

بالاخره امروز پس از کش و قوسهای فراوان انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال کشور برگزار شد و شهابالدین عزیزی خادم به عنوان رئیس جدید فدراسیون انتخاب شد. درست یک سال و سه ماه قبل بود که مهدی تاج رئیس پیشین فدرایسون فوتبال به علت بیماری قلبی در بیمارستان بستری شد و به توصیه پزشکان از حضور در مسند ریاست فدراسیون استعفا داد و با صندلی ریاست خداحافظی کرد. طی این مدت فدراسیون با سرپرست اداره شد.
خوب است بدانید یکی از دلایل اصلی تاخیر در برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال عدم تایید اساسنامه فدراسیون توسط فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، بود؛ موضوعی که سه سال قبل علی کریمی، اسطوره فوتبال کشورمان در طی مناظره زندهای که با محمدرضا ساکت در برنامه نود داشت به آن اشاره کرده بود. ماجرا زمانی جالبتر شد که تا همین چند ماه پیش به زعم کارشناسان فوتبالی نسخه اولیهای که تحت عنوان اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران برای فیفا ارسال شد، نسخه کپی شدهای از اساسنامه فدراسیون فوتبال کویت بود و تنها تفاوت آن در نام کشور در فایل ارسالی بود.
پس از این ماجرا و رسانهای شدن، ابتدا موضوع انکار شد اما کمی بعد اساسنامه در نسخه جدید اصلاح و ایرانیزه شد و در آخر به فیفا ارسال شد که مورد تایید این نهاد جهانی فوتبال نیز قرار گرفت. یکی از ایراداتی که در نسخه جدید اصلاح شده این است که در نسخه اصلاح شده به افراد فوتبالی هم برای حضور در پستهای مدیریتی و اساسی فدراسیون فوتبال اجازه فعالیت داده میشود و دیگر به مانند قبل خبری از شرط سابقه مدیریتی در کار نیست. بر همین اساس بود که علی کریمی توانست در انتخابات فدراسیون فوتبال به همراه مهدی مهدویکیا ثبت نام کند و با دیگر رقبای خود به رقابت نابرابری بپردازد.
چرا میگوییم رقابت نابرابر بوده است؟ چون اگر چه علی کریمی حمایت اهالی فوتبال اعم از بزرگان و پیشکسوتان و ستارههای فعلی و سابق و مردم را در اختیار داشت اما این انتخابات محلی نبود که مردم نقشی در آن داشته باشند؛ این انتخابات محلی بود که ورزش آغشته به سیاست شده بود و لابیگری و اتفاقات غیرفوتبالی هم در آن دخیل بودند و از قبل هم قابل پیشبینی بود که زور اهالی ورزش به یک سری مسائل نچربد.
صفر تا صد ماجرای انتخابات امروز فدراسیون فوتبال
در رایگیری اولیه امروز اتفاقی که دور از انتظار و مطلوب عموم جامعه بود، رخ داد و علی کریمی با کسب ۹ رای از آرای ماخوذه نتوانست تعداد رای لازم برای حضور در دور دوم رقابت انتخاباتی را به دست بیاورد. این اتفاق در حالی رخ داد که بر خلاف بسیاری از پیشبینیها مصطفی آجرلو نیز با کسب ۱۸ رای از آرای ماخوذه از دور رقابت خارج شد و دو گزینه دیگر یعنی شهابالدین عزیزی خادم و کیومرث هاشمی به دور دوم انتخابات راه پبدا کردند.
نتیجه اولیه انتخابات فداراسیون فوتبال:
- شهابالدین عزیزی خادم ۳۵رای
- کیومرث هاشمی ۲۴ رای
- مصطفی آجرلو ۱۸ رای
- علی کریمی ۹ رای
در این حین، علی کریمی که نتوانست بیش از ۹ رای در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال بهدست آورد با تشویق اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون از تالار انتخابات خارج شد.
طعنه علی کریمی درباره انتخابات امروز: روز مهندس را با تاخیر تبریک میگویم
علی کریمی پساز انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال طی مصاحبهای که با خبرنگاران و رسانهها داشت این چنین گفت که ۹ نفری که به او رای دادهاند قصد داشتند که فوتبال واقعاً تغییر کند و امیدوار است که مدیران جدید آنها را اذیت نکند. کریمی همچنین درباه مهندسی شده بودن انتخابات امروز به طعنه گفت که باید فکر کند و روز مهندس را با تاخیر تبریک بگوید.
با انتخاب شهابالدین عزیزیخادم به عنوان رییس جدید فدراسیون فوتبال بوی احمدینژاد در فوتبال پیچید!
سوال اینجاست که شهابالدین عزیزی خادم رئیس جدید و تازه انتخاب شدهی فدراسیون فوتبال کیست و از کجا آمده است. ابتدای امر خوب است بدانید شهابالدین عزیزی خادم، امروز در دور دوم انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال کشورمان با ۴۹ رای، توانست به مدت ۴ سال به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال ایران انتخاب شود. جالب است بدانید در ۷۴ سالی که از عمر فدراسیون فوتبال میگذرد، او که ۴۳ساله است، بیستوهفتمین رئیس فدراسیون فوتبال ایران است.
نکته جالب توجه در مورد عزیزی خادم این است که او زمانی در تیم ملی فوتبال دانشجویان و مدتی هم در تیم نیروی زمینی ارتش فوتبال بازی کرده اما بیشک مهمتر از سوابق ورزشی اندکش، سابقه حضور او در ساختار سیاسی کشور است که باعث شده با عنوان مدیر احمدینژادی فوتبال شهره شود. قابل تامل اینکه عزیزی خادم سابقه عضویت در هیات مدیران ایران خودرو، مدیریت در شرکتهای زیر مجموعه وزارت رفاه، شرکت پتروشیمی امیرکبیر و شرکت پتروشیمی شازند را در رزومه مدیریتی خود دارد.
جالب توجه اینکه شهابالدین عزیزی خادم در دولت محمود احمدینژاد و در دوران وزارت رفاه پرویز کاظمی، معاون پارلمانی شخص وزیر بود و زیر نظر او بود که برنامهریزی برای باشگاه استقلال تهران صورت میگرفت. نکته دیگر در مورد عزیزی خادم اینکه او مدتی هم در هیات مدیران باشگاه سایپا حاضر بوده و در سال ۱۳۹۰ در رقابت برای حضور در هیات رئیسان فدراسیون، علی فتحاللهزاده را شکست داد اما ۶ سال بعد، در سال ۱۳۹۶، برای اخذ همین پست، قافیه را به محمود اسلامیان باخت.
جالب اینجاست که صلاحیت عزیزی خادم برای حضور در انتخابات ریاست فدراسیون یک بار در سال ۹۰ به این سبب که سابقه مدیریتی ۱۰ ساله نداشته، رد شده بود. او که متخصص روابط بینالملل منطقهای است در ماههای آینده باید با بحران تیمملی فوتبالی دستوپنجه نرم کند که با حریفان منطقهایاش هم برای رسیدن به جام جهانی به مشکل برخورده؛ آن هم تیمملیای که پیش از این دو بار پیاپی تقریباً بدون دردسر به جام جهانی صعود کرده است.
عزیزی خادم که مثل نزدیکترین رقیب خود در دور دوم انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، کیومرث هاشمی، از دولت احمدینژادیها میآید، امروز در انتخاباتی پیروز شد که علی کریمی، جنجالیترین نامزد آن، تلویحاً آن را مهندسی شده قلمداد کرد. این در حالی است که حالا عزیزی خادم وعده داده بنای فوتبال ایران را به شیوهای نوین بچیند و ساختار را به روز رسانی کند البته لازم به ذکر است که او این اتفاقات را به گذار از بحران تیم ملی موکول کرده است.
چالش بعدی عزیزی خادم میتواند بحث انتخاب شدن سخنگوی جدید فدراسیون فوتبال باشد. اتفاقی که همین ابتدای امر با مطرح شدن نام علی خطیر، کسی که مورد پیگرد نهادهای اطلاعاتی است و نقش به سزایی در جریان ایمیلهای ارسالی به باشگاه النصر عربستان در رابطه با مرحوم شدن عیسی آلکثیر پس از شادی گل مقابل پاختاکور ازبکستان داشته، تبدیل به موضوعی چالشی شده و بازخوردهای متفاوتی را چه در سطح اهالی فوتبال و چه در میان عموم مردم به همراه داشته است.