روانشناسی

رنگ‌آمیزی بزرگ‌سالان | روشی هیجان‌انگیز برای کاهش استرس

یکی از کارهایی که می‌توانید برای کاهش استرس و آزادکردن ذهن، در این روزهای کرونایی و قرنطینه در راستای خود‌‌مراقبتی انجام بدهید، رنگ‌آمیزی است.

رنگ‌آمیزی می‌تواند به ریلکس شدن «آمیگدال» کمک کند. آمیگدال بخشی از سیستم لیمبیک است و نقش مهمی در درک احساسات دارد، همچنین وقتی واکنش‌های هیجانی مثل شادی، ترس و انزجار را نشان می‌دهیم، فعال شده و امکان درک هیجانات را فراهم می‌کند. برای همین در سال‌های اخیر کتابچه‌های رنگ‌آمیزی برای بزرگ‌سالان حسابی محبوب شده‌است. حالا چرا رنگ‌آ‌میزی را به شما پیشنهاد می‌دهیم؟

اول از همه این‌که آزمایش‌های مختلف ثابت کردند که فعالیت ساده‌ای مثل رنگ‌آمیزی می‌تواند توجه ما را از گذشته و آینده به زمان حال متمرکز کند؛ درست مثل مدیتیشن!
دوم این‌که تلاش کمی لازم دارد و نتیجه نهایی قابل پیش‌بینی است و خوب از آب در می‌آید و باعث می‌شود انجام آن لذت‌بخش باشد.
ضمنا انجام آن، مهارت یا استعداد خاصی نمی‌خواهد و نتیجه‌ی آن لبخند را به لب‌هایتان می‌آورد.
و در نهایت، سوم این‌که وقتی افکار ما بر روی یک فعالیت ساده مثل رنگ‌آمیزی متمرکز می‌شوند، ذهن ما کمی استراحت می‌کند.

حال سوالی که پیش می‌آید این است که آیا رنگ‌آمیزی به همه کمک می‌کند تا ذهنشان را روی زمان حال متمرکز کنند و استرس‌شان را کاهش بدهند؟

در جواب باید بگویم نه!
تحقیقات ثابت کرده‌است که اگر در کودکی از رنگ‌آمیزی لذت می‌بردید، احتمال این‌که در بزرگ‌سالی هم با آن بیش‌تر ارتباط برقرار کنید و به شما کمک کند، بیش‌تر است. به همین دلیل بهترین راه این است که به خود یک فرصت بدهید و امتحانش کنید تا ببینید به شما در راستای کاهش استرس و زندگی در زمان حال کمک می‌کند یا خیر.

بیشتر بخوانید
شعبده راز؛ بزرگترین مجموعه فیلم و کتاب‌های آموزشی در ‌زمینه شعبده‌بازی

از کجا شروع کنیم؟

اگر تصمیم گرفتید امتحان کنید، علاوه بر کتابچه‌های رنگ‌آمیزی بزرگ‌سالان، کلی طرح آنلاین وجود دارد، که می‌توانید دانلود کنید. کافی‌است عبارت «Adult Coloring‌» را سرچ کنید تا یک عالمه طرح برای رنگ‌آمیزی پیدا کنید.

آیا تا به حال رنگ‌آمیزی بزرگ‌سالان را امتحان کردید؟
آیا به شما کمک می‌کند استرس‌تان را کاهش بدهید؟
لطفا نظرتان را برایمان بنویسید.
در ضمن یادتان نرود به دوستانتان مخصوصا آن‌هایی که اخیرا دچار بحران شده‌اند هم این مقاله را معرفی کنید.

به قلم: دنیا فرهمند

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا