتوان معیارهای شخصی و تمرینهای اختصاصی را به او آموزش داد، این در حالی است که در اغلب موارد صاحب سگ بزرگسال با او تطبیق پیدا میکند و نه آن که سگ بزرگسال با صاحب خود تطبیق پیدا کند.
سگ میانسال که دیگر بسیار سختتر از سگ بزرگسال تطبیقپذیر است و همچنین عمر کمتری هم دارد. ممکن است در زندگی با او رفتهرفته وابسته شوید اما عمر او کفاف ندهد و خیلی سریع مجبور به تحمل درد هجران شوید. در کل سن سگ را دستکم نگیرید و برای انتخاب سگ، حتماً این معیار را مدنظر داشته باشید.
۵- نژاد
البته که برخی از موارد بالا میتوانند تا حدودی تعیینکنندهی نژاد مورد علاقهی شما باشند، اما همواره اینگونه نیست. در کل بهتر است یک به یک به بررسی و مطالعه در مورد نژادهای مختلف سگ بپردازید، لااقل در مورد محبوبترین و معروفترین نژادهای سگ، و پس از آن که دریافتید این یا آن نژاد از سگ میتواند گزینهای مناسب برای شما باشد بهدنبال پیدا کردن آن نژاد از سگ باشید و سایر معیارهای انتخاب سگ که در بالا به آنها اشاره شد را در نظر بگیرید.
نکتهی دیگر آن که درست است که بسیاری از افراد سگهای دارای نژاد اصیل را بیشتر میپسندند، اما نژادهای میکس نیز میتوانند گزینههایی مناسب باشند. توضیح آن که همواره اینگونه نیست که خصوصیات یک نژاد از سگ که در کتابها و مقالهها وجود دارند، در دنیای واقع نیز دقیقاً و کاملاً در سگ وجود داشته باشند. گاه یک سری عوامل محیطی نیز میتوانند بر روی خلق و خوی سگ تأثیر بگذارند. خلاصه بد نیست نگاهی هم به نژادهای میکس داشته باشید چون اولاً قیمتشان پایینتر است و ثانیاً ممکن است بیشتر از نژادهای خالص به شرایط و معیارهای شما نزدیک باشند.
۶- سلامت
طبیعتاً باید بهدنبال انتخاب سگی سالم باشید. اکثر نژادهای سگ معمولاً سخت بیمار میشوند، اما این قضیه نباید مانع از آن شود که پیش از آوردن سگ به خانه از سلامت او مطمئن شوید.
۷- هوش
بد نیست بههنگام انتخاب سگ، هوش سگ را نیز مدنظر داشته باشید.اگر به دنبال سگی هستید که بهمثابهی یک دوست و همراه در کنار شما باشد و بتوانید بسیاری از لحظات را با هم سَر کنید باید به دنبال سگی باشید که هوش بالایی داشته باشد و بتواند آموزشها و نکات تربیتی شما را خیلی زود فراگیرد.
چند نکتهی کوچک ولی با اهمیت
۱- هنگامی که ویژگیها و معیارهای انتخاب سگ را در نظر گرفتید و کاملاً بر طبق آنها مشخص کردید که چه نوع سگی، از چه نژادی و با چه سنی میتواند برای شما مناسب باشد، نوبت به خرید سگ میرسد. سعی کنید سگ را یا از پناهگاهها و یا از متخصصان و پرورشدهندههای حرفهای خریداری کنید.
۲- سعی کنید یکی از شرطهایتان برای خرید سگ، بردن او به نزد دامپزشک و مطلعشدن از وضعیت سلامتیاش باشد.
۳- باری دیگر تأکید بر این نکته خالی از فایده نیست که باید حتماً تصمیمتان برای نگهداری از سگ قاطع باشد و همچنین توانایی فراهمآوردن شرایط مورد نیاز سگ را داشته باشید.
۴- اگر کودک در منزل دارید، حتماً به دنبال نژادهایی از سگ باشید که با کودکان سازگاری دارند.
۵- اگر در آپارتمان زندگی میکنید باید در پی سگهایی باشید که قابلیت زندگی در آپارتمان را دارا هستند.
۶- برای انتخاب سگ عجله نکنید. قرار است چند سال سگ در کنار شما باشد و بنابراین نباید در زمانی کوتاه برای مدتی دراز تصمیم بگیرید.
سخن آخر
انتخاب سگ نباید خیلی عجلهای و بدون آگاهی کافی باشد. پیش از انتخاب سگ باید معیارهایتان را فهرست کنید و مشخص سازید که در راستای هر معیار، بهدنبال چه ویژگیای هستید. پس از این کار است که دقیقاً دستتان میآید که باید بهدنبال انتخاب و خرید چه سگی باشید.
در این نوشتار به مهمترین معیارهای انتخاب سگ اشاره شد. در صورتی که فکر میکنید معیارهایی دیگر نیز وجود دارند لطف کرده و آنها را از طریق قسمت نظرات با ما و کاربران مجلهی اینترنتی خبر ببر در میان بگذارید.
همچنین بخوانید: ۱۰ روش عالی برای بازی کردن با سگ