علمی

ستاره دنباله دار نئووایز برای زمینیان قابل‌مشاهده شد + عکس

ستاره دنباله دار (C/2020 F3 (NEOWISE که در ماه مارس سال جاری توسط ناسا کشف شد، در روزهای اخیر قابل‌دیدن شده است. ستاره‌های دنباله دار معمولاً کوچک‌تر از آن هستند که با چشم غیرمسلح دیده شوند، اما این ستاره دنباله دار برخلاف بسیاری از ستاره‌های دنباله‌دار دیگر، با چشم غیرمسلح نیز قابل‌دیدن است.

در حال حاضر این دنباله دار فقط برای ساکنین نیم‌کره‌ی شمالی زمین زیر ملاقه‌ی دب‌اکبر قابل‌مشاهده است. این ستاره کم‌کم‌ در آسمان به سمت بالا می‌رود، اما ۲۳ جولای، یعنی ۴ روز دیگر، در نزدیک‌ترین فاصله از سطح زمین قرار می‌گیرد – فاصله‌ای تقریباً معادل ۱۰۳ میلیون کیلومتر.

باوجودی‌که این دنباله دار با چشم غیرمسلح نیز قابل‌مشاهده است، دوربین‌های چشمی می‌توانند برای مشاهده‌ی این ستاره کمک زیادی کنند.

ستاره دنباله‌دار نئووایز در بالای کلیسایی در روسیه
ستاره دنباله‌دار نئووایز در بالای کلیسایی در روسیه

دنباله دار نئووایز تا چه زمانی قابل‌مشاهده است؟

بر اساس اظهارات ستاره‌شناسان، احتمالاً تا اواسط ماه آگوست، یعنی حدود ۳ هفته‌ی دیگر، این ستاره توسط زمینی‌ها قابل‌مشاهده خواهد بود. البته برای آن‌که بتوان دیدی بهتر از این ستاره داشت باید به‌دور از شلوغی شهرهای بزرگ و در مکانی تاریک به آسمان خیره شد.

ستاره دنباله دار نئووایز در ایرلند
دنباله دار نئووایز در ایرلند

مشخصات ستاره دنباله دار نئووایز

دانشمندان ناسا، که این ستاره را کشف کردند، می‌گویند قطر این ستاره ۵ کیلومتر و هسته‌ی آن از موادی شبیه به دوده تشکیل شده است. این مواد برجای‌مانده از حدود ۴.۶ میلیارد سال قبل هستند!

گفتنی است که یکی از دانشمندان ناسا در کالیفرنیا می‌گوید تقریباً ۷ هزار سال دیگر این ستاره بازخواهد گشت و بنابراین نباید منتظر بازگشت آن برای مشاهده‌اش بود. در واقع ساکنین زمین در ۷ هزار سال بعد می‌توانند دوباره این دنباله‌دار را تماشا کنند.

بیشتر بخوانید
طاعون مریخی چیست؟

**************

ستاره دنباله‌دار گلوله‌ای کیهانی است که از گازهای منجمد، گردوغبار و سنگ تشکیل شده. ستاره‌های دنباله‌دار اندازه‌های مخلتفی دارند و همانطور که گفته شد ستاره دنباله‌دار نئووایز بزرگ‌تر از بسیاری از ستاره‌های دنباله‌دار دیگر است و از همین روست که برای ما زمینیان با چشم غیرمسلح نیز قابل‌مشاهده شده است.

همچنین بخوانید: وقتی سوخت خورشید تمام شود تبدیل به غولی سرخ می‌شود

احتمال برخورد سیارک به زمین در سوم مرداد ماه!

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا