قطور، مردمانی زلزله زده در بحبوحه کرونا که نیازمند امدادرسانی هستند!

یکشنبه هفته گذشته، چهارم اسفند ماه بود که در منطقه قطور و سپس زرآباد خوی، زلزله نسبتا شدیدی آمد.
زلزلهای که دهها پس لرزه به همراه داشت و باعث تخریب بسیار وسیع در روستاهای قطور شد. بر اثر این زمین لرزه حدود ۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در ۲۸ روستا از زلزله اخیر صدمه دیده و چندین مدرسه تخریب شده و صدها راس دام تلف شدهاست. ساکنان قطور، کرد زبان و عموما دامدار هستند.
هر چند این زلزله خوشبختانه تلفات جانی نداشته اما در پی این زلزله ۱۲۷ نفر مصدوم شدند. با وجود گذشت حداقل ۹ روز از این حادثه، مردم منطقه با کمبود لباس و وسایل گرمایشی مواجهه هستند و تنها چادرهای هلالاحمر به یاری این مردم زلزله زده آمدهاست. چادرهایی که در این سوز و سرمای پایان زمستان نمیتواند زلزلهزدگان را گرم کند و حتی گفته میشود برخی از زلزلهزدگان، از وجود همین چادرها هم بی بهرهاند.
معاون استناندار آذربایجان غربی در این باره میگوید:
بیمه، خسارت زلزلهزدگان قطور را تا پایان سال پرداخت میکند.
به گفته این کقام مسئول زلزلهزدگان برای بازسازی و تعمیر خانههایشان تا سقف یک میلیارد ریال، تسهیلات بلاعوض یا وام بانکی با بهره کم دریافت میکنند. مبلغ تسهیلات بانکی که با بهره پایین عنوان شده، ۴۵۰ میلیون ریال است. بنیاد مسکن نیز وعده تسهیلات ۱۰۰ میلیون ریالی بالاعوض دادهاست. مسئولین مربوطه نیز در حالی وعده از بازسازی مناطق زلزله زده و خانههای زلزلهزدگان میدهند که زلزلهزدگان سرپل ذهاب پس از گذشت ۳ سال هنوز در کانکس زندگی میکنند.
ایران در رتبه سوم مخاطرات جهانی قرار دارد. مخاطراتی که بر اساس آمارهای رسمی جان ۱/۵ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار میدهد. در پی وقوع همین مخاطرات، هزینه جبران خسارات طبیعی در ایران، رقمی در حدود هزار و صد میلیارد ریال برآورد شدهاست. بر طبق آمارهای جهانی، از سال ۱۹۰۰ تاکنون بیش از ۳۳ هزار زلزله بزرگ در ایران ثبت شدهاست.
در این روزهای شلوغ کرونایی، قطور و زلزلهزدگانش را فراموش نکنیم!
بیشتر بخوانید: قطور، مردمانی زلزله زده در بحبوحه کرونا که نیازمند امدادرسانی هستند!