دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران برگزار میشود

پیرو استقبال بینظیر جامعه فولاد، دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با رویکرد بومیسازی، توسعه تکنولوژی و افزایش توان تأمین پایدار در دی ماه سال ۹۸ برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صنایع، به دنبال استقبال بی نظیر جامعه فولاد،”دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران” با رویکرد بومی سازی، توسعه تکنولوژی و افزایش توان تأمین پایدار از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه سال جاری در برج میلاد تهران برگزار می شود. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، متولی این رویداد متفاوت ملی به عنوان بزرگترین گردهمایی تولیدکنندگان، تامین کنندگان، بازرگانان و متخصصان صنعت فولاد ایران است.
“نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران” که در دی ماه سال ۹۷ برگزار شد، آغازگر یک موج فراگیر بومیسازی و حمایت از تامین داخلی بود که خوشبختانه با استقبال بینظیر جامعه فولاد کشور روبرو شد.
در همین راستا و به درخواست تولیدکنندگان و تامینکنندگان زنجیره فولاد، دومین دوره این رویداد تخصصی و منحصر به فرد ملی به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و با مشارکت تمامی شرکتهای بزرگ فولادی و معدنی و تامینکنندگان مطرح داخلی و همچنین با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو، اتاقهای بازرگانی ایران و تهران و تشکلهای زنجیره فولاد، از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه سال ۹۸ به مدت ۴ روز در برج میلاد تهران برگزار میشود.
سابقه و دستاوردهای رویداد
در نخستین دوره این جشنواره بیش از ۱۴۰۰ نفر از مدیران ، مسئولین و متخصصان فولاد کشور در مراسم افتتاحیه گردهم آمدند و طی ۴ روز، بیش از ۱۰ هزار نفر از نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت ارائه فرصتهای ساخت داخل در زنجیره فولاد بازدید کردند.
در دوره نخست این رویداد، بیش از ۲۲۰ تفاهمنامه بین فولادسازان و تامین کنندگان داخلی به ارزش تقریبی ۹۰۰ میلیارد تومان منعقد شد که بر اساس پایش انجام شده، تاکنون حدود نیمی از آن به مرحله عقد قرارداد و تولید و تحویل رسیده است.
در دوره اول جشنواره، ۴۱ شرکت برگزیده تامینکننده داخلی در زنجیره فولاد مورد تقدیر قرار گرفتند که در دوره دوم نیز این برنامه ادامه خواهد داشت.
همچنین “صندوق پژوهش و فناوری فولاد ایران” و” سامانه جامع بومیسازی زنجیره آهن و فولاد ایران” با مشارکت ایمیدرو و شرکتهای بزرگ زنجیره آهن و فولاد به عنوان دستاوردهای ساختاری این جشنواره به حساب میآید.
ترکیب جشنواره و مراسم افتتاحیه
جشنواره ملی فولاد و مراسم افتتاحیه طی یک روز در ۲۳ دی ماه سال ۹۸ در سالن همایش های برج میلاد تهران و نمایشگاه بومیسازی نیز طی ۴ روز از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه ۹۸ در سالنهای نمایشگاهی برج میلاد شروع بکار میکند.
در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی فولاد، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری،وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیئت عامل ایمیدرو و چند تن از مدیران شرکتهای بزرگ زنجیره آهن و فولاد به ایراد سخن خواهند پرداخت.
این جشنواره دارای پنلهای تخصصی و اهدای جوایز ملی فولاد به تامینکنندگان برتر نیز خواهد بود و در نمایشگاه بومیسازی نیز تولیدکنندگان فعال کشور در کنار تأمینکنندگان و شرکتهای دانشبنیان حضور خواهند داشت همچنین بیش از ۴۰ کارگاه آموزشی و تخصصی همزمان با این جشنواره و نمایشگاه برگزار خواهد شد که در نوع خود بیسابقه است.
ویژگیهای متمایز نمایشگاه بومیسازی
یکی از ویژگیهای این رویداد توجه ویژه به شرکتهای تامینکننده دانشبنیان، استارتاپها و شتابدهندهها در حوزه بومیسازی است که در یک سالن ویژه توانمندیهای خود را ارائه خواهند داد.
همچنین از طریق تکمیل بانک اطلاعاتی تأمینکنندگان با کمک کارشناسان و متخصصین مربوطه در غرفه هدایتگر، فرآیند ارزیابی و انتخاب تامینکنندگان تسهیل میگردد و حتی در مواردی حمایت مالی از تأمین کنندگان هم صورت می گیرد. علاوه بر این، بر اساس طبقه بندی فرصت های ساخت داخل در زنجیره آهن و فولاد میزهای تخصصی مشترک در غرفه شرکت های فولادساز در نظر گرفته شده تا بازدیدکنندگان و تامینکنندگان با سهولت و البته به طور تخصصی به دنبال ارائه توانمندی خود باشند. بنابراین نکته قابل توجه در این جشنواره و نمایشگاه، پذیرش ریسک بومیسازی توسط فولادسازان و شرکتهای بزرگ معدنی و حمایت ساختاری آنها از داخلیسازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز است که در دوره نخست نمایشگاه نیز به طور عینی رخ داده است.
ترکیب تخصصی نمایشگاه
تکمیل بانک اطلاعاتی تأمین کنندگان در نمایشگاه ملی بومی سازی زنجیره فولاد و تطابق توانمندی آنان با فرصت های ساخت داخل در ۵ گروه زیر صورت میگیرد:
- مکانیک شامل قطعات و تجهیزات مکانیکی و انتقال مواد
- سیالات شامل قطعات و تجهیزات پنوماتیکی، هیدرولیکی، تاسیساتی، روانکارها و آزمایشگاهی
- برق و ابزار دقیق شامل قطعات و تجهیزات برقی، الکتریکی، ابزار دقیق، اتوماسیونی و آزمایشگاهی
- مواد شامل مواد مصرفی، مواد اولیه، استحصال پسماندها ، فروآلیاژها و نسوزها و تجهیزات وابسته
- تحقیق و توسعه و تکنولوژی شامل متالورژی، فرایند، انرژی و محیط زیست
به گزارش خبرگزاری صنایع، میزهای تخصصی این ۵ گروه در غرفه شرکتهای تولیدکننده فولاد به طور مشترک طراحی و در نظر گرفته شده است و کارشناسان و مدیران مربوطه به طور تخصصی پذیرای تامینکنندگان خواهند بود، تامینکنندگان داخلی نیز از طریق این طبقهبندی، با کارایی بیشتری به معرفی توانمندیهای خود میپردازند و جلسات و هماندیشیهای کاری میان مدیران شرکتهای فولادی و تأمینکنندگان صورت خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: اصلاح بافتهای فرسوده اولویت دولت در طرح ملی مسکن است