پزشکیخبر ببر

آیا با قرنطینه شمال کشور، می‌توان زنجیره انتقال ویروس را در هم شکست؟

از ساعت ۱۰:۳۰ صبح جمعه هفته گذشته، ورود خودروها به استان گیلان ممنوع شد.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی گیلان همان روز در این باره طی مصاحبه‌ای تلفنی با شبکه خبر گفت:

این اقدام برای مقابله و پیشگیری از گسترش بیشتر بیماری کرونا انجام می‌شود. استان گیلان به شدت درگیر با این بیماری است و وضعیت در گیلان اضطراری است. از مردم تقاضا داریم با ما همکاری داشته باشند تا بتوانیم با این ویروس مبارزه جدی داشته باشیم و انشالله بتوایم آن را کنترل کنیم.

استاندار گیلان هم در مصاحبه‌ای به شرح زیر اعلام کرد امسال، استان گیلان به علت شیوع بیماری کرونا با تمام احترام توان پذیرایی از مهمانان نوروزی را ندارد. وی گفت:

همان طور که از روزهای گذشته گفتیم ما دیگر امسال با همه مهمان نوازی که مردم عزیز گیلان دارند، اما امسال شرمنده‌ایم و هیچ مهمانی را نمی‌پذیریم و این ماجرا را به کلی تعطیل کرده‌ایم.

 

در حال حاضر استان‌های گیلان، قم و تهران آلوده‌ترین استان‌های کشور به بیماری کرونا هستند. در پی شیوع بیماری و بحران ایجاد شده در استان گیلان، مازندران هم تدابیر مشابهی را اعلام کرده‌است. اقداماتی چون چک و بررسی مسافران ورودی به استان یا بازگردندان خودروهای با پلاک گیلان.

استاندار مازندران هم در این رابطه اعلام کرد:

تمامی مسیرهای ورودی به مازندران به روی مسافران و افراد غیر بومی بسته‌شد!

بعد از صحبت‌های استاندار مازندران، فرماندار رامسر هم گفت: تا اطلاع ثانوی ورود مسافران به شهرستان رامسر ممنوع است!

پس از این اتفاقات، معاون وزیر بهداشت در خبری اعلام کرد، در پی تعطیلی‌های پیش آمده بر اثر شیوع بیماری کرونا سفر به استان‌های شمالی کشور ۲۰ درصد افزایش داشته‌است. چندی پیش هم ستاد مبارزه با کرونا برای جلوگیری از شیوع گسترده این ویروس مدارس تا پایان سال تعطیل کرده‌بود. با این تفاسیر به نظر می‌رسد مردم به جای خود قرنطینگی برای عبور از بحران کرونا، از این تعطیلی برای مسافرت استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید
اصطلاحات، عبارات و واژگان مربوط به آرایشگاه در زبان انگلیسی

اخیرا در مصاحبه‌ای محمود رضوانی، جانشین بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به صراحت حرف‌هایی زد که بازتاب گسترده‌ای هم در فضای مجازی داشت. وی گفت:

خیلی از افراد از من می‌پرسند که آیا این یک بحران است؟
عرض می‌کنم خدمت شما که این بحران نیست، کرونا فراتر از بحران است و به سان یک جنگ است.
تقاضای عاجزانه بنده این است که تا جایی که امکانش هست در مجامع حضور پیدا نکنید، حتی‌المقدور از منازلتان خارج نشوید و در خانه‌ها بمانید.

گفته می‌شود قرنطینه خانگی، در کنترل شیوع ویروس کرونا نقش مهمی دارد و مردم تا شکسته شدن زنجیره انتقال باید از حضور در اماکن شلوغ و پر تردد بپرهیزند. به این نکته باید خوب توجه کرد که این بیماری برای انتقال و سرایت به حضور تک‌تک ما احتیاج دارد و اگر در کنا یکدیگر در جامعه حاضر نشویم، ویروس توان انتقالش را از دست می‌دهد و بعد از دو هفته دیگر می‌توان نفس راحتی کشید.

افق پیش‌رو برای سفر رفتن در این شرایط چیست؟

سفر به استان‌هایی که آمار بالایی از مبتلایان به کوید-۱۹ دارند و سایر استان‌ها در این شرایط؛ فقط مسافر را در معرض ابتلا قرار نمی‌دهد بلکه مسافر را تبدیل به یک انتقال دهنده برای ویروس کرونا می‌کند. این در حالی است که احتمال انتقال ویروس به افراد دیگر تا ۱۴ روز بعد هم وجود دارد. به همین منظور برای کنترل بیماری کرونا، مسئولین استانی استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، کرمانشاه، خراسان رضوی، اصفهان، یزد فارس و بوشهر ممنوعیت سفر اعلام کرده‌اند.

تا به امروز آمار رسمی از مبتلایان به بیماری کرونا در کشور، ۸ هزار و ۴۲ نفر است که از این بین ۳۵۴ تن جان خود را از دست داده‌اند. استان گیلان هم با حدود ۶۰۰ نفر مبتلا وضعیتی بحرانی از نظر تعداد مبتلایان به این بیماری را دارد. پس از گیلان، دو استان شمالی دیگر یعنی مازندران و گلستان هم چندان وضعیت خوبی ندارند.

بیشتر بخوانید
سرنوشت اینترنت در ایران به کجا خواهد رسید؟

با وجود رشد گسترده‌ای که بیماری کرونا در کشور دارد باید درصدد رعایت هر چه بیشتر راه‌کارهای پیشگیری برآمد مهم‌ترین آنها در حال حاضر دوری از مراکز شلوغ و پرتجمع است. بهتر است در این شرایط، شهروندان حتی‌الامکان در خانه بمانند و از تعطیلات پیش آمده برای خرید و مسافرت استفاده نکنند. باید منتظر ماند و دید راهکار دولت و وزارت بهداشت کنترل هر چه سریع‌تر این بیماری چیست؟

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

دو × چهار =

دکمه بازگشت به بالا