اهمیت شناخت درونگرایی و برونگرایی
The importance of recognizing introversion and extroversion

امروزه صحبت درباره شخصیتهای درونگرا و برونگرا زیاد شدهاست، به طوریکه روانشناسان تمرکز خود را به شناخت این افراد، ویژگی رفتاری آنها و نحوه برخوردشان در محل کار و در روابط با دیگران اختصاص دادهاند.
در واقع هر فردی باید بداند درونگرا یا برونگرا است. همین طور باید به شناخت و بررسی این موضوع در اطرافیان خود بپردازد و بداند با هر فردی چگونه باید برخورد کرد. به صورت کلی از نظر علم روانشناسی شناخت خود و دیگران باعث بهتر شدن تعامل، ایجاد ارتباط و درک متقابل از یکدیگر میشود.
همه افراد دارای خصوصیات اخلاقی و رفتاری ویژهای هستند که در افراد درونگرا و برونگرا متفاوت است و برخی اوقات علت اصلی سوء تفاهمها و اختلافها عدم شناخت افراد با تیپ شخصیتی متفاوت از ما میباشد. در این مقاله به بررسی حالت درونگرایی و برونگرایی میپردازیم تا زندگی آرامتر، روابط موفقتر و شادی روز افزونی داشته باشیم.
درونگرایی
انشانهای درونگرا، افرادی هستند که تنهایی خود را بیشتر از هر چیزی دوست دارند و از آن انرژی میگیرند. این افراد کمتر حرف میزنند، آرام هستند، اگر مدت زیادی در جمع باشند نیاز به تنها بودن پیدا میکنند تا انرژی خود را دوباره بهدست آورند. این افراد دوستان کمی دارند به دلیل اینکه کمتر در جمع و گروههای مختلف شرکت میکنند و دیرتر به افراد اطمینان پیدا میکنند.
در واقع انسانهای درونگرا، افراد متفکر و محافظه کاری هستند که شخصیت مستقلی دارند و در زندگی به خودشان متکی هستند. برخی اوقات ارتباط با این افراد مشکل است، زیرا آنها کمحرف هستند و میتوانند در نظر افراد برونگرا کم هیجان و بی انرژی به نظر برسند. برای مثال این افراد کتاب خوندن و فیلم دیدن را به تفریح و گردش و شادی با دوستان ترجیح میدهند.
برونگرایی
افراد برونگرا برخلاف درونگراها عاشق جمع و ارتباط با دوستان و بیرون رفتن هستند. این افراد معمولا زیاد حرف میزنند، انرژی خود را با معاشرت و صحبت کردن با اطرافیان بهدست میآورند، فعال و پرانرژی هستند و از انجام چندکار همزمان لذت میبرند. این افراد دوست دارند در مرکز توجه باشند. روابط اجتماعی قوی این افراد ممکن است باعث برهم زدن آرامش و تنهایی افراد درونگرا شود.
در حالت کلی نمیتوان گفت که درونگرایی بهتر است یا برونگرایی. هر کدام از این افراد در موقعیتهای مختلف معایب و مزایایی دارند. هر فردی برای شناخت خودش و نحوه رفتارش با محیط اطراف فقط کافی است ویژگیهای رفتاری افراد درونگرا و برونگرا را بشناسد و مطابق آن با افراد معاشرت کند. در این صورت درک متقابلی از دوستان،همکاران، خانواده و همسر خود خواهد داشت و بیشتر مشکلات حل خواهد شد.
هیچ کدام از ویژگیهای افراد، چه درونگرا و چه برونگرا باعث نمیشود که از زیر مسئولیتها ، وظایف و مهارتهایی که باید در زندگی داشته باشند فرار کنند. برای مثال افراد درونگرا معمولا کمحرف هستند اما گاندی که فرد بسیار درونگرایی بود با سخنرانیهای بسیار قدرتمند و نافذ توانست سرنوشت یک ملت را عوض کند و الگویی برای ملتهای دیگر شود. پس افراد درونگرا باید مهارتهای ارتباطی را آموزش ببیند چون یکی موارد موفقیت در زندگی و کار این است که بتوانیم با دیگران به خوبی معاشرت کنیم و ارتباط بگیریم.
جالب است که بدانیم چه شغلهایی برای افراد درونگرا و برونگرا مناسب هستند:
-
مشاغل مناسب افراد درونگرا
- طراح گرافیک
- مهندس مکانیک
- توسعه دهنده نرمافزار
- مکانیک
- ویراستار
- دانشمند
- محقق اطلاعات
- دامپزشک
- راننده تریلی
- و ….
-
مشاغل مناسب افراد برونگرا
- مدیر برنامه و رویداد
- آتش نشان
- فیزیوتراپیست
- داروساز
- کارگر ساختمان
- نماینده آژانس تبلیغاتی
- پرستار
- افسر پلیس
- و …
در آخر یک مسئله مهم ازدواج افراد درونگرا و برونگرا با یکدیگر است. این زوجها هم مانند بقیه زوجها میتوانند مشکلاتی داشته باشند ولی با رعایت این راهحلها میتوانند به توافق برسند و زندگی خوبی داشته باشند:
- باید همدیگر را آزاد بگذارند و در تفاوتهای رفتاری با یکدیگر جدال نکنند. برای مثال فرد برونگرا باید به فرد درونگرا اجازه دهد اوقاتی را تنها باشد یا مثلا اگر دوست ندارد در جمعی شرکت کند او را درک کند. در واقع زوجها در بروز هیجانات و احساسات یکدیگر نباید به یکدیگر، بیش از حد فشار وارد کنند.
- باید برنامهریزی مشخصی داشته باشند، به این صورت که با یکدیگر توافق کنند مثلا در ماه قرار است چند بار به خانه دوستان، تفریحات متنوع و شرکت در مراسم خاصی بپردازند؛ در اینصورت هر کدام موظف به اجرای برنامه و توافقی هستنند که با یکدیگر قرارش را چیدهاند.
- باید برای درک متقابل یکدیگر، به خودشان فرصت بدهند. برای مثال افراد برونگرا بدون اینکه ناراحت شوند باید بپذیرند همسرشان زمانی نیاز دارد که تنها باشد و کنارهگیری کند. همچنین افراد درونگرا باید بدانند که همسر برونگرا نیاز به توجه و بروز احساسات و شرکت در جمع دارد و باید مدت زمان تنهایی خود را برنامهریزی کنند تا همسرشان که صبر کمی هم دارد و نیاز به حل مسائل در همان لحظه دارد اذیت نشود.
گردآوری شده به کوشش: نوریه مزینانی
بیشتر بخوانید: رنگآمیزی بزرگسالان | روشی هیجانانگیز برای کاهش استرس