راهنمای خرید تلویزیون | فاکتورهای مهم انتخاب تلویزیون

از آنجا که برای خرید تلویزیون هزینهی زیادی صرف میشود، بهتر است پیش از خرید با یک سری معیار و فاکتور آشنا شوید تا بههنگام خرید تلویزیون با در نظر داشتن آن فاکتورها بتوانید خریدی دقیقتر و مقرونبهصرفهتر را تجربه کنید. این نوشتار به معرفی فاکتورهایی که هنگام خرید تلویزیون باید به آنها توجه شوند میپردازد. اگر بهدنبال راهنمای خرید تلویزیون هستید با ما در ادامهی این نوشتار همراه باشید.
راهنمای خرید تلویزیون
۱- کیفیت تصویر را مدنظر قرار دهید

اکثر تولیدکنندههای بزرگ به کیفیت تصویر تلویزیونهای تولیدیشان اهمیت زیادی میدهند و درصدد برآمده اند که با استفاده از قابلیتهای مختلف تصاویری که از صفحهنمایش تلویزیونهای تولیدیشان به نمایش درمیآیند را هر چه بیشتر به واقعیت نزدیک سازند. بنابراین اگر تلویزیون شما از تولیدکنندههای معتبر باشد، نباید خیلی دغدغهی کیفیت تصویر را داشته باشید.
البته اگر کیفیت تصویر خیلی برای شما مهم است، باید این نکته را در نظر داشته باشید که در میان تلویزیونهای یک تولیدکنندهی معتبر، مثلاً شرکت سامسونگ، کیفیت تصویر تلویزیونها متفاوت است. اما عموماً تلویزیونهای تولید کنندههای معتبر کیفیت تصویرشان در اندازهای هست که بتواند عموم کاربران را راضی نگاه دارد.
برای آن که بتوانید کیفیت تصویر یک تلویزیون را برسی کنید، به اعداد و ارقام توجه نکنید و یک فایل ویدئویی با کیفیت را از طریق صفحهنمایش تلویزیون تماشا کنید. اگر آن تلویزیون توانست در قسمت نمایش تصویر، شما را راضی نگاه دارد میتوانید به آن اعتماد کنید.
۲- به طراحی تلویزیون دقت کنید

همچون کیفیت تصویر، طراحی نیز از جمله فاکتورهایی است که بهتر است بههنگام خرید تلویزیون مورد توجه قرار گیرد. البته تولیدکنندههای تلویزیون، همانگونه که به کیفیت تصویر توجه زیادی کردهاند، بر روی طراحی تلویزیونهای تولیدیِ خود نیز تمرکز زیادی داشته اند.
بهعنوان مثال، هم شرکت الجی و هم شرکت سامسونگ با باریککردن تلویزیونهای خود و همچنین کمکردن حاشیه تصویر سعی کردهاند که تلویزیونهایشان را زیباتر از قبل کنند.
اما نکتهای که در ارتباط با طراحی تلویزیون وجود دارد این است که تلویزیونهای منحنی عمدتاً بیشتر به زیبایی محیطی که در آن مورد استفاده قرار میگیرند میافزایند. بنابراین اگر قیمت تلویزیون آنچنان برایتان مهم نیست سعی کنید اولویتتان را خرید تلویزیون منحنی بگذارید.
۳- ورودیهای تلویزیون هم مهم اند

سعی کنید بههنگام خرید به ورودیهای تلویزیون نیز دقت کنید. از طریق همین ورودیها است که انواع دستگاهها را میتوان به تلویزیون متصل کرد. ورودیهایی همچون USB و HDMI از جمله مهمترین ورودیها هستند. هر چه تعداد این ورودیها بیشتر باشد دستگاههای بیشتری را میتوانید به تلویزیون متصل کنید. در کل اگر تعداد ورودیهای USB 3 عدد و تعداد ورودیهای HDMI 4 عدد باشد عالی است. ۲ ورودی USB و ۳ ورودی HDMI نیز اگر عالی نباشد خوب است. افزون بر این، بهتر است تلویزیونِ مورد نظرتان از ورودیهای کامپوننت و کامپوزیت هم برخوردار باشد.
۴- اندازهی تلویزیون را از نظر دور ندارید

در نظر داشته باشید که قرار است تلویزیون را برای چه مکانی استفاده کنید. بدیهی است که برای محیطهای با مساحت بالا، مثلاً یک پذیرایی بزرگ، بایستی به سراغ تلویزیون ۴۹ اینچ و بالاتر بروید. هرچه تلویزیون بزرگتر باشد و البته از صفحهنمایش منحنی برخوردار باشد برای محیطهای بزرگ مناسبتر است. انواع تلویزیونهای سامسونگ، الجی و شیائومی میتوانند گزینههایی مناسب برای استفاده در محیطهای بزرگ باشند.
اگر قرار است از تلویزیون در اتاق خواب یا پذیراییِ نهچندان بزرگ استفاده کنید، تلویزیون های ۳۲ و ۴۳ اینچ گزینه هایی مناسب هستند.
۵- سیستمعامل هم میتواند مهم باشد

به تلویزیونی که از سیستم عامل برخوردار باشد و بهواسطهی آن بتوان از اپلیکیشنها استفاده کرد یا از اینترنت بهره جست تلویزیون هوشمند میگویند. اگر فکر می کنید که این قابلیت، یعنی استفاده از وبگردی در تلویزیون و یا دانلود و نصب نرم افزارها، آنچنان برای شما کارایی ندارد سعی کنید خیلی به سیستم عامل تلویزیون توجه نکنید.
اما اگر برای شما مهم است که تلویزیونتان از چه سیستمعاملی برخوردار است، بهتر است بدانید که سیستمعامل اکثر تلویزیونهای جدید ال جی یعنی سیستم عامل WebOS و سیستم عامل اکثر تلویزیون های جدید سامسونگ یعنی سیستم عامل Tizen میتوانند امکانان خوبی را به شما عرضه کنند. البته این نکته ناگفته نباید بماند که در فروشگاههای اپلیکیشن هر دو شرکت آنچنان نرم افزار جالبی وجود ندارد که بتوان روی آن حساب کرد.
۶- قدرت و کیفیت صدا را بررسی کنید

نکتهی دیگری که در بحث راجعبه راهنمای خرید تلویزیون باید به آن اشار کنم بررسی قدرت و کیفیت صدای تلویزیون است. بر حسب نیازتان بهتر است به توان صدای خروجی تلویزیون نیز دقت کنید. اگر قرار است تلویزیون را در محیطی کوچک یا متوسط استفاده کنید، عموم تلویزیونهای جدید مشکلی از این بابت ندارند. اما اگر قرار است از تلویزیون در محیطی با مساحت بالا استفاده کنید سعی کنید تلویزیونی را خریداری کنید که از توان صدای حداقل ۴۰ وات برخوردار باشد.
البته اکثر تلویزیونها چه از طریق بلوتوث و چه از طریق درگاه اپتیکال صدا، امکان اتصال سیستم صوتی جداگانه را به تلویزیون فراهم کردهاند و در صورتی که مشکلی با ای.ن قضیه ندارید میتوانید بدونتوجه به میزان صدای خود تلویزیون، آن را خریداری کنید و از سیستم صوتی جداگانه استفاده کنید
سعی کنید علاوه بر رنج صدا به کیفیت صدا نیز توجه کنید. برای توجه به کیفیت صدا به قابلیتهای بهکاررفته در تلویزیون بسنده نکنید، بلکه به طور ملموس آن را بررسی کنید. برای بررسی سعی کنید یک موسیقی با کیفیت را با تلویزیون پخش کنید و در حین پخش صدای موسیقی به کیفیت صدا و نبودِ نویز و یا هر گونه صدای اضافه توجه کنید.
چند نکتهی ریز ولی مهم در راستای راهنمای خرید تلویزیون
- برخی از تلویزیونها از ریموت کنترل لمسی برخوردار اند که در واقع آنچنان کارایی ندارد و بهتر است روی آن حساس نباشید.
- بعضی از تلویزیونها امکان این که کاربر از طریق صدا کنترلشان کند را فراهم کرده اند. اما واقعاً فشار دادن یک دکمه کار راحتتری به نظر می رسد تا آن که برای کمکردن صدای تلویزیون تلاش کنیم با صدایی رسا به کنترل اعلام کنیم که خواهان کم شدن صدای تلویزیون هستیم. جالب آن که در اغلب موارد، کنترل قادر به تشخیص دستور صوتی نیست.
- بهتر است برند تلویزیون نیز دقت کنید. الجی، سامسونگ، سونی، شیائومی، دوو، ایکسویژن و پاناسونیک از جمله بهترین تولید کنندههای تلویزیون هستند. گواه این قضیه کاربران بسیار زیاد آنهاست.
همچنین بخوانید: راهنمای خرید کولر گازی