آشپزینوشیدنی

طرز تهیه‌ی شیر بادام خانگی | یک شیر سالم و رژیمی خانگی

یکی از مواد اولیه‌ی اصلی برای تهیه‌ی بسیاری از کیک‌ها، شیرینی‌ها، دسرها یا حتی غذاها، شیر است و این در حالی‌ست که اکثر انسان‌ها توانایی هضم شیر قند یا لاکتوز را ندارند و با خوردن آن دچار مشکلات گوارشی می‌شوند، اما خوشبختانه جایگزین‌های زیادی برای شیر وجود دارند و شیر بادام یکی از آن‌هاست. در ادامه به طرز تهیه‌ی شیر بادام طبیعی و سالم در خانه می‌پردازیم.

طرز تهیه‌ی شیر بادام خانگی

برای درست‌کردن شیر بادام در خانه فقط به چند بادام خام، مقداری آب، یک مخلوط‌کن و تکه‌ای پارچه‌ی تنظیف نیاز دارید. برای تهیه‌ی شیربادام مراحل زیر را دنبال کنید:

۱- ابتدا ۲۰۰ گرم بادام خام را در مقداری آب خنک بریزید و آن را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید.

۲- پس از گذشت این مدت می‌توانید به‌راحتی پوست بادام‌ها را جدا کنید. بعد از جداکردن پوست بادام‌ها آن‌ها را در مخلوط‌کن بریزید.

۳- اکنون حدود ۴ فنجان آب روی بادام‌های داخل مخلوط‌کن بریزید و سپس آن را به مدت ۲ دو دقیقه هم بزنید. البته مدت زمان لازم برای هم‌زدن بادام‌ها بستگی به جنس آن‌ها و نوع مخلوط‌کن هم دارد، بنابراین هم‌زدن را تا جایی ادامه دهید که به شکل مایعی غلیظ شیر مانند درآید و بادام‌ها کاملاً با آب ترکیب شوند.

شیر بادام

در این مرحله می‌توانید برای طعم‌دارشدن شیربادام به ترکیب داخل مخلوط‌کن قهوه، پودر کاکائو، وانیل، پودر نارگیل یا هر افزودنی مناسب با سلیقه‌ی خود اضافه کنید.

۴- مخلوط بادام و آب را با استفاده از پارچه‌ی تنظیف صاف کنید تا قسمت مایع مخلوط جدا شود و قسمت جامد داخل تنظیف باقی بماند. البته می‌توانید شیر بادام را با همان ترکیبِ باقیمانده‌ی بادام هم مصرف کنید، اما اگر می‌خواهید از شیر بادام برای پخت شیرینی‌ها، دسرها و خوراکی‌های مانند آن‌ها استفاده کنید، بهتر است ابتدا آن را با پارچه‌ی تنظیف صاف کنید.

بیشتر بخوانید
ساندویچ بیکن و سالاد تخم‌مرغ | ترکیبی که نمی‌توان دست رد به سینه آن زد!

۵- شیر بادام آماده است، می‌توانید از آن به‌عنوان یک جایگزین سالم شیر استفاده کنید. می‌توانید قسمت جامد ترکیب را در ظرفی بریزید و پس از خشک‌شدن به‌عنوان آرد بادام در پخت شیرینی‌ها و کیک‌ها استفاده کنید.

شیر بادام

چرا شیر بادام بخوریم؟

برخلاف باور معمول مشکل عدم تحمل شیر قند یا لاکتوز مشکلی رایج است و اکثر انسان‌ها بعد از سن دو سالگی آنزیم لاکتاز یعنی آنزیمی که برای گوارش لاکتوز مورد نیاز است را از دست می‌دهند و جالب این است که از دست دادن آنزیم لاکتاز تقریباً در همه‌ی پستانداران پس از نوزادی به صفر می‌رسد و می‌بینیم که هیچ یک از حیوانات پس از بلوغ شیر، به‌خصوص شیر گونه‌ی دیگر را نمی‌خورند.

دل‌درد، تهوع، بازگشت اسید معده به مری، نفخ و مشکلات گوارشی مشابه از علائم فقدان لاکتاز که به نام عدم تحمل لاکتوز هم شناخته می‌شود هستند. با استفاده از جایگزین‌های شیر، مانند شیر بادام و شیر سایر دانه‌ها مثل پسته، فندق و گردو می‌توانید ضمن استفاده از خواص متعدد این دانه‌ها از مشکلات مربوط شیر لبنی هم دوری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لیموناد

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا