راهنمای خرید لباس بارداری | نکات مهم انتخاب لباس حاملگی

انتخاب و پوشیدن لباسهای مناسب از چالشهاییست که بعد از مدتی کوتاه از آغاز بارداری برای خانمهای باردار پیش میآید. معمولاً در همان ماههای نخستِ بارداری رشد جنین به اندازهای میشود که بر ظاهر اندام مادر تأثیر بگذارد و باعث برآمدن شکم او شود و در همین موقع پوشیدن لباسهای همیشگی ناممکن و البته نادرست است. اما برای انتخاب و خرید لباس بارداری مناسب باید به چه نکاتی توجه کنیم و کدام لباسها برای کدام ماههای بارداری بهتر هستند؟ در این نوشتار قصد داریم به راهنمای خرید لباس بارداری بپردازیم، با مطالعهی آنچه در ادامه میآید احتمالاً پاسخ بیشتر پرسشهای خود را دربارهی لباس مناسب حاملگی به دست خواهید آورد، پس تا پایان با ما همراه باشید.
از چه زمانی باید لباس بارداری بپوشید؟
قطعاً تغییر سبک پوشش بلافاصله بعد از اطلاع از بارداری ضروری نیست، چرا که دستکم ۳ ماه زمان لازم است تا جنین آنقدر رشد کند که به سطح ناف برسد و اندام مادر تغییرات مشهودی پیدا کند. اینکه دقیقاً از چه زمانی بدن بهاندازهای تغییر سایز میدهد، در همهی افراد مشابه نیست. رشد جنین در بعضی موارد سریعتر است و اندام بعضی از مادران نسبت به سایرین بیشتر تغییر سایز پیدا میکند. گذشته از این معمولاً خانمهایی که برای اولین بار باردار میشوند دیرتر به پوشیدن لباس بارداری احتیاج پیدا میکنند.
همانطور که گفتیم بهطور کلی در حدود ماه سوم بارداری است که باید در آن لباسهای معمول خود را کنار بگذارید و سراغ لباسهایی بروید که گشادتر و راحتتر باشند. معمولاً بعد از گذشت حدود ۱۲ هفته از آغاز بارداری لباسهای همیشگی برایتان تنگ میشوند، دکمههای پایین لباسها و دکمهها یا زیپ شلوارها بهسختی بسته میشوند و هنگام پوشیدن لباسهای کشی برآمدگی شکم بهوضوح خود را نشان میدهد. درست در همین روزهاست که متوجه نفخ دائمی میشوید و اضافهوزنتان را حتی بدون استفاده از ترازو حس میکنید.
با مشاهدهی این علائم باید از پوشیدن لباسهای معمول خود اجتناب کنید و لباسهای گشاد و راحت بپوشید. دقت داشته باشید که خودداری از پوشیدن لباسهای تنگ تنها برای راحتی خودتان نیست، بلکه این کار تأثیر مستقیم بر رشد و سلامت جنین دارد و همین اثرگذاریِ نوع پوشش در زمان بارداریست که انتخاب درست لباس حاملگی را به موضوعی بااهمیت تبدیل میکند.
نکتهی مهم دیگر اینکه زمان پوشیدن لباس بارداری یک موضوع است و زمان مناسب خرید لباس بارداری موضوعی دیگر. اینکه چه زمانی برای خرید لباس بارداری اقدام کنید بستگی به شرایط کاری، زمان آزادی که دارید، وضعیت مالی، شرایط کلی اقتصادی و فاکتورهایی اینچنینی دارد. بهعنوان مثال ممکن است شرایط شما بهگونهای باشد که احتمال بدهید ۲ یا ۳ ماه بعد آنقدر زمان یا انرژی نخواهید داشت که برای خرید لباس بارداری اقدام کنید یا حتی حدس بزنید تا آن زمان لباسها افزایش قیمت قابلتوجهی نسبت به حال دارند؛ در این موقعیت شاید بهتر باشد در اولین فرصت حداقل یک دست لباس حاملگی کامل شامل مانتو، شلوار، تیشرت، لباس زیر یا حتی کفش تهیه کنید.
راهنمای خرید لباس بارداری از نظر سایز
لباسهای بارداری سایز مخصوص خود را دارند و چنانچه لباس بارداریای که قصد خرید آن را دارید سایزبندی استانداردی داشته باشد، معمولاً سایز آن همان سایزیست که پیش از بارداری داشتید یا حداکثر یک سایز از آن بزرگتر یا کوچکتر است. اگر پیش از بارداری لباسهای لارج یا L میپوشیدید، معمولاً هنگام انتخاب لباس بارداری هم باید لباسهای بارداری لارج را انتخاب کنید. البته تغییر اندام تمامی مادران باردار به یک اندازه نیست. اگر بدن شما پیش از بارداری بین دو سایز لارج یا L و ایکسلارج یا XL باشد، احتمالاً بدون پرو لباس نمیتوانید از اندازهبودن لباس و راحتبودناش مطمئن باشید.
پیشنهاد میکنیم حتماً لباس بارداری را پیش از خرید پرو کنید و با خمشدن و راهرفتن حین پوشیدن لباس مطمئن شوید لباس اندازهی شما و برایتان راحت است. دقت داشته باشید که اگر در اواخر ماه سوم یا اوایل ماه چهارم بارداری، که همانطور که گفتیم در این زمان بدن شروع به تغییر سایز میکند، برای خرید لباس بارداری اقدام میکنید، به اندازهبودن لباس در آن زمان بسنده نکنید، چرا که خیلی زود شکمتان برآمدهتر خواهد شد و چنانچه در آن زمان لباسی کاملاً گشاد و راحت انتخاب نکنید، پس از مدتی مجبورید بار دیگر لباس حامگلی بخرید. با درنظرداشتن این نکته انتخاب لباسهایی که نسبتاً زیاد کش میآیند، لباسهای گشاد چیندار یا لباسهایی که دارای کمربند یا چیزی مشابه آن هستند، گزینههایی کاملاً مناسب اند.
راهنمای خرید لباس حاملگی از نظر جنس
بهترین جنس پارچه برای لباسهای بارداری پارچههایی هستند که با استفاده از الیاف طبیعی گیاهی ساخته شدهاند. لباسهای نخی و کتان بهترین گزینهها هستند، چرا که از بروز حساسیت جلوگیری میکنند و بهویژه مانع از آسیب پوستتان بهعلت تعریق نسبتاً زیاد در دوران بارداری میشوند. برای انتخاب جنس لباس حاملگی حتماً به تغییرات آبوهوا دقت کنید. اگر هفتههای آینده هوا رو به سردی میرود لباسهایی ضخیمتر و گرمتر را انتخاب کنید و اگر چیزی به فصول گرم نمانده، بهتر است لباسهای خنکتر را انتخاب کنید.
راهنمای خرید لباس حاملگی از نظر فرم
درحالحاضر لباسهای مخصوص بارداری آنقدر تنوع دارند که تقریباً هر مادری با هر سلیقهای میتواند لباس مناسب سلیقهی خود را در بین آنها پیدا کند. شروع بارداری به معنی آغاز محدودیت در انتخاب لباسهای شیک و اسپرت و اجبار بهتنکردن لباسهای گشاد و بدقواره نیست. اگر پیش از بارداری عادت به پوشیدن لباسهای اسپرت و جین داشتید، اکنون هم میتوانید همان فرم لباسها، تنها با مقداری تغییر در سایز و فرم را بپوشید و اگر شاغل هستید تقریباً هیچ محدودیتی در پوشیدن لباسهایی مشابه لباسهای قبلیتان ندارید. گذشته از این لباسهای بارداری مجلسی و مخصوص دورهمیها آنقدر زیبا و دوستداشتنی و البته متنوع اند که شاید انتخاب یکی از بینشان برایتان کار چندان آسانی نباشد. نکات زیر میتوانند به انتخاب لباس مناسب حاملگی از نظر فرم به شما کنند:
- لباسهای چیندار گزینههایی ایدهال بهعنوان لباس بارداری هستند بهویژه اگر تمایل ندارید تغییرات اندام شما کاملاً بهچشم آیند.
- خلاف حالت معمول که لباسهای مشکل اندام را لاغرتر و کشیدهتر نشان میدهند، در دوران بارداری لباسهای یکدست مشکی چنین نیستند. گذشته از این رنگ مشکی بر روحیهی بسیاری از افراد تأثیر منفی میگذارد، پس بهتر است از رنگهای شاد و ترجیحاً از پارچههایی که طرحهای شلوغ دارند استفاده کنید.
- تصور اینکه چون باردارید باید حتماً لباسهای خیلی گشاد بپوشید اشتباه است. تنها کافی ست لباسی که انتخاب میکنید آنقدر راحت باشد که به بدن شما فشار زیادی وارد نکرده و حرکات شما را سخت و محدود نکند.
- اگر دوست ندارید برجستگی شکمتان خود را زیاد نشان دهد، بهتر است از مانتوها و ماکسیهای بلندی استفاده کنید که کمرشان بالای شکمتان قرار میگیرند.
- بهطورکلی پیراهنها، مانتوها و دامنهای کوتاه متناسب با اندام مادران باردار نیستند، اما این یک قاعدهی ثابت نیست و شما میتوانید با توجه به علایق و اندام خود از لباسهای کوتاه هم در دوران بارداری استفاده کنید.
- بهترین شلوارها برای دوران بارداری شلوارهای مخصوص بارداری هستند، یعنی شلوارهایی که دارای قسمتی اضافه برای قرارگرفتن روی شکم هستند. لگهای بارداری یا حتی لگهای معمولی، اگر بهاندازهی کافی کشسانی داشته باشند، گزینههایی مناس بهویژه برای ستکردن با مانتوها و پیراهنهای بلند هستند. شلوارهای جین بارداری هم انتخابهایی مناسب برای زنانی هستند که اسپرتپوش اند، مخصوصاً اگر دوران بارداریشان همزمان با سردی هوا باشد.
- از خرید کفش مناسب برای دوران بارداری غافل نشوید. کفش مخصوص دوران بارداری نباید پاشنهبلند، تنگ یا بنددار باشد. بهطور کلی بهتر است در انتخاب کفش بارداری اولویت بیشتری برای ایمنی و سلامت پاها نسبت به زیبایی قائل شوید.
- پوشیدن لباسهای یکدست و بلند و ساده در مهمانیها شما را مسنتر و البته مادری پختهتر نشان میدهد و با پوشیدن لباسهای کوتاهتر با طرحهای شلوغ جوانتر جلوه خواهید کرد.
- حتماً از سهماههی دوم به بعد لباسهای زیر مخصوص حاملگی بپوشید.
سخن پایانی
در این نوشتار به راهنمای خرید لباس بارداری و مهمترین نکاتی باید در خرید لباس در این دوران درنظر گرفته شوند پرداختیم. راحتی مهمترین فاکتوریست که باید در انتخاب لباس حاملگی لحاظ شود، چرا که لباس نامناسب از این نظر سلامت شما و فرزند یا فرزندانتان را بهخطر خواهد انداخت. البته همانطور که گفتیم تنوع لباسهای بارداری این روزها آنقدر زیاد شده که در پیداکردن لباس راحتی که از نظر ظاهری هم بابطبعتان باشد مشکلی نداشته باشید.
همچنین بخوانید: مواد غذایی مفید و مضر در دوران بارداری