سیاسی

کاریکاتور وهن‌آمیز سعودی‌ها علیه آیت‌الله سیستانی + واکنش مقامات عراق

یک روزنامه‌ی سعودی با نام الشرق الاوسط کاریکاتوری از یکی از مراجع عظام شیعه آیت‌الله سیستانی منتشر کرده است. این کاریکاتور توهین‌آمیز، موجب بروز خشم شدید هواداران آیت‌الله سیستانی و البته شیعیان شده است. بسیاری از شیعیان در توییتر و خصوصاً برخی از مقامات عراق به کاریکاتور آیت‌الله سیستانی در روزنامه‌ی الشرق الاوسط واکنش نشان داده‌اند.

به‌عنوام مثال، نصرالشمری سخنگوی جنبش نجباء در توییتر نوشت:

سعودی‌ها همان کسانی هستند که خون پاک مسلمانان را به ناحق ریخته‌اند.

علی اسدی رییس همین جنبش نیز گفت که علت اصلی انتشار کاریکاتور آیت‌الله سیستانی توسط روزنامه‌ی سعودی، فتوای دینی این مرجع که به تشکیل حشدالشعبی ختم شد است.

هادی العامری رییس ائتلاف پارلمانی الفتح نیز به این قضیه واکنش نشان داد و آن به‌شدت محکوم کرد. او در این باره گفت:

بار دیگر نظام نادان آل سعود از همه خطوط قرمز و ارزش‌های والای ملت عراق عبور کرد و به مقام مرجعیت عالیقدر آیت الله علی سیستانی- دام ظله- از طریق روزنامه الشرق الاوسط جسارت کرد. این جسارت، اهانت به احساسات میلیون‌ها سنی و شیعه، مسلمان و مسیحی داخل و خارج عراق و همه کسانی است که نقش پدرانه ایت الله سیستانی را در حفظ حاکمیت ملی و پافشاری فراوانش بر وحدت ملی و نقش بزرگ ایشان در حمایت از عراق در برابر تروریسم داعشی را می‌شناسند.

نوری المالکی نخست‌وزیر اسبق عراق نیز این اقدام مسئولان روزنامه‌ی سعودی الشرق الاوسط را محکوم کرد و در این باره گفت:

مرجعیت دینی والامقام دژ امت برای دفاع از عقیده، حفظ هویت و صیانت حقوق همه طیف‌های عراق است و ایشان طی حیات مبارکش ملجئی برای همگان در زمان‌های سخت و دشوار بوده است و از همه در سخت‌ترین شرایط و مواضع جانبداری کرد و بین عراقی‌ها با همه رویکرد‌ها و گرایش‌ها تفاوتی قائل نشد و حتی بر وحدتشان تاکید داشت و خواستار برقراری عدل و حق بود. مرجعیت راز قدرت ملتمان، پرچم وحدت آن و مایه افتخار و سربلندی آن است و این جسارت به هر شکلی که باشد نقض آشکار ارزش‌هایی است که ملتمان به آن باور دارد و حمله به مهمترین عامل وحدت این ملت و تحریک احساسات میلیون‌ها مسلمان به ویژه مسلمانان عراق است.

************

بیشتر بخوانید
جنجال کشاکش و تقابل احمدی نژاد و حداد عادل

گفتنی است که روزنامه الشرق الاوسط روزنامه‌ای مربوط به جهان عرب است و از سال ۱۹۷۸ فعالیت می‌کند. دفتر اصلی آن در لندن واقع است اما در شهرهای دیگر از جمله در شهرهای عراق نیز دفتر دارد.

همچنین بخوانید: ماجرای عنایت آزغ

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

شانزده + 13 =

دکمه بازگشت به بالا