جزیره مفاسد اقتصادی ایران | مفسدان اقتصادی به کجا پناه میبرند؟

هزاران هزار کیلومتر دورتر از ایران، جایی که شاید خیلیها نامش را نشنیدهاند؛ در دادگاه اکبر طبری بود که نام این کشور بر سر زبانها افتاد. آن جا که قهرمانی، نماینده دادستانی کل کشور از محلی نام برد که برای پیدا کردنش بر روی نقشه باید وقت گذاشت، آن قدر که این کشور از دید عموم مردم ناپیداست، اما این کشور اصطلاحاً زیرپونزی از چشم تیزبین مفاسد اقتصادی ایران دور نمانده؛ کشوری که میگوبند مامن متهمان اقتصادی ایران است.
اشتباه نکنید چون آن جا نه آمریکاست و نه کانادا. آن جا کشوری است به نام سنت کیس و نیس؛ کشوری که در اصل یک جزیره است و ۵۲ هزار نفر جمعیت دارد و مساحت آن به اندازه یک سوم همین تهران خودمان است. کشور سنت کیس و نیس در سال ۱۹۸۳ میلادی از بریتانیا مستقل شد اما هنوز از جمله کشورهای مشترک المنافع انگلیس به شمار میرود. اقتصاد این کشور تازه استقلال یافته وابسته به صنعت توریسم است. جالب است بدانید که جزیره سنت کیس و نیس تنها در ۷ کشور دنیا سفارتخانه دارد و تنها سفارت این کشور در قاره آسیا هم در کشور تایوان قرار دارد.
خوب است بدانید مهمترین شهر کشور سنت کیس و نیس، چارلز تاون است که تنها ۱۵۰۰ نفر جمعیت دارد. جالب توجه اینکه بیش از ۷۰ هزار شرکت در جزیره نویس ثبت شده در حالی که این جزیره فقط ۱۱ هزار نفر جمعیت دارد. شاید دلیل آن را بتوان در این نکته پیدا کرد که تمام شرکتهای برون مرزی در این کشور معاف از پرداخت هر گونه مالیاتی هستند، اما اینکه که چه شد، چشم مفسدان اقتصادی ایران را گرفت و اینکه کدام مفسد اقتصادی برای اولین بار آنجا را کشف کرد ولی میتوان درباره اینکه چرا آنجا مامن مفسدان شد، حدسهایی زد.
سنت کیس اولین جایی در جهان است که تابعیت به شرط سرمایهگذاری را به امر مرسومی در جهان تبدیل کرد و باعث شد با سرمایهگذاری به راحتی افراد بتوانند تابعیت این کشور را از آن خود کنند؛ حتی لازم هم نیست افراد در همان کشور اقامت داشته باشند؛ همین پول را به آن کشور ببرند کفایت میکند. حتی متوجه شدیم که به راحتی به اقوام وابسته درجه یک افراد سرمایهگذار نیز تابعیت میدهند.
از مزایای به دست آوردن تابعیت سنت کیس این است که با به دست آوردن پاسپورت سنت کیس میتوان به ۱۴۰ کشور جهان سفر کرد. خوب است بدانید دارندگان پاسپورت این کشور، اقامت انگلستان را میتوانند اخذ کنند. نکته جالب توجه دیگر اینکه به دست آوردن تابعیت سنت کیس، مانند اخذ تابعیت کشورهای آمریکا و کانادا، طول نمیکشد و در مدت زمان کمی نظام کشور به افراد خواهان، تابعیت میدهند.
با توجه به توضیحاتی که در رابطه با کشور سنت کیس دادیم، به وضوح معلوم میشود که چرا کشوری همچون سنت کیس نزد مفاسد اقتصادی محبوب میشود اما طنز تلخ در این ماجرا آنجاست که نماینده دادستانی در دادگاه اکبر طبری گفت مفسدان اقتصادی برای اخذ تابعیت آنجا هم مدرک جعلی ارائه کردهاند؛ آن هم در جایی که تابعیت گرفتنش برای افراد سرمایهدار و لاکچری همچون آب خوردن است.