اطلاعات‌محور

هدیه‌ای خدادادی به نام رعد و برق | عاملی که طبیعت را پاکسازی می‌کند!

در این روزهای کرونایی که همه از ترس و نگرانی حتی در زمانی که خانه نشینی را تجربه می‌کنند، برای حفظ سلامت خود و خانواده، روزی چند بار وسایل خانه را ضدعفونی می‌کنند، طبیعت هم ما را همراهی می‌کند.

شاید در اولین روزها و به خصوص ساعات اولیه‌ی بارندگی در دل، زبان به ناشکری باز کردیم و گله وشکایت نزد پرودگار خود بردیم که:

این بارندگی و هوای ابری هم در این شرایط، مزید بر علت شد و بر دلتنگی و افسردگی‌ ما افزود…

دیگر زمان آن رسیده که درباره‌ی ساختار باران و رعد و برق و به طور کلی خواص این نعمات الهی، دانش خود را بالا ببریم و شکرگزار این نعمت الهی باشیم.

باران، چگونه ایجاد می‌شود؟

رعد و برق یا به اصطلاح برق آسمان، در اصل واکنشی گرماده است. این واکنش گرماده، گاه حرارتی با دمای بسیار بالا تولید می‌کند که دمای آن تا ۱۵ هزار درجه سانتگراد می‌رسد. این مقدار حرارت باعث سوختن هوای اطراف شده و در نتیجه فشار هوا به سرعت پایین می‌آید. اتمسفری که فشار هوا در آن کم باشد، محیط مساعد و مناسبی برای بارش باران است.

خاصیت ضد ویروسی رعد و برق

حرارت بالای رعد و برق باعث می‌شود مقداری اکسیژن با قطرات باران آمیخته شود و آب سنگین را تولید کند که یکی از خواص مهم آن از بین بردن میکروب‌هاست. نکته جالب این است که آب سنگین، در مصارف پزشکی برای شست‌‌وشوی زخم‌ها و همچنین برای ضد عفونی محیط، استفاده می‌شود. پس باکمی تامل در این موضوع در خواهیم یافت که رعد و برق، ضدعفونی کننده طبیعی تولید می‌کند و این نعمت خدادای قابلیت از بین بردن ویروس‌ها را دارد.

بیشتر بخوانید
چرا شاهد قطعی‌های مداوم در اینترنت هستیم؟

رعد و برق چه خواص مهم دیگری دارد؟

  • در بارش‌هایی که با رعد وبرق همراه است، به خاطر تولید اکسیژن نفس کشیدن لذت بخش‌تر است.
  • آب اکسیژنه موجود در باران زمانی که بر زمین می‌بارد، آفات گیاهان را از بین می‌برد. برای همین، در سال بارشی‌ای که میزان رعد و برق کم باشد، آفات گیاهان هم بیشتر است.
  • قطرات آب اکسیژنه به همراه ترکیب خاصی به نام اندریک نیترات که رعد و برق را نیز ایجاد می‌کند، به هنگام پراکنده شدن بر زمین‌ها و ترکیب با آن‌ها ماده‌ای تولید می‌کند که به عنوان کود استفاده می‌شود.
  • جالب‌تر آن که حتی رعد و برق به بهبود لایه ازن کمک می‌کند. تخلیه بار الکتریکی که درتوده‌های ابری به وجود می‌آید، باعث یونیزه شدن هوا و نهایتا تشکیل لایه ازن می‌شود.

پس مشاهده کردید که همین پدیده دلهره آور و به ظاهر بى خاصیت طبیعت، چه‌قدر تفکر برانگیز و پر از فایده است. هم آبیارى و هم سمپاشى مى‌کند، هم باعث تغذیه می‌شود و این‌ اتفاق، نمونه کوچکى از اسرار شگرف و پر دامنه عالم هستى است که رهنمون راه خداشناسى مى‌تواند باشد.

خداوند باری تعالی در آیات ۱۲ و ۱۳ سوره رعد می‌فرماید:
«خداوند کسی است که برق را به شما نشان می‌دهد،که هم مایه ترس است و هم مایه امید و ابرهای سنگین بار ایجاد می‌کند. رعد، تسبیح و حمد خدا را می‌گوید .»

البته که در کنار همه‌ی این فوائد، نباید مضرات آن را فراموش کرد. باید تمام جوانب ایمنی را در هنگام رعد و برق رعایت کرد تا آسیبی به جان و یا وسایل الکتریکی که در زمان صاعقه بیشتر در معرض آسیب هستند؛ نرسد.

بیشتر بخوانید
بیوگرافی کامل محسن چاوشی + حواشی و شایعات

گردآوری شده به همت: مهدی کردیان

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا