یاهو به دلیل شرایط تجاری چالشآمیز از چین خارج میشود


به گزارش وبسایت خبری بیبیسی، یاهو جدیدترین شرکت فناوری آمریکایی است که به حضور خود در سرزمین اصلی چین پایان میدهد، زیرا مقررات سخت گیرانهتری در آنجا وضع شده است.
این شرکت گفت تصمیمش به دلیل محیط تجاری و قانونی چالش برانگیز فزاینده در کشور است. کاربران یاهو در چین اکنون با پیامی مواجه میشوند که میگوید سایتهای آن دیگر قابل دسترسی نیستند. این شرکت میگوید محصولات و خدمات یاهو در سایر نقاط جهان ازین اقدام بیتأثیر هستند. در بیانیهای آمده است:
یاهو همچنان به حقوق کاربران و اینترنت آزاد و باز متعهد است. ما از پشتیبانی کاربران خود تشکر میکنیم.
این اقدام یاهو دقیقاً پس از اعلام ماه گذشته مایکروسافت مبنی بر حذف لینکدین (شبکه اجتماعی متمرکز بر تجارت) خود، از چین دنبال میشود، چیزی که آن را نیز به دلیل محیط عملیاتی بسیار چالش برانگیزتر و الزامات انطباق بیشتر مقصر دانست.
آیا اپل آخرین غول فناوری ایالات متحده در چین خواهد بود؟
سرکوب فنی
چین در بحبوحه سرکوب شرکتهای بزرگ فناوری، چه شرکتهای آمریکایی و چه غولهای بومی خود قرار دارد. مجموعهای از قوانین تصویب شده در سالهای اخیر به چیزی کمک میکند که یاهو و دیگران آن را به عنوان یک بازار چالش برانگیز توصیف میکنند.
قانون حفاظت از اطلاعات شخصی یا PIPL که در ۱ نوامبر اجرایی شد، یکی از آنهاست. این قانون که به عنوان یک قانون حفاظت از دادههای چینی طراحی شده است، مجموعهای از مقررات را در مورد نحوه جمع آوری و ذخیره دادهها با تهدید جریمههای بالقوه هنگفت تا ۵ درصد از گردش مالی سالانه یک شرکت معرفی میکند.
نهادهای خارجی که اطلاعات کاربر را پردازش میکنند، مانند کوکیها و سرویسهای وب، باید حضور داشته باشند یا نمایندهای را در سرزمین اصلی چین تعیین کنند که مسئول اجرای آن است.
از برخی جهات، با قوانین متمرکز بر حریم خصوصی، مانند GDPR در اروپا، بی شباهت نیست. اما محیط سیاسی در چین به طور قابل توجهی با بسیاری از کشورهای غربی متفاوت است و الزامات سانسور شدیدی دارد. برخی از شرکتهای فناوری غربی به دلیل داشتن پیوندهایی با چین یا ذخیره دادههای کاربران در آنجا مورد انتقاد قرار گرفتهاند. حتی شرکتهای چینی نیز از تأثیرات سرکوب گسترده فناوری، که بخشی از یک برنامه پنج ساله دولت برای تنظیم اقتصاد خود است، رنج میبرند.
استخراج بیت کوین به دلیل ممنوعیت کلی تجارت ارزهای دیجیتال ویران شده است، در حالی که علی بابا در اوایل سال جاری به جریمه ۲.۸ میلیارد دلاری محکوم شد، و این سرکوب به بازیها نیز گسترش مییابد، که مقامات آن را به داروهای دیجیتال تشبیه کردهاند. در حالی که قوانینی را معرفی میکنند که استفاده کودکان از بازیهای آنلاین را به شدت محدود میکند.
یاهو
یاهو که زمانی رقیب گوگل به عنوان موتور جستجوی منتخب در روزهای اولیه اینترنت بود، در دو دهه گذشته شاهد کاهش ثروت خود بوده است. امروز، هنوز هم خدمات پورتال وب را ارائه میدهد. صفحه فرود با طیف وسیعی از اخبار، در کنار ایمیل و عملکردهای جستجو. اما گوگل و غولهای جدیدتر مانند فیس بوک و توییتر آن را تحت الشعاع قرار دادهاند. همچنین مالک تعدادی از برندهای رسانهای مانند سایتهای خبری فناوری Engadget و TechCrunch است که دیگر در چین قابل دسترسی نیستند.