روسها متهم ردیف اول حملات گسترده سایبری در دنیا

هر زمان که صحبت از حملات سایبری گسترده میشود، نام کشور روسیه میدرخشد. مثال بارز آن، سال ۲۰۱۶ و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود که زمزمههایی از دخالت روسیه در انتخابات آمریکا به گوش رسید. مدتی بعد از انتخابات، سازمان C.I.A اعلام کرد روسیه از طریق حملات سایبری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دخالت کرده است. عملیاتی که نتیجهاش منجر به پیروزی دونالد ترامپ در رقابت با هیلاری کلینتون بود.
در این تقریبا چهار سال مدارک مختلفی از منابع گوناگونی منتشر شد که دخالت روسیه و دست داشتن این کشور در نتیجه به دست آمده در رقابت انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا را بر همگان اثبات میکرد اما تنها واکنش کرملین تکذیب این اتهامات و انکار اسناد موجود بود.
فشار حزبی و رسانهای باعث ایجاد فرآیند بررسی ادعای پیش آمده در آمریکا شد. در این پرونده، مسئولیت تحقیقات را رابرت مولر که خود زمانی رییس F.B.I بوده، بر عهده داشت. بعد از دو سال انتظار، نتیجه تحقیقات منتشر شد و در ظاهر پرونده مختومه شد. پس از آن ترامپ، نویسندگان این گزارش را ۱۸ دموکرات عصبانی و متنفر از خودش خطاب قرار داد. بعد از این اتفاقات دخالت روسیه در اننتخابات ۲۰۱۶ همچنان در هالهای از ابهام دوگانگی میان افسانه و واقعیت به سر میبرد. حال بعد از گذشت حدود ۴ سال و دوباره در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خبرهای تازهای از طغیان سایبری گسترده هکرهای روس به گوش میرسد.
روز پنجشنبه بریتانیا، کانادا و ایالات متحده مدعی شدند که هکرهای روسیه در تلاش برای سرقت اطلاعات مرتبط واکسن ویروس کرونا برآمدهاند. در همین خصوص وزیر خارجه انگلیس هم در هنگام سخنرانی مجلس عوام گفت “روسیه با انجام حملات سایبری اقدام به دخالت در انتخابات سراسری بریتانیا کرده است. او اذعان داشته که اطمینان دارد عوامل روسیه از طریق انتشار اسناد محرمانه دولت در جریان انتخابات ۲۰۱۹ دخالت کرده است.
از این رو دولت ورسیه سالهاست که در رسانهها به عنوان بدخواه دموکراسی شناخته میشود. با این حال تا به امروز هیچ پاسخ باورپذیر و قانع کنندهای از سوی مقامات رسمی کرملین به جامعه جهانی ارائه نشده است.
بیشتر بخوانید: افشای رازی کهنه از زندگی مرد شماره یک روسیه
۲ نظرها