قرنطینه خانگی چه ضرورتی دارد؟

شیوع بیماری کرونا در کشور کاملا جدی است.
امروز میخواهیم مطالبی را در مورد قرنطینه خانگی بگوییم.
اصلا یعنی چی که باید خانه بنشینیم؟
برای جواب دادن به این سوال باید اول درک کنیم، اپیدمی چیست؟!
به مبتلا شدن تعداد بیشتر از حد انتظار به یک بیماری، اپیدمی یا همهگیری میگویند.
نمودار تمام اپیدمیها به شکل زیر است:
محور عمودی این نمودار همانطور که میبینید تعداد متلایان و محور افقی زمان سپری شده را نشان میدهد.
اپیدمی از یک نقطه شروع میشود و به تدریج با افزایش تعداد مبتلاها به نقطه اوج خودش میرسد و باز به تدریج با کاهش تعداد مبتلاها فروکش میکند. خب نکتهای که در اینجا وجود دارد این است، میگویند در اپیدمیهای ویروسی زمانی که ۶۰ درصد افراد جامعه به ویروس آلوده شدند، این نمودار به نقطه مینیم خود میرسد. پس بهتر نیست زودتر مبتلا شویم و از دستش خلاص شویم؟
برای اینکه به این پرسش بتوانیم درست پاسخ دهیم باید نمودار خاص خودش را به خوبی درک کنیم.
خط ظرفیت پاسخگویی به بیمار در سیستم بهداشت و درمان کشور که در نمودار بالا به تصویر کشیده شده معمولا ثابت است و در کوتاه مدت امکان تغییرش وجود ندارد. حال میخواهیم ببینیم در اپیدمیها چه اتفاقی میافتد؟
همان طور که میبینید نقطه پیک یا اوج زیر خط توان پاسخگویی سیستم بهداشت و درمان باقی ماندهاست. در نتیجه مشکل خاصی هم پیش نمیآید.
چه زمانی مشکل پیش میآید؟
همان طور که در تصویر زیر میبینید در چنین زمانی با مشکل روبهرو هستیم. زمانی که تعداد مبتلایان در مدت کوتاهی به شدت افزایش پیدا کند و از خط ظرفیت پاسخگویی سیستم بهداشت و درمان فراتر برود. در این حالت بیماران روی همان تختهای بیمارستانی معالجه میشوند و تعداد کمی هم فوت میکنند اما در حالت دوم افراد در کف راهروها و حیاط بیمارستانها خوابانده میشوند و متاسفانه آمار مرگومیر به شدت بالا میرود. همین موضوع مهمترین دلیل برای خانه نشینی در چنین شرایطی است.
انتخاب شرایط نمودار آبی رنگ یا قرمز رنگ با خودمان است. به این کار قرنطینه نمیگوییم. به این عمل خانه نشینی خودخواسته یا ایزولاسیون میگوییم یعنی نیازی نیست به کسانی که شمال میروند فحش بدهیم و حرص بخوریم. فقط کافی است اگر مجبور نیستیم بیرون نرویم و به بهبوی شرایط و قرار گرفتن در شرایط نمودار آبی رنگ کمک کنیم.
البته شکی نیست که خیلی از مشاغل در حال حاضر نمیتوانند سر کار نروند که تعداد این دسته هم کم نیست. مشاغلی مانند نیزوهای امدادی، انتظامی، کادر درمان و …!
پس کاری که باید بکنید این است که اگر مجبور نیستید، بیرون نروید.
۲ نظرها