علی اکبر طبری – مرد مرموز و پر سروصدای این روزهای دستگاه قضا کیست؟

علیاکبر طبریپور، معاون پیشین امور اجرایی و فنی مهندسی حوزه ریاست رئیس سابق قوه قضائیه بود. در دوره ریاست آیتالله سید محمود هاشمی شاهرودی، مدیر امور مالی و مدیر امور خدماتی و رفاهی بود. وی در دوره ریاست آیتالله لاریجانی، ابتدا مدیر کل امور اجرایی و سپس معاونت اجرایی حوزه ریاست شد، اما ابراهیم رئیسی، هفت روز پس از آنکه بر مسند ریاست قوه قضاییه نشست، در حکمی طبری را برکنار کرد.
نام اکبر طبری در فاصله چهار ماه پس از برکناریاش، در اواخر سال ۹۷ بارها تکرار شد. اولین بار، به صورت واضح در ۲۳ تیر ماه سال ۹۸، حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر بازداشت طبری را اعلام کرد. همچنین علیرضا زاکانی، نماینده منتخب مجلس یازدهم هم، علیاکبر طبری را عنصری فاسد در قوه قضاییه نامید.
علیرضا زاکانی در مناظرهای که با تاجزاده داشت، چنین گفته بود:
اکبر طبری دو رئیس قوه قضاییه را بیچاره کرد و عزل او کافی نیست؛ باید محاکمه شود!
با وجود اینکه در طی ۲۰ سال گذشته، طبری سمتهای مهمی در قوه قضاییه داشته اما کمتر تصویری از او در رسانهها منتشر شده است. جالب است بدانید طبری که بیشتر دوران فعالیتش را در قوه قضاییه گذرانده تخصصی در مسائل حقوقی ندارد و تحصیلاتش مهندسی است.
از پروژههایی که طبری مسئولیت ساخت آن را بر عهده داشته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مجتمع اقامتی رفاهی شاهچراغ شیراز
- مرکز فوق تخصصی دندانپزشکی قوه قضاییه
- مجموعه آبی و استخرهای شیراز و مشهد و سرعین
- مجتمع فرهنگی رفاهی بزرگ میلاد مشهد
در همین پرونده فساد مرد مرموز دستگاه قضا، ۱۷ نفر بازداشت شدند. در میان این ۱۷ نفر یک قاضی شاغل و یک قاضی بازنشسته وجود دارد و در دی ماه سال گذشته بود که مشخص شد، تعداد قاضیان متهم این پرونده، سه نفر است.
با بررسیهای انجام شده در این پرونده، مشخص شد که رد پای طبری در پرونده علی دیواندری، متهم اقتصادی نیز دیده میشود. در بیستوسومین جلسه رسیدگی به پرونده دیواندری به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور، نماینده دادستان خبر از ارتباط او با اکبر طبری داد. پس از این اتفاق، محمود صادقی، در واکنش به بازداشت طبری خواستار رسیدگی به تصرفات مشارالیه در وجوه امانی مردم شد.
از ناشنیدههای دیگر درباره وی اینکه، طبری عضو هیئت رئیسه فدراسیون کنگفو و هنزهای رزمی هم بوده است. دیگر اینکه گزارشهایی حکایت از حضور و فعالیت طبری در دهه هشتاد آن هم در صنعت خودرو ساری کشور دارند.
بیشتر بخوانید: قاضی منصوری دستگیر شد
۳ نظرها