اقتصادیهنرهنر هفتم

سریال آقازاده | محصول تازه اوج هم نشان داد عبور از خطوط قرمز را خوب بلد است

این روزها که مبارزه با مفاسد اقتصادی اوج گرفته و پای برخی از آقازاده‌ها به محاکم قضایی کشیده شده پخش سریال پرهزینه آقازاده که به اخلال در حوزه اقتصادی کشور می‌پردازد، چندان هم تصادفی نیست. سریالی که سازمان هنری رسانه‌ای اوج به عنوان متولی آن را در سکوت خبری تولید کرد. پخش سریال آقازاده از جمعه ۶ تیرماه در پلتفرم‌های VOD آغاز شد. یک روز بعد هم نسخه فیزیکی آن در دسترس عموم قرار می‌گیرد. آقازاده از خطوط قرمزی عبور کرد که هیچ سریالی در ایران اجازه نزدیک شدن به آن‌ها را ندارد. همین وجه سریال باعث شد آقازاده تبدیل به یکی از پربحث‌ترین سوژه‌های فضای مجازی شود و حتی واکنش برخی از مسئولین را در پی داشت.

در قسمت پایلوت سریال که تقریبا فاز و هدف آن مشخص می‌شود به مخاطب نشان می‌دهد قرار است با دنیای فاسد و زیر زمینی آقازاده‌ها و برخی مسئولین کشور مواجه شود. از طرفی این سریال پرستاره است و احتمالا دستمزدهای بالای این ستارگان سینمای ایران برای بازی در آقازاده در نظر گرفته شده است.

از طرفی عرضه این سریال از سوی سازمان هنری رسانه‌ای اوج در پلتفرم‌های VOD آن هم درست در مقطعی که زمزمه‌های انتقال انحصار شبکه نمایش خانگی از وزارت ارشاد به سازمان صدا و سیما است، پیش‌بینی می‌شود در آینده این شبکه را با چالش‌های تازه‌ای مواجه کند.

نگاهی به عملکرد اوج در بحث سریال سازی بیندازیم

این سازمان پس از کسب اعتبار در سینمای کشور، تلاش کرد این تجربه را در سریال سازی نیز  کسب کند. سریال سازی اوج با شائبه ورود و حمایت مالی این مجموعه از زمان فصل سوم سریال پایتخت آغاز و در فصل پنجم آن علنی شد. البته محسن طنابنده در گفت‌وگویی، حمایت مالی اوج از پایتخت را به وام قرض الحسنه‌ای تشبیه کرد که باید به آن سازمان پس بدهد. نکته اینجاست که مبلغ و زمان بازپرداخت این وام هنوز هم مشخص نیست!

بیشتر بخوانید
20 سالگی هری پاتر | بازیگران اصلی بعد از فیلم

سریال‌های دیگر اوج نیز عمدتا موضوعات خاصی را دنبال می‌کردند و در بخش تولیدات الف ویژه شناخته می‌شوند. از جمله این سریال‌های می‌توان به آثاری چون مینو، سر دلبران، آسمان من و گیله‌وا اشاره کرد. تولیداتی که علیرغم تخصیص بودجه بالا، در امر جذب مخاطب مردمی ناکام بودند و نتوانستند در میان مخاطبان تلویزیونی اعتبار بخرند.

حالا چشم امید اوج به آقازاده‌اش است…!

سریالی که هزینه تولید آن در هاله‌ای از ابهام قرار داد. گواه این ادعا هم عدم پاسخگویی حامد عنقا در مقام تهیه کننده سریال و سازمان هنری و رسانه‌ای اوج به عنوان توزیع کننده است. این در حالی است که خط اصلی سریال، ابهامات مالی برخی از مسئولین و ارگان‌هاست!

به طور حتم می‌توان اذعان داشت که اسم دهن پر کن و با مسمایی برای سریال در نظر گرفته شده است چون انتخاب نام آقازاده برای مجموعه ایهام تناسب و اشاره به یک آقازاده فیزیکی دارد. سریالی که خود حاصل آقازاده بودن و پشتوانه‌اش می‌تواند حرف‌هایی بزند و اتفاقاتی را برای مخاطب به نمایش در بیاورد که دیگر فیلمسازان حتی از نزدیک شدن به آن‌‌ها محروم هستند.

در حوزه هنر هفتم بیشتر بخوانید: ۷ حقیقت جذاب درباره فیلم ۱۹۱۷

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا