اجتماعیاقتصادی

شرکت واگن‌سازی تهران تعطیل شد | ترن‌هایی که به خوابی تلخ فرو می‌روند

پیروز حناچی شهردار تهران در آیین بهره‌برداری قطارهای متروی پایتخت گفته بود:

از تعطیلی واگن‌سازی تهران جلوگیری می‌کنیم

این گفته‌های آقای شهردار تنها ۲۲ ساعت پیش از اعلام خبر تعطیل شدن شرکت واگن‌سازی تهران از سوی محسن هاشمی، صورت گرفت. رد پای مشکل از چندی پیش با بازدیدهای بی‌سابقه مقامات در این مجموعه دیده می‌شد.

برای درک بهتر مروری داریم بر این دیدارها:

  • دیدار پیروز حناچی در اردیبهشت ماه ۹۹
  • بازدید اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در خرداد ماه ۹۹
  • دیدار دادستان کل کشور از مجموعه در ابتدای تیر ماه امسال

دیدارهای این مقامات از نزدیک صورت گرفتند، با معضلات موجود در مجموعه آشنا شدند و در آخر نیز وعده حل مشکلات را دادند.

ماجرای متروی تهران بعد از انقلاب از چه زمانی شروع شد؟

قصه متروی تهران، پس از انقلاب اسلامی به سخنرانی مشهور علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه سال ۱۳۶۸ باز می‌گردد. زمانی که ایشان تعریفی ساده و عامیانه از مفهوم مترو برای عامه مردم ارائه دادند و گفتند:

از زیر زمین راه درست می‌کنند و سرعت آن قدر زیاد است که در بنده در ژاپن، فرانسه، انگلیس، آمریکا و آلمان سوار مترو شدم و مخصوصا هم برای مترو دیدن رفتم. از نقطه‌ای که انسان سوار می‌شود تا نقطه‌ای که انسان پیاده می‌شود، یک ذره برخوردی که اعصاب انسان را نارحت کند ندارد…
تصادف ندارد و با برق کار می‌کند. یک نیروگاه کوچکی برای اداره برق متروی تهران به عنوان یک کلانشهر کافی است. هوا را کثیف نمی‌کند و…

 

حالا با گذشت بیش از دو دهه از بهره‌برداری متروی پایتخت، تهران بلندترین خط حمل و نقل مترو در سطح خاورمیانه را دارد. جالب است بدانید شرکت واگن‌سازی تهران در سال ۸۲ تاسیس شد. شرکتی خصوصی که با سهام‌ داری عمده شرکت راه‌ آهن شهری تهران و حومه شکل گرفت و هزار و ۵۰ کارگر در این مجموعه در حال تولید هزار واگن برای قطارهای برقی مترو بودند تا اینکه مشکلات مالی گریبان این شرکت را نیز گرفت و رها نکرد. ماجرا به اوراق مشارکت بانکی سال ۹۷ باز می‌گردد. تامین اعتباری که تا به امروز انجام نشده است.

بیشتر بخوانید
ارزش پول ملی، میزان تورم و اقتصاد کشور چشم انتظار ورود رئیس جدید بانک مرکزی

حالا که کار به اینجا رسیده محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران می‌گوید:

اگر بانک مرکزی ظرف امروز و فردا دستور انتشار هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت تامین اتوبوس و مترو را برای تهران صادر نکند، این اعتبار باطل خواهد شد.

 

نکته اصلی اینجاست که بدون این اوراق، قرارداد ساخت ۶۵۰ واگن معطل مانده است. همان خطوط جدیدی که مدت‌هاست وعده بازگشایی آن‌ها داده می‌شود جان گرفتنشان در گرو آماده شدن این واگن‌هاست.

حالا با تعطیل شدن واگن‌سازی تهران، ۵۰۰ کارگر این شرکت نیز بی‌کار می‌شوند. درست در روزهایی که رمز پیروزی بر کرونا رعایت فاصله گذاری اجتماعی است، ناوگان حمل و نقلی ریلی شهر تهران به ایستگاه ورشکستگی رسیده است و بدین سان ترن‌های تهران در سکوتی تلخ به خواب می‌روند.

بیشتر بخوانید: تورم چیست؟ | توضیح تورم به بیانی ساده و قابل درک

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

2 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا