صادرات بیش از ۳۲ میلیارد دلار کالا در سال ۹۸

قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی از صادرات بیش از ۳۲ میلیارد دلار کالا در سال ۹۸ خبر داد.
لزوم تنوعسازی در بازارهای هدف
به گزارش خبرگزاری سروش، حسین مدرس خیابانی در نشست کارگروه توسعه صادرات استان خراسان جنوبی، اظهار داشت:
برداشتن سنگها از جلوی پای صادرکنندگان اولویت دولت است، هرچند در این شرایط تحریم، دولت نمیتواند مانند گذشته مشوقهای صادراتی را به تولیدکنندگان ارائه کند، حداقل انتظار صادرکنندگان این است که سنگی جلوی پای آنان گذاشته نشود.
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی بیان کرد:
در بحث بازارهای صادراتی هدف در کشور تمرکز خاصی وجود دارد که باید تنوعسازی در بازارهای هدف انجام شود.
وی افزود: تمرکز خاصی نیز در زمینه تنها چند قلم کالای صادراتی داریم که در این زمینه تلاش میکنیم از این موقعیت افزایش نرخ ارز بتوانیم تنوعی در بخش صادرات کالایی نیز ایجاد کنیم.
مدرس خیابانی گفت: درخصوص مسائل گوناگون حوزه تجارت از جمله برندسازی، بازاریابی و احداث زیرساختهای تجاری یک بسته تجاری پیشنهاد دادیم و این بسته به عنوان یک بسته حمایتی با سه امضا میان وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و ریاست سازمان برنامه و بودجه آماده شده که بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل بانک توسعه صادرات و بانکهای عامل دارد و از این محل اعتباری برای توسعه برندسازی اختصاص خواهد یافت.
وی در ادامه اظهار کرد: بیش از ۳۲.۵ میلیارد دلار در ۹ ماه امسال به کشورهای مختلف جهان صادرات شده و با احتساب رقم واردات در مجموع تراز تجاری کشور ۶۵ میلیارد دلار است.
تاخیر در استرداد مالیات بر ارزش افزوده
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی یکی از مشکلاتی که تولیدکنندگان با آن دست به گریبان هستند را تاخیر در استرداد مالیات بر ارزش افزوده دانست و اضافه کرد:
دیروز در جلسه اتاق بازرگانی اعلام شد که از این به بعد به صورت ماهانه فهرست بازگشت ارز صادرکنندگان به حوزه مالیاتی اعلام میشود و تاخیر حدود پنج ماه به تاخیر یک ماه تبدیل میشود که با این اقدام به بنیه نقدینگی صادرکنندگان ما افزوده میشود.
وی درادامه گفت: در زمینه اصلاح مقررات نیز هیات وزیران مصوبهای برای تسهیل مبادلات مرزی مرزنشینان داشته که به زودی ابلاغ میشود و هدف این است بتوانیم از ظرفیتهای مرزنشینی برای توسعه تبادلات مرزی و نیز تامین نیازهای کشور استفاده کنیم.
مدرس خیابانی بیان کرد: با تحریمهای مضاعف دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران به شدت منابع ارزی ناشی از صادارت نفتی تحت تاثیر قرار گرفته لذا امروز نقطه اتکا و توجه ویژه کشور به منابع غیرنفتی است.
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی اظهار داشت:
چند ماه است که کشور با درآمدهای نفتی فاصله گرفته است و هیچ مشکلی نداریم در حالی که در شرایط یک جنگ اقتصادی به سر میبریم و تحریمهای دشمنان در اوج است.
اعتماد به تشکلهای بخش خصوصی
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پایانه صادراتی محصولات استراتژیک خراسان جنوبی به خصوص محصولات عناب و زرشک پیگیری میشود.
مدرس خیابانی گفت: تشکیل میز ویژه افغانستان برای توسعه صادرات خراسان جنوبی نیز پیگیری میشود.
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی افزود: عمده کالاهای صادراتی کشور واردات محور هستند اما محصولات استراتژیک خراسان جنوبی جزو کالاهای سنتی ما هستند که ارزآوری و اشتغالزایی آنها برای ما خیلی مهم است، خراسان جنوبی در زمینه میز تخصصی عناب و زرشک به کشور افغانستان و پایانه مرزی برای این منظور میتواند نقشآفرینی کند تا سطح مبادلات تجاری با کشور افغانستان افزایش یابد.
وی با تاکید بر اعتماد به تشکلهای بخش خصوصی برای توسعه مبادلات ارزی و تجاری در این برهه خاص و رفع موانع آنان، بیان کرد:
فهرست خاص کالاهای مزرنشینان ویژه خراسان جنوبی پیگیری و این کالاها بازنگری خواهد شد.
مدرس خیابانی گفت: برای تامین و واردات قطعات یدکی و خودروها برای تعاونی مرزنشین خراسان جنوبی اعلام آمادگی داریم و تخفیف ویژه عوارض صادراتی برای صدور صنایع معدنی به طور خاص سنگهای گرانیتی به دلیل استفاده کمی که در کشور دارد، نیز پیگیری خواهد شد.
تکمیل زیر ساختهای خراسان جنوبی
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی افزود:
همچنین مشمول قرار گرفتن خراسان جنوبی در قانون کولهبری نیز پیگیری میشود چرا که شرایط خراسان جنوبی مانند سیستان و بلوچستان است.
وی عنوان کرد: اقدامات خوبی در زمینه راه آهن در خراسان جنوبی در حال انجام است که تکمیل این زیرساختها در توسعه صادرات این استان نقش موثری دارد.
مدرس خیابانی با بیان اینکه باید زیرساختهای بازارچه ماهیرود از محل درآمد آن تکمیل شود، گفت:
با توجه به ظرفیت بازارچه ماهیرود باید پیگیری شود که منابع درآمدی آن خرج خودش شود و راهاندازی آزمایشگاه استاندارد در مرز باید اجرایی شود.
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی بیان کرد:
هزینهکرد در زمینه اشتغال، اقتصاد و مبادلات تجاری استانهای مرزی میتواند باعث کاهش برخی از هزینههای امنیتی شود.
وی گفت: خراسان جنوبی در زمینه تولید مواد پروتئینی به خصوص گوشت مرغ و تخممرغ خودکفا است اما سهمیه ویژه برنج پاکستانی، آرد، گوشت، مرغ و لوازم خانگی به این استان اختصاص خواهد یافت.
نقش مهم استانهای مرزی
مدرس خیابانی بیان کرد: در این شرایط جدید که کشور به لحاظ محدودیتهای تجاری با آن رو به رو است، نقش استانهای مرزی مهم است و خراسان جنوبی در این زمینه ظرفیتهای خوبی در زمینه صادرات و کالاهای ترانزیتی دارد.
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی افزود:
خراسان جنوبی به عنوان استان مرزی که مرز طولانی با کشور افغانستان دارد با توجه به زیرساختها خوب باید بیشتر از قبل مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بازارچه و پایانه مرزی ماهیرود این استان ظرفیت خوبی است که به اندازه کافی از این ظرفیت استفاده نمیشود تصریح کرد: باید در زمینه محصولات استراتژیک خراسان جنوبی نیز هابهای تخصصی از این استان صورت گیرد.
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی از پایانه مرزی ماهیرود در شهرستان سربیشه نیز بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری سروش، خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و در چهار شهرستان مرزی سربیشه، درمیان، نهبندان و زیرکوه بازارچه مرزی دارد اما مرز ماهیرود فعالتر از بقیه است.
بیشتر بخوانید: سقوط هواپیمای نظامی در دامنه کوه سبلان
یک نظر