مجریانی که آخر سر اپوزیسیون میشوند!

همان طور که قبلا هم اعلام کرده بودیم، محمدرضا حیاتی ممنوعالتصویر شد و علت کنار گذاشتن وی آن هم پس از ۳۹ سال گویندگی و اجرای خبر در صدا و سیما، تنها برای یک مصاحبه جنجالی اینترنتی و اعلام علاقه و عرض ارادت آقای حیاتی به ابراهیم حامدی، ملقب به ابی بود.
حیاتی در این رابطه به روزنامه هفت صبح گفته بود:
هر حرفی زدم فقط از روی صداقت، حرف دلم و مردم بود!
این در حالی است که ماجرای اظهار نظر حیاتی درباره عرض ارادتش به ابی، در فضای مجازی هم بازتاب گستردهای داشت و تبدیل به نوعی ترند در شبکههای اجتماعی شد. از واکنش اینستاگرامی ابراهیم حامدی به ممنوعالتصویری حیاتی گرفته تا تحلیل سیستم رفتاری حیاتی توسط کاربران شبکههای اجتماعی. حتی کار به جایی رسید که گمانهزنیهایی توسط کاربران در مورد مقصدی احتمالی بعدی و فعالیت در شبکههای ماهوارهای فارسی زبان به گوش رسید و برخی هم بر این باور بودند که او به عمد چنین کاری را انجام داده است.
البته به زعم برخی تصورات، پنداری تغییر مسیرهای این چنینی در پوسته اپوزیسیون، یک مسیر امتحان پس داده است که به این واسطه آینده بسیاری از هنرمندان، مجریان و سایر قشرهای شناخته شده را تضمین خواهد کرد با تمام این اوصاف حیاتی در تازهترین مصاحبه خود عنوان کرده که امیدوار است ممنوعالتصویریاش موقتی باشد.
حیاتی که از سال ۱۳۶۰ وارد صدا و سیما شد، براساس قانون باید در سال ۱۳۹۰ بازنشست میشد اما تا همین اواخر بارها حضورش در مجموعه صدا و سیما تمدید شد. وی اخیرا وارد دنیای تبلیغات فضای مجازی و اینستاگرام هم شده است کما اینکه پیش از محدود شدنش به این حیط بر خلاف قانون صدا و سیما ورود کرده بود، اما جالب است بدانید الطاف سازمان صدا و سیما به حیاتی تنها به اینجا ختم نمیشود؛ چرا که یکی از فرزندانش، به درخواست وی برای کار در معاونت سازمان سیاسی سازمان فراخوانده میشود!
با این حال محمدرضا حیاتی تنها نمونهای از این طیف مجریان در صدا و سیما با چنین حاشیهای نیست و احتمال قریب به یقین هم نخواهد بود…!
سید محمد حسینی طباطبایی
شاید بتوان برای معرفی شاخص این طیف از مجریان، به سید محمد حسینی طباطبایی اشاره کرد. حسینی از ابتدای شروع به کار خود در شبکه تازه تاسیس تهران، در فاصله سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۴، مجری این شبکه بود اما در دیگر شبکههای سازمان هم فعالیت میکرد و برنامههای پربینندهای مانند محله بنده نواز، جشن رمضان، مسابقه سیمرغ، مسابقه تلفنی و … در زمان خودش داشت و در زمره مجریان کاریزماتیک تلویزیون به شمار میرفت تا اینکه از دنیای مجریگری کناره گرفت. بعد از خداحافظی حسینی در سال ۱۳۸۴ شایعاتی درباره افتتاح بنگاه معاملات ملکیاش در قبرس و اختلاس وی از منابع مالی برنامه جشن رمضان هم شنیده شد.
حسینی در اولین گامهای تغییر مسیر خود در خارج از ایران به ساخت و اجرای برنامه ام شو با مضمون طنز سیاسی در شبکه ضد انقلابی صدای آمریکا روی آورد و پس از آن در برنامه رادیویی ری استارت بازگشت دوباره خود به اجرا را با عنوان «بازگشت انسان کامل» معرفی کرد. در همین برنامه بود که چالش زشت و مذموم و سراسر حاشیه آتش زدن مساجد را به راه انداخت. وی در ادامه حتی پارا فراتر گذاشت و در اقدامی توهین آمیز و خائنانه، ایران را به حمله نظامی تهدید کرد…!
محمود شهریاری
وی نمونهای دیگر از مجریانی است که سالها متمادی در تلویزیون و رادیوی ملی کشور مشغول به کار بود و پس از چند دوره ممنوعالصویری طولانی مدت در رسانه ملی، حضور خود را در شبکههای اجتماعی پررنگ کرد و با واکنش نشان دادن و پرداختن به مشکلات اجتماعی و ضعفهای مدیریتی کشور در صفحه اینستاگرامی خود برمخاطبانش افزود.
محمود شهریاری پس از آنکه در شبکههای اجتماعی از عملکرد حکومت در مقابله با شیوع ویروس کرونا انتقاد کرد، خصوصا زمانی که فیلم صحبتهایش در رابطه با چرایی برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن آن هم در شرایطی که موج نگرانی درسطح جامعه بابت ورود این بیماری به کشور وجود داشت، وایرال شد؛ شامگاه ۲۷ فروردین توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شد. پس از آزادی از زندان، تست کرونای محمود شهریاری، مثبت اعلام شد. وی زمانی که برای درمان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مدائن بستری بود با انتشار ویدئویی این خبر را اعلام کرد.
سینا ولیالله
سینا ولیالله از چهرههای شناخته شده شبکههای فارسی زبان برون مرزی نیز در روزگار جوانیاش از مجریان شبکههای داخلی بود اما پس از مهاجرت از ایران در شبکه ماهوارهای pmc مشغول به عنوان مجری و گوینده مشغول به کار شد. سینا در زمان فعالیتش در شبکه pmc، برنامههای متنوعی نظیر مسابقه پیرامید، Box office، مصاحبه با هنرمندان، ویژه برنامه نوروزی و مسابقه تمام یا داوم را داشت. وی پس از غیبتی کوتاه، مجددا فعالیت خود را در شبکه ماهوارهای فارسی۱ با برنامهای تازه، چالشی و با حضور سلبریتیها تحت عنوان «چند شنبه با سینا» آغاز کرد. رفتهرفته بر میزان بینندگان این برنامه افزوده شد. ولیالله هم با علم به این موضوع ظنز سیاسی مسائل روز ایران را وارد مضمون استند آپ خود در حین اجرای برنامه کرد.
رمز موفقیت سینا در این چند سال اخیر را میتوان به دو عامل پیشرفت روز افزون و محسوسش در معقوله اجرا پس از خروج از صدا و سیما و حفظ برنامه خاص خودش، «چند شنبه با سینا»، آن هم با وجود تعطیلی شبکه فارسی۱ و ادامه و حفظ روند برنامه در شبکههای رادیو جوان و mbc persia، نسبت داد.
فرشید منافیزاده
فرشید منافیزاده هم از زمره همین افرادی است که در عین عضویت در سازمان صدا و سیما و در حالی که یکی از گویندگان فعال رادیو و تلویزیون ملی ایران بود، در نهایت کنار گذاشته شد. مجری محبوب برنامه «روی خط جوانی» در گذتشه نه چندان دور رادیو ایران حالا در رسانههای برون مرزی برنامه اجرا میکند. وی پس از مهاجرت از ایران، فعالیت دوباره خود را در حوزه گویندگی با شروعی دوباره در شبکه رادیو فردا آغاز کرد.
گویی فعالیت در صدا و سیما، واکنش به یک معضل اجتماعی یا ملی و در نهایت کنار گذاشته شدن از سازمان، شبیه به رزومه سازی برای تضمین ادامه روند حیات کاری در شبکههای خارجی برای برخی عمل میکند. به نظر میرسد دایره محدود صدا وسیما، سبب ساز اتفاقات پس از آن برای برخی از مجریان شده است…!
بیشتر بخوانید: امیر آقایی مگر چه گفت که صدا و سیما سانسورش کرد؟