بین‌المللیزیست ‌محیطی

فاجعه سال جدید میلادی: بر پایی جهنم در استرالیا

آتش سوزی در استرالیا باعث نگرانی چهره های جهانی مانند گرند تونبرگ و برنی سندرز و رسانه های بین المللی از جمله نیویورک تایمز ، بی بی سی و وال استریت ژورنال شده است.

سیاستمداران و فعالان تغییر اقلیم و محیط زیستی در سراسر جهان با ابراز وحشت از وقوع بحران آتش سوزی در استرالیا، اظهار داشتند که این حادثه دهشتناک بیانگر وضعیت اضطراری آب و هوایی دنیاست.

هیلاری کلینتون معاون سابق ریاست جمهوری آمریکا در دوره باراک اوباما گفت:
آتش سوزی های اخیر استرالیا که در جریان گرمترین سال استرالیا آغاز شده است، دیگر جای هیچ پرسشی را از تأثیر تغییرات آب و هوایی باقی نمی گذارد.

کلینتون در ادامه گفت:
“با آتش سوزی رخ داده در استرالیا و آب شدن یخچال‌های قطب شمال، مشخص است که ما در شرایط اضطراری آب و هوایی هستیم.”

برنی سندرز، نامزد دموکرات‌ انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده هم گفت که صحنه های استرالیا “به طور فزاینده ای در سراسر جهان رواج می‌یابد” و باید فراخوانی  انجام شدنی برای اقدام صحیح صادر کرد.

وی گفت:
“آنچه امروز در استرالیا اتفاق می افتد به طور فزاینده‌ای در سرتاسر جهان رایج می شود. اگر ما در برابر تغییرات اقلیمی نایستیم و سیستم انرژی خود را از سوخت های فسیلی دور نکنیم، آینده زمین را در معرض خطر قرار داده‌ایم. پس باید سنجیده عمل کنیم. “

نویسنده گاردین، نائومی گرگ پیامی از ارسال پیام یک پدر استرالیایی در مورد زمانی که در آتش سوزی به دام افتاده‌بود؛ به  نخست وزیر استرالیا، اسکات موریسون خبر داد و آن را به اشتراک گذاشت.

بیشتر بخوانید
4 سال بازی هوشمندانه کیم با ترامپ

در این پیام آمده است:
“سلام اسکات موریسون، من و خانواده‌ام درست قبل از بسته شدن جاده از مالاکوتا بیرون رفتیم و چهار روز را در نیو‌سات‌ولز در محاصره آتش سوزی مهیب سپری کردیم. من می توانم به شما اطمینان دهم که کریکت در آرامش کامل برگزار شده‌است. امیدوارم که شما در زمینه‌های دیگر خوب باشید چون یقینا شما یک نخست وزیر بی فایده هستید. “

موریسون در طول بحران آتش سوزی، به دلیل خود‌ داری از صحبت کردن درباره سیاست‌های تغییر آب و هوا شدیدا مورد انتقاد قرار گرفته است.
روز پنجشنبه، وی پیوند میان کاهش تولید گازهای گلخانه ای و محافظت از محیط زیست پذیرفت ، اما در همین حال اذعان به کافی بودن سیاست های اقلیمی دولت داشت.

گرتا تونبرگ، فرد سال مجله تایم؛ پوشش گسترده ای از تخلیه‌های گسترده و تصویری از ویرانی‌ها را در ذیل هشتگ #Thisisfine به اشتراک گذاشته‌است.

آتش سوزی‌ها توسط رسانه‌های مختلف در سراسر جهان پوشیده شده‌است.
از مصاحبه‌های منتشر شده در وال استریت ژورنال نظیر: ” ما فرار می کردیم. آتش سوزی در این فصل بسیار وحشتناک است ” یا تا تایمز با عنوان: “هزاران نفر در آتش سوزی آخرالزمانی در سواحل استرالیا به دام افتادند.” و یا نیویورک تایمز “هزاران نفر به ساحل رفتند در حالی که آتش سوزی استرالیا، آسمان را به رنگ خون در آورده‌است”
آتش سوزی استرالیا از مطالب پر بازدید این روز‌های وب سایت BBC و CNN بود.

تیتر CNN با عنوان “آتش سوزی مهلک استرالیا هیچ نشانه‌ای از متوقف شدن نشان نمی دهد” به این حادثه پرداخت در حالی که BBC بر روی تخلیه‌های گسترده با این عنوان متمرکز شده‌است: “جدال برای فرار از منطقه در حال تخلیه/ تهدیدات آتش سوزی گسترده‌تر می‌شود “.

بیشتر بخوانید
پادشاه سعودی به دلیل التهاب کیسه صفرا راهی بیمارستان شد

در نیوزلند، محلی که یخچال‌های طبیعی به دلیل دود ناشی از استرالیا، به رنگ قهوه‌ای و آسمان به رنگ قرمز تغییر یافتند، بسیاری موریسون را هدف انتقاد‌ها قرار می‌دهند.

نخست وزیر قبلی زلاند‌نو، هلن کلارک گفت: آتش سوزی در منطقه کوه‌های بکر نیوزلند تأثیر می‌گذارد.
کلارک توئیت کرد:
“تأثیر خاکستر بر روی یخچال‌های طبیعی احتمالاً ذوب شدنشان را تسریع می‌کند. حال می‌‌توان به وضوح دید که چگونه فاجعه یک کشور تأثیرات گسترده ای دارد.”

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

نوزده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا